V sile Slova - rok B - Marián Gavenda, Don Bosco, 2018

10,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
V sile Slova - rok B - Marián Gavenda, Don Bosco, 2018
V sile Slova - rok B - Marián Gavenda, Don Bosco, 2018

V sile Slova - rok B

Kniha ponúka úvahy nad evanjeliami na nedele a sviatky liturgického roku B doplnené o praktické podnety a citáty cirkevných otcov a svätých. Každá úvaha sa skladá z graficky... Čítať viac

Vydavateľstvo
Don Bosco, 2018
Počet strán
464

Kniha ponúka úvahy nad evanjeliami na nedele a sviatky liturgického roku B doplnené o praktické podnety a citáty cirkevných otcov a svätých. Každá úvaha sa skladá z graficky oddelených... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dokonalá smrť - Helen Fields, Lindeni, 2024

Viac o knihe

Kniha ponúka úvahy nad evanjeliami na nedele a sviatky liturgického roku B doplnené o praktické podnety a citáty cirkevných otcov a svätých. Každá úvaha sa skladá z graficky oddelených častí.

  • Text evanjelia: Čitateľovi má pripomenúť evanjelium z nedeľnej liturgie.
  • Kontext: V stručnej syntéze dáva dané evanjelium do súvisu s liturgickým rokom, s ostatnými biblickými čítaniami, najmä prvým čítaním danej nedele, a v prípade súvislého cyklu aj do súvisu s evanjeliami predchádzajúcich nedieľ.
  • Prehĺbenia: Vo vybraných veršoch alebo celých vetách daného úryvku hľadáme hlbší význam a vzájomné prepojenia. Treba ich čítať meditatívne a doslova ich kontemplovať.
  • Otázky a odpovede: Sú vybrané predovšetkým z rovnomennej rozhlasovej relácie, kde odzneli zo strany poslucháčov alebo vyplynuli z bežnej skúsenosti. Odpoveď niekedy rozširuje teoretické poznatky, inokedy poukazuje na praktický význam, prípadne navrhuje aplikáciu v živote.
  • Ilustrácie“: Ponúkajú niekoľko citátov na myšlienkovú ilustráciu evanjelia. Pozostávajú z diel cirkevných otcov, známych svätcov ale aj súčasných duchovných spisovateľov.
Čítať viac
Počet strán
464
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
403 g
ISBN
9788080743956
Rok vydania
2018
Edícia
V sile Slova
Naše katalógové číslo
433689
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Don Bosco
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Don Bosco

Čítať viac

„Alice stála uprostred kruhu a hľadela na tváre, ktoré ju obkolesovali tak tesne ako lupene nový púčik. Hoci narodeniny mala ona, tým, že sa podelila o svoj hlas, obdarovala všetkých naokolo.“