Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022

18,06 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022
Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022

Knihovna malých zázraků

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty.Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů... Čítať viac

Vydavateľstvo
Kontrast, 2022
392 strán
5-6 hodín čítania

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty.Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů lásky a přátelství až k... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

18,06 €

U dodávateľa
Posielame do 18 – 23 dní

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania (2)
The Reading List - Sara Nisha Adams, HarperCollins, 2022
Brožovaná väzba
Angličtina, 2022
Do 5 – 9 dní

12,32 €


The Reading List - Sara Nisha Adams, HarperCollins, 2021
Brožovaná väzba
Angličtina, 2021
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022
18,06 €

Viac o knihe

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty.

Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů lásky a přátelství až k epické cestě chlapce s tygrem přes Tichý oceán a to právě v okamžiku, kdy Alíša potřebuje uniknout od osobních starostí.

A když vdovec Mukéš dorazí do knihovny, protože touží navázat vztah se svojí knihomolskou vnučkou, zasvětí ho Alíša do tajemství nalezeného seznamu četby. Nejistá teenagerka a osamělý dědeček tak zakládají neobyčejný čtenářský klub o dvou členech.

Knihovna malých zázraků je inspirující a hřejivá óda na vyprávění a jeho moc přenášet nás do jiných světů, spojovat nás a připomínat nám, že nový začátek nás čeká už možná na další stránce…
Čítať viac
Originálny názov
The Reading List
Počet strán
392
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
556 g
ISBN
9788027703944
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1594587
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Kontrast
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

8 hodnotení

5
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

18.2.2024
Knižnice plné kníh sú snom asi každého knihomola. A tie verejné sú plné príbehov, čítaných stále dookola, napĺňajúce duše a srdcia vždy niekoho nového. O tom je aj táto kniha. O knižnici, knihách a ľuďoch, ktorí ich čítajú.

Mladučká Aleisha počas leta pred nástupom na vysokú školu pracuje v miestnej knižnici. Nedá sa povedať, že by z práce bola priam nadšená, robotu v knižnici si vybrala len kvôli bratovi, ktorý to miesto zbožňuje. Aleisha práve tu stretne staršieho pána, Mukesha, ktorý sa aj po rokoch spamätáva zo smrti manželky. Tá bola nadšená čitateľka a Mukesh dúfa, že práve knihy by ho mohli k zosnulej manželke aspoň trochu priblížiť. Aleisha i Mukesh začnú čítať knihy podľa náhodne nájdeného zoznamu “pre kohokoľvek, kto by to mohol potrebovať”. Práve tie im tak trochu zmenia život. Vzájomná spoločnosť, diskusie o prečítaných príbehoch a fragmenty zo súkromného života vytvoria výnimočné puto, ktoré ich v mnohom zachráni.

Na to, že sa jedná o debut autorky, je úžasné napísaný. Je to smutno pekný príbeh o živote, ľuďoch a vzácnych, a pritom obyčajných okamihoch, ktoré dokážu zmeniť život človeka k lepšiemu. Je to zvláštne ako mi dokážu také rozdielne postavy prirásť k srdcu. Veľmi som im držala palce, aby sa pre nich všetko dobre skončilo. Tak ako v skutočnom živote, dobré chvíle striedajú tie zlé a ani pre nich neskončilo všetko ideálne. Ale celý tento príbeh ma neskutočne zahrial pri srdci a ja môžem len odporuciť ďalej.
Čítať viac
18.8.2023
Dobře napsaná kniha. Líbí se mi představa knihovny, kde se setkávají lidé s těžkými osudy a pokouší se jeden druhého podporovat. Vyjít z osamění. Každý má jiný seznam knih, které mu mohou pomoci, které jsou jeho oblíbené. V každém případě ale kniha je dobrý prostředek k překonávání trápení.
Takže i když jsem moc nerozuměla indickým realitám a protože kniha neobsahuje žádné vysvětlivky, rušilo mne to při čtení, i když se stále jedná o stejných knihách a já se chtěla dozvědět další tituly, ke kterým čtenáři dospěli, přesto je tato kniha svým způsobem fascinující.
Čítať viac
14.12.2022
Knihovna malých zazraku
Hlavnými hrdinami sú vdovec Mukéš a sedemnásťročná Alíša. Mukéš spomína na svoju manželku, ktorá milovala knihy a rozhodne sa navštíviť knihovňu, kde pracuje Alíša. Alíša tam brigáduje len z nudnosti a knihám sa nevenuje. Mukéš si od nej pýta odporúčanie na knihy, ale nevie mu veľmi poradiť tak sa rozhodne ísť podľa zoznamu, ktorý náhodou našla. Postupne obaja čítajú knihy a vytvoria nezvyčajný čitateľský klub o dvoch členoch.
Tak táto kniha bola pre mňa jedno veľké prekvapenie. Neskutočný príbeh, ktorý je veľmi citlivo napísaný. Kniha u mňa vyvolala také pocity ako dlho žiadna iná. Taktiež jazyk akým je písaná vytvára z tejto knihy dokonalé dielo.
Moje hodnotenie 5 z 5 a dávam do TOP kníh.
Čítať viac

„Pobozkáme sa, dotkneme. Nechceme nič viac. Čo potrebujeme, je na dosah. Všetko ostatné je nepodstatné. Také jednoduché. Nenaplnení sú iba tí, čo nevedia, čo chcú.“

Cez noc - Stig Sæterbakken, 2014
Cez noc
Stig Sæterbakken