Láska na francúzskom vidieku - Victoria Brownlee, Metafora, 2022

15,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Láska na francúzskom vidieku

Román o utešenej kaviarni, obchodíku s lahodnými syrmi a o nástrahách lásky v údolí rieky Loire

Ella prežila hektický prvý rok v Paríži. Musela si zvykať na európsku kultúru, pendlovala medzi dvomi potenciálnymi objektmi lásky a objavovala stovky druhov syra. Jej život sa... Čítať viac

Vydavateľstvo
Metafora, 2022
304 strán
4-5 hodín čítania

Ella prežila hektický prvý rok v Paríži. Musela si zvykať na európsku kultúru, pendlovala medzi dvomi potenciálnymi objektmi lásky a objavovala stovky druhov syra. Jej život sa konečne ustálil a už pol roka žije s predavačom v obchodíku so syrmi... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

15,99 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 29 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Ella prežila hektický prvý rok v Paríži. Musela si zvykať na európsku kultúru, pendlovala medzi dvomi potenciálnymi objektmi lásky a objavovala stovky druhov syra. Jej život sa konečne ustálil a už pol roka žije s predavačom v obchodíku so syrmi, Sergeom a je im spolu úžasne. Ich pohodu však naruší Ellino nečakané tehotenstvo.

Serge sa rozhodne kúpiť pre rodinu dom a presťahovať Ellu z veľkomesta na dedinu – na koziu farmu. Ella síce z nápadu nie je nadšená, ale sľúbi mu, že dá životu na vidieku šancu. Serge má plné ruky práce s chodom farmy, Ella sa zas snaží zapadnúť medzi domácich a vymýšľa, ako by sa dala stodola prerobiť na kaviareň a obchodík so syrmi. Pomoc jej ponúkne šarmantný, anglicky hovoriaci cudzinec Chuck. Serge sa začne správať obozretnejšie k ich novému spoločnému priateľovi.

Sú základy ich vzťahu také pevné, aby prežili ďalšie nástrahy v láske?
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
125×205 mm
Hmotnosť
292 g
ISBN
9788080903800
Rok vydania
2022
Edícia
Za láskou
Naše katalógové číslo
1630911
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Austrália
Vydavateľstvo
Metafora
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

19 hodnotení

8
8
3
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

12.3.2024
Pokračovanie knihy Za láskou do Paríža o životoch Elle a Sergea. Ella a Serge sa spoznali v Paríži, kde Elle unikla po rozchode s Paulom, s ktorým žila 10 rokov a tam spoznala predavača syrov Sergea. Po roku sa dali dokopy a posunuli sa o krok ďalej, aj keď dosť nečakane a neplánovane. Dokážu sa pripraviť na tak závažný krok po tak krátkej známosti? Prežije to ich čerstvý vzťah? Nájdu si bývanie na francúzskom vidieku a majú pocit, že sa im všetko rúca. O to je to ťažšie, že sa v ich životoch objavia Francoise, Sergeova exmanželka a Chuck, angličan, s ktorým sa Ella spriatelí.
Kniha sa čítala ľahko, stále som čakala, ako to bude pokračovať. Knihu som prečítala za 2 dni, čo u mňa nebýva zvykom :)
Čítať viac
2

Keď som bola mladšia knihy som nemala rada a myslela som si, že už ich nebudem čítať vôbec, ale už 2 roky čítam knihy vždy a všade a čítanie je moja najobľúbenejšia činnosť a nevimenila by som ju za nič iné.

Hana Horváthová
Overený zákazník
30.10.2023
2. diel výnimočnej a romantickej knihy Za láskou do Paríža si nenechajte utiecť. V tejto knihe zistíte ako sa žije vo Francúzsku ale tento krát na vidieku a zistíte, že je to celkom niečo iné a miestami oveľa zložitejšie ale všetko má výhody aj nevýhody. Čítať viac
12.5.2023
Menej syra, viac vzťahu
Láska na francúzskom vidieku je voľným pokračovaním knihy Za láskou do Paríža, ktorá bola preplnená syrom, dobrým jedlom, krásnym mestom, syrom, novým začiatkom, ale najmä syrom v každej jeho možnej podobe. No prešiel takmer rok života hlavných postáv a Ella so Sergeom sú späť s veľkými zmenami.

Po prvej autorkinej knihe, ktorá ma priznávam, veľmi nenadchla, som vďaka jej príjemnému štýlu dala šancu pokračovaniu, ktoré ma naopak príjemne prekvapilo. Obe knihy sú iné a mne omnoho viac sadla práve táto, kedy sa pohýname z hľadania partnera, na partnerský vzťah v očakávaní dieťaťa a radosti i starosti s tým spojené.

Tehotenstvo je samo o sebe veľká zmena pre ženu a taktiež pre oboch nastávajúcich rodičov, čo sa dokáže odzrkadliť na ich správaní, zdraví duševnom i fyzickom, plánovaní a dokonca aj na zdanlivej istote pevného vzťahu. Victoria Brownlee nám ponúkla náhľad do pomerne intenzívne vypätej situácie dvoch milujúcich sa ľudí v hlavnom meste Francúzska, s ich dennodennou rutinou, ktorú naruší nečakané tehotenstvo a my zažijeme šialenú jazdu plnú unáhlených záverov, veľkých zmien, nečakaných udalostí, výziev, objavovania a budovania nie len nového domova, ale najmä vzťahu, ktorého základy sa poriadne pootriasajú. Je to dlhá a strastiplná cesta jednej budúcej rodiny, tak obyčajná, že sa v nej možno aj nájdete (snáď aj na fr. vidieku). A samozrejme opäť nechýba ani syr.
Čítať viac
13.4.2023
„Je to láska, ktorá nám pomôže prežiť lúčenie.“

Každá chvíľka dokonalosti raz skončí. Aj Ella si myslela, že bude naveky žiť v milovanom Paríži s milovaným mužom medzi milovanými syrmi. Až pokiaľ sa do tejto predstavy dokonalej rozprávky nepriplichtili aj iné postavy a zvieratká, ktoré zamiešali karty. Ako sa s tým Ella a Serge popasujú? Zlomí ich to alebo posilní?

Láska na franczúzkom vidieku je pokračovanie krásneho príbehu Za láskou do Paríža, v ktorom sme sa zoznámili z Austrálie utekajúcou Ellou. V tejto knihe sa opäť vrátime do jej života, no z krásneho a rušného Paríža sa musí Ella presťahovať na vidiek. Takéto životné zmeny urobia škrt cez rozpočet, čo sposobí vzájomnú nervozitu, nedôveru a hádky.

Knihu určite odporúčam čítať až po prečítaní prvého príbehu, hoci Ella na prvých stranách veľmi krátko a výstižne zhrnula, čo všetko zažila počas príchodu do Paríža. Mňa táto kniha bavila, hoci prvá sa mi páčila možno o niečo viac. Obe sú písané pútavo a nenútene a sú naozaj vhodné na oddychové čítanie. Nezabudnite, že musíte mať po ruke vždy dobré vínko a kopu syra! Inak to naozaj nezvládnete bez utierania slín.
Čítať viac
35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Práve čítam
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Overený zákazník
26.2.2023
Mnohé časti mi prišli podcenené a nedostatočné, čo je veľká škoda. Oceňujem zauj
Kniha ukazuje, aká je komunikácia vo vzťahu dôležitá. Ak si chceš prečítať knižný žáner medzi romantikou a beletriou, hľadáš rýchlu jednohudku, máš rád/a Francúzsko a nevadí ti čítať o komunikačných problémoch vo vzťahu, tak toto bude kniha pre teba. Ja som mala knihu prečítanú asi za 3-4 hodiny, čo veľmi oceňujem. Čítať viac
6.2.2023
Páčilo sa mi, že aj keď som nečítala prvú časť, nič mi neunikalo a hlavná hrdinka vlastne celý dej prvej knihy zhrnula v niekoľkých vetách.

Po prvej časti som s ňou úprimne súcitila a aj keď je očividné, že po prvej knihe je Serge pre ňu tým pravým, nepáčilo sa mi, ako sa k nej zachoval a fakticky za ňu o všetkom rozhodoval. Úplne som chápala jej nechuť k životu na vidieku, pretože to vidím úplne ako ona.

Ella je však prispôsobivejšia ako ja, a tak robí na farme čo môže len aby sa neunudila k smrti. Jej postava mi je veľmi sympatická rovnako, ako jej priateľka Clotilde.

Pri čítaní knihy tak, ako pri každej, ktorá sa odohráva v Paríži, som mala chuť kúpiť si letenku a odcestovať tam. A najmä keď je teraz vonku aj ďalšia séria Emily in Paris. Túžim si sadnúť na terasu, piť víno a jesť syr presne ako Ella. A možno by som sa zašla na chvíľu pozrieť aj na ten vidiek.

Záver knihy je priam rozprávkový. Chýba tam už iba ta známa veta : ,,A žili šťastne až kým nepomreli."
Čítať viac
Katarína
Neoverený nákup
25.1.2023
Paríž a francúzske syry
Skvelá, pútavá a inšpirujúca pekná kniha. Poznám aj 1. diel, tak som vedela do čoho idem a nesklamala ma. Nie je to sladký román, ale živý príbeh, ktorý sa kľudne môže prihodiť hocikomu. Mladému ukáže odhodlanie a cieľavedomosť a zároveň priblíži atmosféru Paríža.
Mám rada knihy, ktoré majú nejaký informačný odkaz. Odporúčam nielen na prázdninové čítanie.
Čítať viac
23

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
9.1.2023
Príjemné pokračovanie
V pokračovaní príbehu Za láskou do Paríža nám autorka dala možnosť nahliadnuť do životov Elli a Serga po tom, ako vytvorili pár, našli si spoločný režim a Ella sa naplno udomácnila v Paríži. No ak čakáte krásny, sladký život bez prekážok, ste na omyle, pretože hneď v úvode knihy sa Ella dozvie, že je tehotná, čo zásadne mení nie len vzťah našej dvojice, ale v podstate všetko, čo spolu stihli vybudovať.

Serge si totiž nevie predstaviť vychovávať dieťa v Paríži a navrhne Elle, aby sa odsťahovali na vidiek, na malú koziu farmu. Ella s tým ale zásadne nesúhlasí, ona si vie totiž predstaviť vychovávať dieťa všade možne, len nie na vidieku. Po dlhých debatách tomu však nakoniec dá šancu a my tak máme možnosť čítať príbeh z prekrásneho prostredia francúzskeho vidieka. Polorozpadnutá farma však nie je tým najväčším problémom medzi našou dvojicou, a to hlavné, čo obaja potrebujú zistiť nie je to, či má pevné základy na výchovu dieťaťa farma, ale predovšetkým ich vzťah.

Po celú dobu som sa zo správania dvojice chytala za hlavu. Toľko nedorozumení a nevysvetlených konfliktov som azda ešte v žiadnej knihe pokope nevidela, ich (ne)komunikácia sa nesie celým príbehom a prvý krát som vnímala, že mi chýba pohľad aj Serga. Čím viac sa toho nabaľovalo, tým viac sa naša dvojica namiesto približovania od seba vzďaľovala. Krásna ukážka toho, čo spôsobí nekomunikovanie.

Autorka má veľmi pohodový štýl písania , príbeh je naozaj písaný dobre, stránky vám ubiehajú pod rukou a akurát dlhé kapitoly tomu len pomáhajú. Veľmi sa mi páči aj celková grafika knihy a prechody medzi jednotlivými časťami príbehu, ktoré autorka rozdelila na ročné obdobia, čo pekne posúvalo časovú linku celého deja. Ten mal tak stále zachovanú dynamiku, nevyčerpával zdĺhavými opismi, stále pôsobil romantickým a oddychovým dojmom. Kniha je navyše miestami vtipná, ľahká a svojím spôsobom aj francúzsky očarujúca. Autorka tak túto syrovú dulógiu ukončila príjemne. Knihe dávam 4/5. Knihu odporúčam čitateľom, ktorí majú radi romantické príbehy a Francúzsko.
Čítať viac
10.12.2022
Pre všetkých milovníkov ROMANTIKY a PARÍŽA...
Super francúzska romantika o zákutiach očarujúceho Paríža...Kniha je úspešným pokračovaním jej 1.časti
Za láskou do Paríža...
Pri jej čítaní netúžite po ničom inom, len sa čarovným prútikom prečarovať do tejto nádhernej krajiny a dokonale si to tam vychutnať...
Obidve časti ma chytili za srdce a umocnili moj sen raz navštíviť a vychutnať si túto krásnu rozprávkovú krajinu...
ODPORÚČAM pre všetkých milovníkov ROMANTIKY a PARÍŽA
Čítať viac

Vydavateľstvo Metafora

Čítať viac

„Ani ty nejkrásnejší diamanty nemusí být úplně dokonalé. Na chybách není nic špatného. Dělají z nás lidi. “