Príbehy nielen z tiesňovej linky 155 - Július Pavčo, MUDr. Július Pavčo, 2024

15,15 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Príbehy nielen z tiesňovej linky 155 - Július Pavčo, MUDr. Július Pavčo, 2024
Príbehy nielen z tiesňovej linky 155 - Július Pavčo, MUDr. Július Pavčo, 2024

Príbehy nielen z tiesňovej linky 155

Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155 sú voľným pokračovaním prvej knihy o operátoroch tiesňovej linky záchrannej zdravotnej služby. Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155... Čítať viac

Vydavateľstvo
MUDr. Július Pavčo, 2024
152 strán
2 hodiny čítania

Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155 sú voľným pokračovaním prvej knihy o operátoroch tiesňovej linky záchrannej zdravotnej služby. Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155 sú skutočné príbehy zo života. Tí, ktorí ste čítali prvú knihu príbehov, už... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
15,90 €

15,15 €

-5 %
Na sklade 4 ks
  • Osobný odber 11. 6.
  • Na vašej adrese 11. 6.

Osobný odber

Bratislava, Martinus
Obchodná 26
11. 6.
Kníhkupectvá
11. 6.
balíkovo
11. 6.
AlzaBox
11. 6.
Packeta
11. 6.
Slovenská pošta
(na poštu)
11. 6.
BalíkoBOX
11. 6.

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
11. 6.
Kuriér GLS
11. 6.
Slovenská pošta
(na adresu)
11. 6.

Naši škriatkovia odporúčajú

Lastovičie leto - Kristy Woodson Harvey, DOT., 2024
Príbehy nielen z tiesňovej linky 155 - Július Pavčo, MUDr. Július Pavčo, 2024
15,15 €

Viac o knihe

Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155 sú voľným pokračovaním prvej knihy o operátoroch tiesňovej linky záchrannej zdravotnej služby.

Príbehy (nielen) z tiesňovej linky 155 sú skutočné príbehy zo života. Tí, ktorí ste čítali prvú knihu príbehov, už viete, čo vás na nasledujúcich stránkach čaká. Pre vás, ktorým sa dostala do rúk prvýkrát, môžem len povedať, pripravte sa, že nie všetko má dobrý koniec. Ale taký je život.

Operátori tiesňovej linky záchrannej zdravotnej služby sú ľudia, ktorých nevidno a málokto si na nich spomenie. Majú však nezastupiteľné miesto a svojím spôsobom špecifické. Sú tu pre vás neustále, aj v tejto chvíli, keď čítate tieto riadky. Určite aj teraz vybavujú volania na tiesňovú linku 155, poskytujú rady, a možno i tejto chvíli sa snažia pomôcť zachrániť ľudský život.

Volania na tiesňovú linku prichádzajú neustále. Operátori pracujú pod veľkým psychickým tlakom, lebo keď ide o život, rozhodujú minúty. Nie sú na mieste nešťastia, nemôžu zhodnotiť stav, ani poskytnúť prvú pomoc priamo. Spoliehajú sa na informácie, ktoré im poskytnete. Potrebujú si vytvoriť obraz a mať predstavu o tom, čo sa odohráva pred vašimi očami, aby vám mohli relevantne poskytnúť rady a usmerniť vás. Ostanú s vami na linke pokiaľ nepríde záchranka.

Zvonenie telefónu na tiesňovej linke 155 nie je bežným zvonením. Nikdy neviete, kto vám volá, ani odkiaľ. Viete len, že sa práve niečo stalo. Ale čo, to sa dozviete, až keď telefón zdvihnete. Za každým zvonením sa odohráva ľudský príbeh, jediný a jedinečný.

Niečo o autorovi
Július Pavčo – lekár, záchranár, pedagóg a príležitostný publicista. Viac ako dvadsať rokov sa pohybuje v systéme záchrannej zdravotnej služby. Dlhé roky pracoval na Operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby. Stretol sa s nespočetným množstvom ľudských príbehov a osudov, s niektorými osobne a iné mu boli rozpovedané. Svojím spôsobom sú neuveriteľné, jedinečné a neopakovateľné. Ako ľudský život. Vo voľnom čase si ich zapisuje a občas ich publikuje. Reakcie ľudí a odozva po prečítaní publikovaných príbehov ho nakoniec presvedčili, že by mali byť prístupné pre všetkých a mohli sa zaradiť medzi lastovičky slovenskej literatúry v tomto odbore. Minulý rok vydal knihu Príbehy z tiesňovej linky 155, ktorá sa stretla s nesmiernym ohlasom a bola vypredaná.
Čítať viac
Počet strán
152
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×215 mm
Hmotnosť
334 g
ISBN
9788057056652
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2508581
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
MUDr. Július Pavčo
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Tak hovorí mongolský mýtus: Láska sa rodí z rôznych prirodzeností. Protikladmi získava silu. Konfrontáciou a premenou sa udržiava. “

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho