Nanits Chronicles - Robert Kaločai, Michael Petrus, Epocha, 2021

31,64 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Nanits Chronicles - Robert Kaločai, Michael Petrus, Epocha, 2021
Nanits Chronicles - Robert Kaločai, Michael Petrus, Epocha, 2021

Nanits Chronicles

Nanits Chronicles je originální komiksový příběh z blízké, ale i mnohem vzdálenější budoucnosti, který sleduje osudy tří hrdinů na pozadí mnohem větších událostí zásadně... Čítať viac

Vydavateľstvo
Epocha, 2021
Počet strán
400

Nanits Chronicles je originální komiksový příběh z blízké, ale i mnohem vzdálenější budoucnosti, který sleduje osudy tří hrdinů na pozadí mnohem větších událostí zásadně formujících budoucnost planety Země... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
38,45 €

31,64 €

-18 %
Na sklade 1 ks
  • Osobný odber zajtra
  • Na vašej adrese zajtra

Osobný odber

Kníhkupectvá
Zajtra (objednajte do 13:00)
balíkovo
Zajtra (objednajte do 13:00)
AlzaBox
Zajtra (objednajte do 13:00)
Packeta
Zajtra (objednajte do 13:00)
Slovenská pošta
(na poštu)
Zajtra (objednajte do 13:00)
BalíkoBOX
Zajtra (objednajte do 13:00)

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
Zajtra (objednajte do 13:00)
Kuriér GLS
Zajtra (objednajte do 13:00)
Slovenská pošta
(na adresu)
Zajtra (objednajte do 13:00)

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Vila v Taliansku - Julie Caplin, Cosmopolis, 2024
Nanits Chronicles - Robert Kaločai, Michael Petrus, Epocha, 2021
31,64 €

Viac o knihe

Nanits Chronicles je originální komiksový příběh z blízké, ale i mnohem vzdálenější budoucnosti, který sleduje osudy tří hrdinů na pozadí mnohem větších událostí zásadně formujících budoucnost planety Země.

2064 – Westernové postapo, kde Harry, ostřílený pistolník ze Scarova gangu, žije ve světě trhaném na kusy smrtící pandemií. Všechno se zkomplikuje v okamžiku, kdy gang cestuje do Santa Fe, aby přivezl cenný náklad. Něco se ale pokazí. Něco se strašně pokazí a Harryho život se obrátí vzhůru nohama.

2177 – Čistokrevné sci-fi, ve kterém je nákaza, jež sužovala svět na planetě Zemi, minulostí díky sloučenině NANITS. Lidstvo povstalo z úpadku a znovu vzkvétá. Z Marsu, který existuje jako svobodná republika nezávislá na Zemi, přilétá delegace, jejíž členkou je i mladá Marťanka Nia. Ta se zaplete do spiknutí, které ohrožuje život nejen jí, ale i osud všech obyvatel planety Země.

2225 – Špinavá cyberpunková detektivka, ve které se do temných zákoutí černého trhu vydává detektiv Frinkle, zlomený muž poháněný hněvem a touhou po pomstě. Jeho jediným cílem je ochromení černého trhu a výroby nebezpečné napodobeniny NANITS. Cesta za odhalením toho, kdo za výrobnou napodobeniny stojí, se ukáže jako mnohem nebezpečnější, než se na první pohled zdálo.
Čítať viac
Počet strán
400
Väzba
pevná väzba
Rozmer
168×267 mm
Hmotnosť
1440 g
ISBN
9788027800261
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
971643
Štýl
napínavý, dobrodružný
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Epocha
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

samojed
Neoverený nákup
27.2.2022
Je to fajn, ale rozhodne nenastavuje novy standard tvorby komiksu. Zatial.
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Vopred sa ospravedlnujem za gramaticke zakopnutia
Na tuzemske pomery je to zaujimavy a odvazny pocit, avsak prave to tuzemske je jeho najslabsou strankou - scenar. Hodnotenie komiksu je nutne rozdelit na 2 stranky – artovu a scenaristicku. Uz to je, podla mna, indikator, ze cosi neslape ako ma, pretoze komiks (opat je to cisto moj nazor) chcem vnimat ako jednotne dielo, kde pribeh doplna art a art doplna pribeh.

Z vytvarneho hladiska hodnotim Nanits pozitivne. Kresba sice neprinasa nic revolucne, ale pozera sa na nu prijemne, dokaze navodit atmosferu a postavy su rozpoznatelne, teda nehrozi, ze by ste vizualne stratili. Kniha ma vazne pevnu vazbu (crash test: pad zo stola – az na par odrenin to kniha prezila), peknu tlac, vonia farbou, okraje stran trochu spinia prsty...skratka, vsetko krasne, co na komiksoch lubim

Najslabsi mi prisiel treti pribeh. 1. hlavna postava predstavovala mix archetypov z minimalne troch komiksov, ktore som citala v poslednych mesiacoch, avsak miesto toho, aby si z nich vzala to najlepsie, z celeho vysla ako taka chaba napodobenina, ktora chrlila tvrdacke hlasky, ktore ale vobec nefungovali. Miestami boli vyslovene na facku. Dej sa odohrava v roku 2225 a hlavna postava – detektiv - vypusti hlasku ako na chladnuce telo svojej zeny prisahal...klise, ktore vyslo z mody pred x rokmi. Jednu chvilu je vrazdiaci stroj, druhu chvilu vyriekne tak melodramaticky zvast, az sa mi z toho pretacaju zavity. 2. dej tohto pribehu sa odohrava o cca 50 rokov po prvom. Ak by ale cela tato kapitola neniesla nazov 2225, tak sa pokojne môže odohravat v roku 2030. Ten cyberpunk, ktory kapitola obsahovat mala, tam skratka nie je.

Druhy pribeh prisiel mnohym ludom zbytocny, pretoze nijak nenadvazuje na prvy a posledny. Popisuje odalosti, ktore sa stali v rokoch tesne po vypuknuti choroby, a prinasa pre mna celkom zaujimavy postapokalypticky namet, zial – ma najmenej miesta. A je nestastne umiestneny medzi prvy a treti pribeh, aj ked chronologicky je prvy. Prave v tom vidim problem – Nanits Chronicles a skaceme v deji. Ak by sa tieto skoky v zavere komiksu vysvetlili a predlozili uceleny obraz, je to super. Nie moc inovativne, ale ako pokus o inovaciu to beriem. To sa ale v ramci prvej knihy nestane. Ovela prijatelnejsie by mi prislo presunut tento pribeh na zaciatok. Podla mna bolo zamerom takeho usporiadania budovanie napatia a prvy pribeh to napatie poskytol. Zial, treti to zakopal a ani ten „necakany“ zaver nebol tak necakany, aby bolo treba narusit plynutie pribehu.

Prvy pribeh bol pre mna super. Mal svoje slabsie miesta, ale pacil sa mi dizajn, pacilo sa mi, ze krasne vtiahol pribehu a priblizil atmosferu buducnosti roku 2177. Zial, navnadi vas a v urcitom bode, ktorym je zaver pribehu, padne.

Celkovo mi na komikse vadili dejove skoky medzi panelmi – dost to narusalo plynutie pribehu. Prekazalo mi aj caste vyuzivanie „prazdnych“ panelov (bez textu, len art - napr. ruka, ktora drzi zbran), ktore sa ako keby sa vynorili z nicoho, vykrikli do ticha a zasa zmizli bez toho, aby ma v deji niekam posunuli. Nevidela som v nich ziaden vyznam, skor naopak, casto ma posunuli vzad a ja som musela opatovne precitat predchadzajuce panely aby som rozlustila, co sa vlastne deje. A nie vzdy sa mi to podarilo. Dalsia vec, ktora ma brzdila, ale opat to moze byt len moj osobny problem, bolo rozmiestnenie bublin. Boli strany, kde som sa vyslovene stracala, pretoze kompozicia bola zvlastna a na rychlo som nedokazala rozlisit, co mam citat najskor.

Aby ale nebolo na zaver vela negativneho – povodny, interaktivny, napad sa mi velmi pacil a je skoda, ze nevysiel. Nanits ma potencial, je treba ale vychytat chyby – scenar a klise. V konecnom dosledku som teda zvedava, kam nas posunie druhy diel.
Čítať viac

„Hviezdna obloha je váš najvernejší priateľ, ak sa s ňou raz zoznámite; je stále prítomná, ponúka nám mier, pripomína nám, že náš nepokoj, naše pochyby, naše trápenia sú triviálne a dočasné. Vesmír je a bude neotrasiteľný...“

Ticho v období hluku - Erling Kagge, 2017
Ticho v období hluku
Erling Kagge