Veľká kniha rozprávok o sviatkoch - Angela McAllister, Christopher Corr, Slovart, 2023

14,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Veľká kniha rozprávok o sviatkoch

Zo všetkých kútov sveta

Vo veľkej knihe rozprávok o sviatkoch zo všetkých kútov sveta môžeme spolu osláviť rok od novoročného rána po Štedrý večer! Táto truhlica plná pokladov v podobe päťdesiatich... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2023
Počet strán
128

Vo veľkej knihe rozprávok o sviatkoch zo všetkých kútov sveta môžeme spolu osláviť rok od novoročného rána po Štedrý večer! Táto truhlica plná pokladov v podobe päťdesiatich dvoch obľúbených rozprávok z celého sveta ukrýva známe príbehy... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,95 €

Na sklade 4 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 23 knižniciach. Požičať v knižnici

Z kolekcie: Knižky na večerné predčítanie

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Vo veľkej knihe rozprávok o sviatkoch zo všetkých kútov sveta môžeme spolu osláviť rok od novoročného rána po Štedrý večer!

Táto truhlica plná pokladov v podobe päťdesiatich dvoch obľúbených rozprávok z celého sveta ukrýva známe príbehy ako Mrázik; Hrnček, var; Žabí princ; Pampúšik; Hrniec zlata; Dary severného vetra a Na východ od slnka, na západ od mesiaca, ale i menej známe magické legendy a mýty z ďalekých zemí. V tejto nádherne ilustrovanej knihe pre deti sa zoznámime nielen s krásnymi príbehmi, ale aj so sviatkami, ktoré sú slávené medzi národmi počas celého roka.
Čítať viac
Originálny názov
A Year Full of Stories
Počet strán
128
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×275 mm
Hmotnosť
790 g
ISBN
9788055656304
Rok vydania
2023
Edícia
Zo všetkých kútov sveta
Naše katalógové číslo
1713401
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre deti a mládež
Účel knihy
na dobrú noc, na čítanie spolu
Ostatné
Krajina čitateľov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Veľká kniha rozprávok o sviatkoch - Angela McAllister, Christopher Corr, Slovart, 2023
Veľká kniha rozprávok o zvieratách - Angela McAllister, Aitch (ilustrátor), Slovart, 2020
28,90 €

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

17

A book is a dream, that you hold in your hands. Bookstagram - @mdnight.reads

Midnight reads
Overený zákazník
pred šiestimi dňami
- pre deti +3
- 52 príbehov o sviatkoch z celého sveta sformovaný do rozprávok
- veľký formát, papierové strany
- každý príbeh má svoju dvojstranu
- krásne ilustrácie
- spracovanie sa bude páčiť aj dospelým

Hovorili ste si niekedy, ako asi oslavujú Veľkú noc v Číne ? A čo takto Vianoce v Nórsku ? Aké sviatky existujú mimo našich slovenských hraníc a ako ich ľudia oslavujú ? A aké rozprávky, či príbehy sa s nimi spájajú ? Ja som mnoho odpovedí našla práve v tejto pestro ilustrovanej knihe pre deti a mládež.

Veľká kniha rozprávok o sviatkoch je zbierka nádherných príbehov zo všetkých kútov sveta, ktorú som si zamilovala.

Obálka pestrá ako veľkonočné vajíčko upúta okamžite, no rovnako farebná je kniha aj vo vnútri. Skladá sa z 52och rozprávok, ktoré sú doplnené ilustráciami. Rozprávky sú kategorizované podľa mesiacov v roku a sú usporiadané chronologicky. Kniha je veľmi priehľadná a príbehy tak krásne do seba zapadajú.

Nájdete tu známe rozprávky ako napríklad - mrázik príbeh z Ruska - no aj menej známe až exotické . Rozprávky su krátke, max na dve strany a preto knihu odporúčam aj ako knihu na dobrú noc.

V tejto nádherne ilustrovanej knihe pre deti sa zoznámite nielen s krásnymi príbehmi, ale aj so sviatkami, ktoré sú slávené medzi národmi počas celého roka.
Čítať viac
5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
23.1.2023
Na knihe je zaujímavé to, že ponúka príbehy z celého sveta. Obsah knihy tvorí dokopy 52 rozprávok, ktoré sú rozdelené na podkapitoly s názvami 12 kalendárnych mesiacov (január až december). Každý mesiac sa následne delí na príležitosti, pre daný mesiac typické (svetový deň vody, dožinky, zimný slnovrat, vďakyvzdanie, medzinárodný deň mieru....)

Kniha obsahuje rozprávky, legendy a mýty blízkych i ďalekých zemí. Čitateľ knihy iste ocení, že ponúkaný výber tvoria príbehy z rôznych krajín, kultúr a náboženstiev. V knihe majú zastúpenie rozprávky z Ruska, Nemecka, Číny, Lotyšska, Kórey, Írska, .... Inými príbehmi sú rozprávky z oblastí, akými sú Arábia, Karibik, africká buš alebo s historickým kontextom- staroveké Grécko, staroveký Rím. Rozprávky v knihe predstavujú aj ľudovú slovesnosť v podobe rozprávok rôznych (aj pomerne neznámych) kultúr: inuitský príbeh, irokézsky príbeh,irokejský príbeh, a náboženstiev: židovský príbeh, budhistický príbeh, biblický príbeh. Ozvláštnenie knihe dávajú aj príbehy rôznych obyvateľských skupín: príbeh austrálskych domorodcov, príbeh starých Mayov, príbeh Čoktavov.
Kniha ukrýva známe rozprávky, akými sú Pampúšik, Mrázik, Žabí princ, Hrnček, var, ale aj mnoho menej známych rozprávok a príbehov, napríklad Žena z kostí, Umihiko a Jamahiko, Prečo stromom opadávajú listy.

Kniha ponúka príjemné čítanie, rozprávky sú rozdelené do veľmi prehľadných častí a kapitol. Slovníček sviatkov v závere knihy ponúka priestor na ozrejmenie si odborných faktov o jednotlivých sviatkoch. Rozprávky sú písané vo svojej pôvodnej ľudovej verzii, sú krátke. Predstavujú ideálne príbehy pre začínajúcich čitateľov, pre deti pred spaním alebo na zaradenie do výchovno-vzdelávacieho procesu v škole či v škôlke.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac
Kúpte spolu
Veľká kniha rozprávok o sviatkoch - Angela McAllister, Christopher Corr, Slovart, 2023
Veľká kniha rozprávok o zvieratách - Angela McAllister, Aitch (ilustrátor), Slovart, 2020
28,90 €

„A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být. “