Madagascar odrodová čokoláda, Cafepoint, 2013

6,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Madagascar odrodová čokoláda, Cafepoint, 2013
Madagascar odrodová čokoláda, Cafepoint, 2013

Madagascar odrodová čokoláda

180g

    Neodolateľné čokoládové pokušenie... Čítať viac

    Séria
    Horúca čokoláda
    Výrobca
    Cafepoint, 2013

    Neodolateľné čokoládové pokušenie... Čítať viac

    • Káva/čaj
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024

    Viac o produkte

    Vysokokvalitná tmavá čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 60% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu z Madagaskaru, ktorý je preslávený vďaka pestovaniu takých jedinečných plodín ako vanilka či tabak. Avšak nezaostáva ani v produkcii kakaových bôbov. Najviac sa tu pestuje odroda Forastero (60%). Za ňou nasleduje Trinitario (35%) a Criollo (5%), ktoré najviac určujú kvalitu kakaa z Madagaskaru. Väčšinu plantáží predstavujú malé rodinné farmy, na ktorých sa kakaovníky stále pestujú tradičným spôsobom a preto kakao z tohto ostrova možno pokladať za organické.
    Čokoláda sa vyznačuje veľmi intenzívnou, zaoblenou, horko-sladkou chuťou a plným telom. Jej mierne kyslastý charakter završujú ovocné tóny pripomínajúce maliny, borievky, citrusy, zrelé marhule či ananás. Zaručí Vám pravý labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického ostrova Madagaskar ukryté v čokoládových callets!

    Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: muškátový orech, kardamón, rebarbora, med, olivový olej, belgické sušienky Speculoos, pomarančový likér Cointreau, odrodová káva (Ethiopia Sidamo Grade, Brasil Santos, Jamaica Blue Mountain).

    Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.

    Zloženie: kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Madagaskar. Čokoláda vyrobená z odrôd kakaovníka Forastero, Criollo a Trinitario. Obsah kakaovej sušiny: min. 60%. Výrobok môže obsahovať stopy mlieka.

    Výživové údaje produktu Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Madagascar na 100g:
    Energia: 2215 kJ / 529 kcal
    Tuky: 36,2 g - z toho NMK*: 21,7 g
    Sacharidy: 34,9 g - z toho cukry: 31,0 g
    Vláknina: 13,3 g
    Bielkoviny: 8,4 g
    Soľ: 0,02 g

    * nasýtené mastné kyseliny

    Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    180
    Celková hmotnosť
    459 g
    Rozmer
    78×78 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    601072
    Naše katalógové číslo
    163200
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    3,5 / 5

    6 hodnotení

    3
    0
    1
    1
    1

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    MoHla3
    Neoverený nákup
    5
    10.1.2014
    mňamka, dobrá čokoláda a nie kakao, záleží koľko čokolády si nasypete do mlieka, podla toho ju máte hustú a čokoládovú
    Čítať viac
    miroslav
    Neoverený nákup
    1
    20.1.2014
    zial, ziadna husta cokolada, ale obycajne riedke kakao, aj ked som nasypal tretinu balenia....
    Čítať viac
    mosqito
    Neoverený nákup
    22.1.2015
    velmi kvalitne kakao
    :-) ale hustu cokoladu z toho neurobite. Skute Bon Bon s chili cokoldou. A teraz pisem sprostosti aby tato recenzia mala 150 znakov a aby mi martinus povoli to poslat :-) Čítať viac
    miroslav
    Neoverený nákup
    20.1.2014
    sklamanie
    zial, ziadna husta cokolada, ale obycajne riedke kakao, aj ked som nasypal tretinu balenia.... Čítať viac
    MoHla3
    Neoverený nákup
    10.1.2014
    Názor zákazníka
    mňamka, dobrá čokoláda a nie kakao, záleží koľko čokolády si nasypete do mlieka, podla toho ju máte hustú a čokoládovú Čítať viac

    „Úspech môžeme dosiahnuť buď tým, že sa usilujeme o naplnenie očakávaní, alebo tým, že meníme naše očakávania.“