Stojedenásť známych Slovákov - Michal Eliáš, Matica slovenská, 2017

12,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Stojedenásť známych Slovákov - Michal Eliáš, Matica slovenská, 2017
Stojedenásť známych Slovákov - Michal Eliáš, Matica slovenská, 2017

Stojedenásť známych Slovákov

Prehľadný a obsažný sprievodca zástupom najvýznačnejších osobností slovenských dejín v novom vydaní zahŕňa biografické medailóny dejateľov od 9. storočia po súčasnosť:... Čítať viac

Vydavateľstvo
Matica slovenská, 2017
Počet strán
232

Prehľadný a obsažný sprievodca zástupom najvýznačnejších osobností slovenských dejín v novom vydaní zahŕňa biografické medailóny dejateľov od 9. storočia po súčasnosť: štátnikov, spisovateľov, vedcov, vynálezcov, umelcov, pedagógov... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

12,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 23 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024
Stojedenásť známych Slovákov - Michal Eliáš, Matica slovenská, 2017
12,90 €

Viac o knihe

Prehľadný a obsažný sprievodca zástupom najvýznačnejších osobností slovenských dejín v novom vydaní zahŕňa biografické medailóny dejateľov od 9. storočia po súčasnosť: štátnikov, spisovateľov, vedcov, vynálezcov, umelcov, pedagógov... Dielo zostavil literárny historik a archivár PhDr. Michal Eliáš, CSc., ktorý sa zviditeľňovaniu známych i menej známych osobností našich dejín venuje dlhodobo, je napríklad autorom čitateľsky úspešného fotosúboru Slávni Slováci (2010).
Každý výber je do istej miery subjektívny, zaiste aj tento – čitateľom ho predkladáme ako autorský výber kvalifikovaného tvorcu, ktorý popri skutočne známych dejateľoch predstavuje aj mnohé osobnosti, na ktorých významný vklad do našich dejín, našej kultúry a vzdelanosti neprávom zabúdame. Autor si dovolil zahrnúť do slovenského kontextu aj niekoľko osobností, ktoré sa narodili v cudzine, ale majú buď zrejmé slovenské korene, alebo ich pôsobenie významne poznačilo naše národné dejiny.
Napokon nájdeme v tomto výbere aj osobnosti, ktorých pôsobenie sa hodnotí kontroverzne, ale nespochybniteľne výrazným spôsobom ovplyvnili slovenské dejiny.
Známych Slovákov táto knižka predstavuje prostredníctvom stručného, informatívneho textu, portrétu a ďalších obrazových dokumentov, ukážkou diela, citátom alebo rôznymi ďalšími zaujímavými prameňmi a informáciami.
Čítať viac
Počet strán
232
Väzba
pevná väzba
Rozmer
170×240 mm
Hmotnosť
840 g
ISBN
9788081281617
Rok vydania
2017
Naše katalógové číslo
227249
Štýl
historický, životopisný
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Matica slovenská
Pre koho
pre mužov, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

„Dáme si poriadne raňajky. To je lepšie ako všetky reči dokopy.“