Utajovaná história slovenskej kuchyne - Róbert Ihring, Eko-konzult, 2018

15,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Utajovaná história slovenskej kuchyne - Róbert Ihring, Eko-konzult, 2018
Utajovaná história slovenskej kuchyne - Róbert Ihring, Eko-konzult, 2018

Utajovaná história slovenskej kuchyne

Bol Krištof Kolumbus klamár?

Vydavateľstvo
Eko-konzult, 2018
Počet strán
280
  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 14 knižniciach. Požičať v knižnici

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice.

Ani legendárny svätý Štefan, na ktorého sú Maďari takí pyšní, by nikdy nebol bez Slovákov kráľom Uhorska, atď. Málokto ale vie, že aj dejiny gastronómie v Uhorsku, a teda aj na Slovensku boli úplne iné, ako je to popísané v múdrych knihách. Ako sa teda stravovali naši predkovia obyčajný ľud a šľachta? Ako vznikli mnohé u nás obľúbené recepty? Tradície, maškrty a aj unikátne recepty. Skade sa zobrali na Slovensku moriaky ešte pred objavením Ameriky? Bol Krištof Kolumbus klamár? Priniesli kukuricu, fazuľu, tekvicu ap. do Európy až španielski moreplavci? Viete, že svetoznáma maďarská klobása je vlastne slovenský vynález? Viete, že aj u nás na Slovensku sa zbierali, jedli a aj exportovali do sveta najdrahšie huby sveta? Prečo nie sme pyšní na našu domácu slovenskú kuchyňu? Len ju nepoznáme alebo nemáme dostatok národného sebavedomia?
Čítať viac
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
210×300 mm
Hmotnosť
1198 g
ISBN
9788080792770
Rok vydania
2018
Naše katalógové číslo
460021
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Eko-konzult
Kategorizácia

„„Čím chceš byť, keď vyrastieš?“ „Chcem byť láskavý,“ povedal chlapec.“