Eating Animals - Jonathan Safran Foer, Penguin Books, 2011

12,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Eating Animals - Jonathan Safran Foer, Penguin Books, 2011
Eating Animals - Jonathan Safran Foer, Penguin Books, 2011

Eating Animals

Eating Animals is the most original and urgent book on the subject of food written this century. It will change the way you think, and change the way you eat. For good. Whether... Čítať viac

Vydavateľstvo
Penguin Books, 2011
Počet strán
352

Eating Animals is the most original and urgent book on the subject of food written this century. It will change the way you think, and change the way you eat. For good. Whether you're flirting with veganuary, trying to cut back on animal ... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

12,50 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania (3)
Eating Animals - Jonathan Safran Foer, Penguin Books, 2010
Brožovaná väzba
Angličtina, 2010
Na sklade 2 ks

Eating Animals - Jonathan Safran Foer, Penguin Books, 2009
Brožovaná väzba
Angličtina, 2009
Vypredané

Jíst zvířata - Jonathan Safran Foer, Dokořán, 2015
Pevná väzba s prebalom
Čeština, 2015
Vypredané

Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Eating Animals - Jonathan Safran Foer, Penguin Books, 2011
12,50 €

Viac o knihe

From the bestselling author of the essential new 2019 book on animal agriculture and climate crisis: We are the Weather.
Eating Animals is the most original and urgent book on the subject of food written this century. It will change the way you think, and change the way you eat. For good. Whether you're flirting with veganuary, trying to cut back on animal consumption, or a lifelong meat-eater, you need to read this book.
Čítať viac
Počet strán
352
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
196×129 mm
Hmotnosť
258 g
ISBN
9780141031934
Rok vydania
2011
Naše katalógové číslo
354969
Štýl
zdravé
Jazyk
angličtina
Vydavateľstvo
Penguin Books
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

4 hodnotenia

3
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Peter Kralovič
Overený zákazník
28.11.2018
Treba si uvedomiť, že autor nie je žiadny bojovník za práva zvierat. Je to proste človek, ktorý svoj titul bakalára filozofie využil na popísanie faktov a dôvodov, ktoré ho dotiahli k vegetariánstvu. Píše (aspoň v prvej časti knihy) príliš všeobecne, že som ani nevedel, čo vlastne obhajuje – vegetariánstvo alebo domáce farmárstvo, pri ktorom zvieratá toľko netrpia, a ktoré predstavujú smiešne jedno percento chovov v USA – čím sa dostávame hneď k druhému problému – hovorí sa zväčša o farmách v USA, kde je predsa len welfare zvierat o trošku na nižšej úrovni než v EÚ. Najsilnejšie stránky knihy sú jeho popisy chodu fariem, na ktorých sám bol. Je to vcelku strašné čítanie; obsahovo niečo medzi knihou Jejich jest království a Misa mäsa (I. Dubnička). Foer urobil veľký prínos v tejto oblasti, avšak čitateľ si musí urobiť názor z niektorých jeho otvorených záverov sám. Čítať viac
Maja
Neoverený nákup
27.3.2017
realita
Kniha bola pre mňa veľmi poučná a otvorila mi dvere aj do zákutí, kde sa bežné oko len ľahko dostane. Veľmi dobre a zrozumiteľne napísaná kniha, ktorá je postavená na výskumoch a štatistikách. Kina by mala byť v každej domácnosti, či už vegána, vegetariána a najmä obyčajného konzumenta mäsa. Nieje to návod alebo presviedčanie ľudí aby mäso nejedli, len im ukazuje centrum výroby a celú "kuchyňu", ktorou zvieratá prechádzajú kým sa dostanú do obchodných pultov. Veľmi dôležité je aj uvedomiť si, aký dopad majú veľkochovy na životné prostredie. Knihu určite odporúčam komukoľvek! Čítať viac
Maria Pukajova
Neoverený nákup
6.10.2015
Ako sa pozrieť na vec z viacerých pohľadov
Kniha je napísaná štýlom, ktorý sa ľahko číta, zhltla som ju na jeden nádych. Ak sa chcete pozrieť pravde o chovaní a jedení zvierat priamo do očí, tak je to tá správna kniha pre Vás. Páčilo sa mi, že autor poskytuje viacero pohľadov na problematiku - pozerá sa na chovanie zvierat z pohľadu konzumenta, z pohľadu veľkochovateľa, farmára a dokonca aj z pohľadu pracovníkov, ktorí sa o zvieratá starajú a tých, ktorí ich musia zabíjať. Dokonca aj z pohľadu životného prostredia a z pohľadu ľudí, ktorí žijú v blízkosti veľkochovov. Všetky fakty zbieral na základe dlhoročného prieskumu a rozhovorov - fakty sú označené číslom a ku každému je priradení zdroj, odkiaľ autor čerpal.
Autor poskytuje podrobné informácie o veľkochovoch, farmárskom a domácom spôsobe chovania zvierat, informácie o tom ako v dnešnej dobe funguje moderný rybolov a jatky. Autor spomína aj šľachtenie zvierat a jeho negatívne následky na kvalitu života zvierat a následne na konzumenta.

Je fajn, keď sa ľudia dozvedia, aký životný osud mal ich rezeň/ vajíčko / syr na tanieri. Že mäso a živočíšne produkty nerastú na stromoch, ale za každým kúskom je živý tvor a jeho utrpenie a preto by sme si mali každý kúsok takéhoto "jedla" veľmi vážiť a nie nimi plytvať.
Čítať viac

Jonathan Safran Foer

Čítať viac

„Úspech je nebezpečný. Človek začne kopírovať sám seba a to je riskantnejšie ako kopírovať iných... nevzíde z toho nič nové.“

Mysli ako génius - Philippe Brasseur, 2021
Mysli ako génius
Philippe Brasseur