Bez bolesti a v pohybe až do vysokého veku - Roland Liebscher-Bracht, Petra Bracht, Tatran, 2024

25,64 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Bez bolesti a v pohybe až do vysokého veku

Cvičebný program pre celé telo

Máte bolesti v krku, chrbte, rukách, bokoch, kolenách či chodidlách, ktoré pretrvávajú už celé roky a sú chronické? Diagnostikovali vám relaps medzistavcových platničiek,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Tatran, 2024
Počet strán
472

Máte bolesti v krku, chrbte, rukách, bokoch, kolenách či chodidlách, ktoré pretrvávajú už celé roky a sú chronické? Diagnostikovali vám relaps medzistavcových platničiek, artrózu alebo zápaly? Bezúspešne vás operovali alebo ste bezvýsledne.... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina
26,90 €

25,64 €

-5 %
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Máte bolesti v krku, chrbte, rukách, bokoch, kolenách či chodidlách, ktoré pretrvávajú už celé roky a sú chronické? Diagnostikovali vám relaps medzistavcových platničiek, artrózu alebo zápaly? Bezúspešne vás operovali alebo ste bezvýsledne absolvovali rehabilitáciu? Potom je svojpomocná metóda od Dr. med. Petry Brachtovej a Rolanda Liebschera-Brachta presne pre vás.

Cvičebný program pre celé telo, ktorý autori spoločne vyvíjali viac ako 35 rokov, vám pomôže zbaviť sa bolesti vo všetkých častiach tela a užívať si pohyb aj vo vysokom veku. Ak odporúčania z ich liečebného systému zahrniete do svojho každodenného života, môžete dosiahnuť taký stupeň blahobytu a zdravia, aký ste doteraz pravdepodobne ani nepovažovali za možný. Odstránením najčastejších príčin bolesti vám už nič nebude brániť v tom, aby ste si zahrali futbal či zatancovali s vašimi deťmi a vnúčatami.

Veľká kniha svojpomoci podľa metódy Liebschera & Brachtovej vám ponúka:
  • najdôležitejšie cvičenia proti všetkým druhom bolesti po prvý raz v knižnej forme,
  • presné pokyny a motivačné tipy, ako sa každý deň hýbať, aby vás netrápili bolesti,
  • zrozumiteľné vysvetlenia a nové vedecké poznatky o tom, ako vzniká bolesť a ako ju môžete sami liečiť,
  • všetko, čo potrebuje vedieť o sile zdravej stravy znižujúcej bolesť,
  • bonus – bezplatné praktické videá s obzvlášť náročnými cvikmi.
Čítať viac
Originálny názov
Schmerzfrei und beweglich bis ins hohe Alter
Počet strán
472
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
170×228 mm
Hmotnosť
945 g
ISBN
9788022214650
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2362595
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre dospelých, pre športovcov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Bez bolesti a v pohybe až do vysokého veku - Roland Liebscher-Bracht, Petra Bracht, Tatran, 2024
Koleno a meniskus - Roland Liebscher-Bracht, Nakladatelství KAZDA, 2023
42,35 €
Ušetríte 4,85 €

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

22
Overený zákazník
19.2.2024
Veľmi zaujímavá kniha, ktorá sa komplexne venuje bolesti, vzniku, pôvodu, ale aj možnými riešeniami. Bolesť dokáže v nás vzbudiť zúfalstvo, beznádej a často siahame po liekoch alebo operáciách. Títo autori na základe 35-ročných skúseností tvrdia, že správnymi cvičeniami sa dajú mnohé bolesti zmierniť, zbaviť sa ich a pokiaľ ide o prevenciu, tak sa im aj vyhnúť.

Prvých 50-60% knihy popisujú bolesti, jednotlivé zóny - krk, šija, chrbát, bedrá, kolená... Venujú sa tomu naozaj obsiahlo, detailne a pre mňa veľmi pútavo. Viaceré veci som si uvedomil, nad niektorými som začal uvažovať. Možno sa vám bude táto časť zdať zdĺhavá, ale nepreskakujte ju. Dajte si načas a prelúskajte sa ňou. Pomôže vám pochopiť mnohé zákonitosti bolesti.

Druhú časť tvorí cvičebný program, čiže cviky pre jednotlivé partie, aj s fotografiami a popisom, takže je to celkom zrozumiteľné a jasné. Sú tam pohybové, strečingové, kontrolné, posilňovacie cviky. Buď len s využitím tela, alebo s pomôckami na osteopresúru alebo rolovaciu masáž.

Ich jazyk je zrozumiteľný, priamy, venujú sa aj správnej výžive, ktorá môže podporiť znižovanie bolesti. Netuším, akí sú to odborníci, či tie cviky fungujú - dokazujú to na mnohých miestach rôznymi číslami, takže vyzerá to hodnoverne. Zatiaľ som cvičenia neskúsil, ale môžem povedať, že to vyskúšam. Keď to čítate takto popísané, máte dojem, že to tak naozaj musí fungovať a že je to pravda. Napokon, aj keby tie cviky hneď nevyliečili úplne bolesť, aspoň vás rozhýbu: autori tvrdia, že za väčšinou bolestí sú skrátené šľachy, fascie, svaly, ktoré nevyužívame a oni postupne atrofujú, zhoršuje sa aj pohyblivosť a prichádzajú bolesti. Prípadne ide o bolesti z preťaženia častí tela, ktoré dostatočne necvičíme, zabúdame na ne a obchádzame ich.
Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac
Kúpte spolu
Bez bolesti a v pohybe až do vysokého veku - Roland Liebscher-Bracht, Petra Bracht, Tatran, 2024
Koleno a meniskus - Roland Liebscher-Bracht, Nakladatelství KAZDA, 2023
42,35 €
Ušetríte 4,85 €

„Chcel somsa len zahrať, na divoký západ a zmiznúť v jednom z nich. Vypadnúť na pláž, popíjať rum a sledovať, tú dokonalú Božiu prácu, pri chôdzi v plavkách.“