Preskočiť na hlavný obsah
Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024

Produktivita bez starostí
E-kniha

Ako robiť viac toho, na čom vám záleží

Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa... Čítať viac

Vydavateľstvo
Tatran, 2024
Počet strán
224

Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa príjemnejšiu cestu k úspechu, ktorá nevychádza z disciplíny, .. Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

14,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak?

Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa príjemnejšiu cestu k úspechu, ktorá nevychádza z disciplíny, ale z bezstarostnosti. Zistil, že ak sa pri práci cítite dobre, produktivita príde sama od seba.

V tejto revolučnej knihe autor odhaľuje, ako vám umenie produktivity bez starostí dokáže zmeniť život. Predstavuje tri skryté „motivátory“ príjemnej produktivity, tri „prekážky“, ktoré treba prekonať, aby sme porazili prokrastináciu, a tri „udržiavače“ zabraňujúce vyhoreniu, ktoré nám pomáhajú dosiahnuť trvalú spokojnosť. Prináša inšpiratívne príbehy zakladateľov firiem, olympionikov a vedcov ovenčených Nobelovými cenami, ktorí stelesňujú princípy produktivity bez starostí. A predstavuje aj jednoduché, no cenné zmeny, ktoré možno ľahko urobiť, aby ste hneď teraz boli produktívnejší a spokojnejší. Vyzbrojení Aliho poznatkami nielenže dosiahnete viac, ale budete pritom aj šťastnejší.

Cíťte sa lepšie, dosiahnite viac!
Čítať viac
Naše katalógové číslo
2508759
Originálny názov
Feel-Good Productivity
Počet strán
224
Rok vydania
2024
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Pakistan
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre dospelých
Účel knihy
motivačná
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

8 hodnotení

5
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

17

Megamilovníčka Stephena Kinga ktorá sa pri knihách rada bojí, smeje alebo plače, pokojne aj všetko v jednej. O knihách sa rada vykecávam aj na IG profile @tyrky.sova

Lenka Miklášová
Overený zákazník
pred štyrmi dňami
Na začiatku vám autor prezradí, ako sa nakopnúť. A nemyslí tým špeciálnu jogínsku pózu obsahujúcu vlastnú pätu v oblasti, kam s obľubou posielame tých, čo až tak v obľube nemáme. Vysvetľuje, čo môžete vyskúšať, aby ste zo všednej úlohy urobili zábavnú, zlepšili si pracovné vzťahy (prípadne aj tie súkromné), a celkovo mali zo seba lepší pocit. Nie všetci sme však tvory vytrvalé, preto druhá časť ponúka spôsoby, ako poraziť strašiaka menom prokrastinácia. V tretej časti sa potom dozviete, že ani s produktivitou to netreba preháňať a ktoré činnosti najlepšie poslúžia na dobitie bateriek. V závere každej kapitoly navyše nájdete stručné zhrnutie, keby ste potrebovali trochu osviežiť pamäť.

Čo na tejto knihe nesmierne oceňujem je Aliho ľahký, priateľský, láskavý a veľmi vtipný štýl. Namiesto toho, aby do čitateľa hučal, že je lenivé prasa a má konečne začať makať, opisuje vlastné skúsenosti, keď sa jeho život neuberal želaným smerom. A ani sa vás nesnaží presvedčiť, že ak nie ste spokojní s vlastným životom, treba ho od základov prekopať, dať výpoveď, rozviesť sa, predať psa, vraziť úspory do startupovej firmy zameranej na alternatívne spôsoby pestovania tekvice, alebo si oholiť hlavu a utiahnuť sa do budhistického chrámu v Himalájach, kde strávite dvadsať rokov mlčanlivou meditáciou o zmysle života. Aliho odporúčania sú príjemne jednoduché, ľahko implementovateľné a pritom transformačné (to múdre slovo mám od neho. Niečo sa na mňa nalepilo).

Aby som tu nežvanila len tak do vetra ako Gizka o novej panvici s nepriľnavým povrchom (to ma ešte nevidela robiť palacinky), prezradím vám, aké zmeny sa pokúšam do svojej existencie zaviesť ja. Napríklad sa učím bojovať s najvyšším štádiom prokrastinácie, bezduchým čumením do mobilu. Vďaka tomu som síce objavila toho kučeravého sympaťáka, čo dokáže zaspievať Nickleback ako Sinatra a Sinatru ako Ozzie, ale vo všeobecnosti mi to až tak veľa nedáva. Autor na toto odporúča odinštalovať aplikácie z mobilu, ja som pristúpila k miernejšej verzii a iba som si ponastavovala režimy, kedy mi to nemá bzučať a blikať a volať po pozornosti.
Čítať viac
22
Overený zákazník
19.6.2024
„Naozaj sa úspech nezaobíde bez utrpenia? Čo „úspech“ vôbec znamená? Je utrpenie udržateľné? Má zmysel byť preťažený, keď chcem niečo dosiahnuť? Musím čomukoľvek obetovať svoje zdravie a šťastie?“ pýta sa Ali Abdaaal v knihe. „Trvalo mi to niekoľko mesiacov. A horko-ťažko som zisťoval, že neplatí nič z toho, čo viem o úspechu. Dobrým lekárom sa nemôžem stať nasilu. Tvrdšia práca mi neprinesie šťastie. A k spokojnosti vedie aj iná cesta: taká, ktorú nebude lemovať neustála úzkosť, bezsenné noci a znepokojujúca závislosť od kofeínu.“

Aliho metóda má tri časti a každá sa zaoberá inou stránkou bezstarostnej produktivity.
1.časť vysvetľuje, ako sa motivovať pomocou vedeckých poznatkov o tomto type produktivity. Predstaví tri motivátory, ktoré podporujú pozitívne emócie hru, moc a ľudí , a vysvetľuje, ako ich začleniť do každodenného života.
2.časť skúma, ako nám môže produktivita bez starostí pomôcť prekonať prokrastináciu. Naučíte sa o troch prekážkach, v dôsledku ktorých cítime väčšiu neistotu, obávame sa a stagnujeme a ako ich prekonať. Keď sa ich zbavíte, nielenže už nebudete odkladať povinnosti, ale budete sa aj lepšie cítiť.
V 3.časti napokon skúma, ako nám produktivita bez starostí môže pomáhať z dlhodobého hľadiska. Pozerá sa aj na tri rozličné typy vyhorenia z preťaženia, z vyčerpania a z nesúladu. A vysvetľuje, ako sa za pomoci troch jednoduchých udržiavačov šetrenia, dobíjania a zosúladenia cítiť lepšie nielen niekoľko dní a týždňov, ale celé mesiace a roky.

Každá kapitola knihy Produktivita bez starostí obsahuje veľa praktických tipov. Ali Abdaal ponúka svoju filozofiu: nový spôsob myslenia o produktivite, ktorý môžete po svojom aplikovať na vlastný život.
Čítať viac
22
Moderná sebaobrana - Jasmína Houdek, Pavel Houdek, 2023
Práve čítam
Moderná sebaobrana

Žijem si perfektný život, aj keď som ešte len na začiatku svojej cesty. Plním si sny a pracujem v knižnom vydavateľstve. Knihy sú a predpokladám, že už aj navždy budú, moja vášeň. Ľúbim ľúbiť, usmievať sa a cestovať. Popri knihách si vždy rada nájdem čas na prechádzky a dobré jedlo. O svoje knižné pocity sa delím aj na Instagrame na profile @adulkacitulka

Adriána Grečnárová
Overený zákazník
7.6.2024
Príjemné prekvapenie
Jednoduchá, rozmanitá, pohodová. Žiadne zbytočné omáčky, veľa tipov, málo strán. Taká je Produktivita bez starostí.

Kniha je rozdelená na tri časti. Prvá pomáha zlepšiť priebeh samotných aktivít, druhá bojuje s prokrastináciou a tretia poradí, ako to celé udržať dlhodobo. Autor nazval jednotlivé nástroje “experimentami” - každý si má skúsiť, čo mu zafunguje najlepšie a to implementovať do každodenného života. Nemôžem s týmto prístupom súhlasiť viac - sama som si všimla, že niečo viem/chcem použiť už teraz, niečo si uložím do šuflička “raz sa zíde” a niečo ide úplne mimo mňa. Ale tak je to v poriadku, nikomu nikdy nesadne všetko. :)

Ak máte teda pocit, že nestíhate alebo že by ste sa nejakej aktivite chceli venovať viac, s čistým svedomím odporúčam túto knihu. Je napísaná naozaj čtivo a je prepchatá tipmi - mnohé sú rokmi overené a už ich možno poznáte z kníh ako Atómové návyky či Technika Pomodoro. Mňa Produktivita bez starostí príjemne prekvapila. Odporúčam.
Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac

„Obyčajné a jednoduché veci sa vravia potichu.“

Medzerový plod - Veronika Šikulová, 2014
Medzerový plod
Veronika Šikulová