Carrie Soto se vrací
E-kniha

Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech... Čítať viac

Vydavateľstvo
Kontrast Vintage, 2024
384 strán
5-6 hodín čítania

Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech dob. Překonala všechny rekordy a vyhrála dvacet... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

15,64 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Carrie Sotová je späť - Taylor Jenkins Reid, Slovenský spisovateľ
PDF EPUB MOBI
Slovenčina
Ihneď na stiahnutie

12,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Carrie Soto se vrací - Taylor Jenkins Reid, Kontrast Vintage, 2024
E-kniha
15,64 €

Viac o e-knihe

Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech dob. Překonala všechny rekordy a vyhrála dvacet grandslamových titulů. Sama Carrie si myslí, že si zasloužila každý jeden z nich. Obětovala téměř vše, aby byla nejlepší, s velkou podporou otce. Javier – sám bývalý šampion – ji trénoval už od dvou let.Ale šest let po odchodu do sportovního důchodu, v roce 1994, Carrie najednou sedí na tribunách, sleduje US Open a vidí, jak si její rekord přivlastňuje brutální, ohromující britská hráčka jménem Nicki Chan.V sedmatřiceti letech Carrie učiní přelomové rozhodnutí vrátit se z důchodu a ještě jeden rok se nechat trénovat otcem ve snaze získat rekord zpět. I když sportovní novináři tvrdí, že ji stejně nikdy neměli rádi. I když se její tělo už nehýbe tak rychle jako dřív. A i když to znamená spolknout hrdost a trénovat s mužem, jemuž kdysi málem otevřela své srdce: s Bowem Huntleym. Stejně jako ona si i on ještě potřebuje něco dokázat, než vzdá hru definitivně.
Čítať viac
Originálny názov
Carrie Soto Is Back
Počet strán
384
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2437629
Štýl
historický, romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Kanada, Spojené štáty
Vydavateľstvo
Kontrast Vintage
Pre koho
pre ženy, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

17 hodnotení

11
5
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

26
Empire of Storms - Sarah J. Maas, 2023
Práve čítam
Empire of Storms

Rada citam fantasy a romany, ale aj skutocne pribehy. Kupujem tiez vela detskych kniziek pre mojich 2 synov.

Zuzana Vittekova
Overený zákazník
18.3.2024
TJR vytvorila krasny pribeh o tenise, cielavedomosti a originalnej zene. Vdaka tejto knizke sa na tenis pozeram inak. Pribeh je dojemny a originalny, davno som necitala tak komplexny pribeh o ambicioznej zenskej postave ktora si ma ziskala na viacerych urovniach. Carrie nie je prvoplanova ani jednoducha hrdinka a az sa mi nechce verit ze vznikla iba z fantazie TJR, krasne. Čítať viac
7.3.2024
Jednoducho Taylor Jenkins Reid...
Autorka má osobitý štýl, ktorého sa drží a ktorý na mňa funguje. Neviem ako to robí, že vie fiktívnej postave vdýchnuť reálnosť. Znova som si čítanie užila na plnej čiare, aj keď je pravda, že ma kniha neohúrila tak ako Daisy Jones alebo Evelyn Hugo. Čítať viac
5
Kostischrány - Emily Lloyd-Jones, 2023
Práve čítam
Kostischrány

jedna milovnice knih, která ráda hodnotí a fotí knihy na svůj knižní instagram @knizni.taurus :)

Hana Brťková
Overený zákazník
23.2.2024
Po přečtení autorčiny knihy Sedm manželů Evelyn Hugo jsem byla nadšená. Když jsem tedy zjistila, že vyjde další kniha a tentokrát z prostředí tenisu, tak mi bylo jasné, že ji budu číst.

Autorka přivedla na svět velkou osobnost Carrie, která vám charakterově ale nemusí sednout. Nicméně jedno ji upřít nemůžete - miluje tenis (a výhry) tak moc, že pro to doslova žije. No a s tím se trochu pojí to, že nic moc dalšího kromě tenisu, jejího otce/trenéra a agentky nemá v jejím životě místo.

Carrie je ambiciózní, cílevědomá, trochu arogantní, ale i upřímná a svá. Nakonec jsem si ji oblíbila díky tomu, že si nechtěla na nic hrát, že ví, že když zápas vyhrála, tak si to zasloužila skrz tu veškerou dřinou a že když je někdo na ni zlý, nenechá si to líbit.

Není to ale kniha čistě o tenisu. Je tady i romantická linka, která byla milá, jemná a opatrná. Bylo hezké sledovat její vývoj a také vývoj samotné Carrie, která se nakonec se dokázala otevřít nejen milostnému vztahu.

Nicméně řekla bych, že tak 90 % knihy je na kurtu. Pokud vás nebaví sledování jednotlivých zápasů nebo tenisové pojmy, opakování úderů atd., tak nevím jestli si příběh Carrie tak užijete. Musíte počítat s tím, že ona žila pro tenis a tak to tvořilo většinu jejího života už od mala. Pasáže z období malé Carrie byly kouzelné a hodně vám pomůžou pochopit to, proč je v dospělosti jaká je. Skvělé je tu právě i rozdělení jednotlivých kapitol do fází jejího života a jednotlivých důležitých turnajů.

A ještě jedna věc která byla super.. není to jen jednolitý text. Najdete tady dost novinových článků a přepisů ze zápasů i jiných hráčů. Taky je to napsáno svižně v poměrně krátkých kapitolách, takže čtení jde pěkně od ruky.

Co se mi ale líbilo méně bylo to, že má kniha spoustu slov (a celých dialogů) ve španělštině bez překladu. Pokud španělsky neumíte, nebo nemáte po ruce někoho kdo vám to hned přeloží, tak to dost ruší ve čtení.

Takže za mě to stojí za přečtení. A pokud vás Carrie svou osobností úplně neosloví, tak Bowea si zamilujete. Fakt!

Knihu jsem četla ve spolupráci s Knihy Dobrovský :)

4/5 hvězd :)
Čítať viac
20
Overený zákazník
8.2.2024
Toto dielo sa vyznačuje silnou autentickosťou. Carrie Sotová je síce fiktívnou postavou, ale vy pri čítaní nadobudnete presvedčenie, že ide o skutočnú osobu, ba čo viac, že je samotnou autorkou knihy.

Carrie je úspešnou a populárnou tenistkou. Definuje ju tvrdosť - voči svojim súperkám, ale aj voči sebe. Pre niekoho nesympatické, pre iného obdivuhodné.
Pri tejto knihe vás tenis bude baviť aj v prípade, ak jeho pravidlá nepoznáte. Skoro celý dej sa odohráva na kurte, ale verte mi, že Taylor Jenkins Reid do hry dokázala pridať dostatočné množstvo napätia.

Nachádzajú sa tu víťazstvá, ale aj prehry a pády. V oboch prípadoch má Carrie svojim fanúšikom - čitateľom čo ponúknuť.

Okrem toho sa autorka zameriava na rodičovský vzťah a jeho spojitosť s profesionálnou stránkou.
Aj keď ide o vedľajšiu linku, autorka nezabudla ani na vzťahy Carrie s mužmi.
Na scéne sa v súvislosti s ňou dokonca objaví aj princezná Diana!

Pri dialógoch sa objavuje aj španielčina, za účelom zdokonalenie atmosféry, avšak mne prekážalo, že jej nerozumiem. Ocenila by som preklad v poznámkach pod čiarou, alebo s odkazom na koniec knihy. Takto to skôr vedie k mínusovému bodu.

Odhliadnuc od toho, Carrie Sotová je späť je výborná kniha od začiatku až do konca. Pri niektorých zápasoch možno nebudete dýchať, ale spokojnosť vás určite neobíde. Ja som z nej nadšená!
Čítať viac
Dominika
Neoverený nákup
7.2.2024
Carrie Soto se vrací
Carrie Soto, bola výborná kniha - čítala som od autorky Daisy Jones & The Six, ale za mňa musím jednoznačne povedať , že Carrie, ju jednoznačne prekonala ! ! !

Keď začnete čítať, nebude chcieť prestať, celý príbeh, bol ako skutočný, všetky tie emócie, ktoré prežívala Carrie, budete prežívať s ňou, jej súťaživosť bola skvelá, aj keď niekedy sa nesprávala úplne ukážkovo, ale išla si za svojim cieľom - chcela byť najlepšia !

Poznám podobný a skutočný príbeh tenistiek , ktoré mali za trénera otca, tak ako v knihe, mala Carrie a o to viac, sa mi celý príbeh páčil !

A napriek tomu, že tenis nie je môj obľúbený šport, tak si ma teraz získal

Jediné, čo ma trošku sklamalo, boli španielske slová, ktoré neboli preložené - no napriek tomu, si knihu určite užijete a ja vám ju môžem len odporúčať

Ještě jedno sólo pro královnu. Vykliďte kurt!
Čítať viac
18

Som mamina na materskej ktora miluje čítanie kníh. Uprednostňujem romany alebo young adult.

Slávka Beňáková
Overený zákazník
3.2.2024
4,5 hviezdičky
Na túto autorku som čítala už veľa chval. Teraz už viem prečo. Táto autorka píše vážne skvelé.

Carrie Soto je skvelá tenistka, ktorá sa stala najlepšou tenistkou jej doby. Po zranení odíde do dôchodku a keď po niekoľkých rokoch hrozí že ju prekona britska tensitka Niky, tak Carrie sa rozhodne vrátiť zo športového dôchodku.

Carrie je vynikajúca hlavná postava. Aj keď jej spravanie a ambicioznosť sa možno niekomu nebudú páčiť, mne sa páčila a chápala som prečo sa tak správa. Autorka jej príbeh napísala tak, že pri čitaní mate pocit, že čítate príbeh podľa skutočných udalostí. Veľká časť knihy sa odohráva na tenisových kurtoch a v knihe je použitých aj mnoho tenisových výrazov. Iste sa najdú čitatelia, ktorým to bude vadiť. No mne to vôbec nevadilo a za to môže štýl písania akým je kniha napísana. Nevedela som ju proste prestať čítať.

V knihe budete čítať o vzťahu s rodičom, o láske, o odopieraní ale aj o veľkej vytrvalosti a ctižiadostivosti.

Jedine čo mi v knihe vadilo bolo to, že dialógy po španielsky neboli preložené a mne to chýbalo.
Čítať viac
2
Nevhodné správanie - Vi Keeland, 2021
Práve čítam
Nevhodné správanie

Mám 27 rokov, dušu a myšlienky beznádejnej romantický. Rada sa vhnem na každú knižnú novinku ale aj overenú klasiku.

Žofia Jakabová
Overený nákup
29.1.2024
@knihopatka
Taylor Jekins Reid v tomto románe opäť predviedla ako to s perom vie. Skvelé napísané dielo. Pri čítaní knižky nemáte pocit, že tento príbeh je vymyslený ale naopak myslíte si, že čítate biografický román o slávnej tenistke a jej ceste na vrchol, vývoj kariéry, vytvorenie legendy.
Kniha je napísaná tak pútavo, že ju nepustite z ruky. U mňa to tak určite bolo. Doteraz bola kniha Sedem Manželov Evelyn Hugo moja obľúbená knižka od Taylor. Ale použila som minulý čas, pretože už mám nového favorita. V knihe som našla dokonalú dávku napätia, humoru, cesty za svojím cieľom a vytrvalosti ale hlavne uvedomenie si tej pravej podstavy samotnej radosti zo športu. Bolo to skvelé. Uveriteľné a prepracované. Viem, že si knižku prečítam znova, pretože chcem vidieť reprízu tohto životného zápasu Carrie Sotovej ešte raz. Skvelé, pútavé, očarujúce dielo.
Čítať viac
8.1.2024
Autorka ma opäť presvedčila o tom, že vie písať skvelé príbehy. Jej knižné celebrity dokáže popísať tak presvedčivo, až mám pocit, akoby som čítala biografiu nejakého reálneho človeka a mám chuť si ho ísť vygoogliť. Príbeh Carrie som si užila od začiatku do konca, ani som si neuvedomovala, ako rýchlo mi ubiehajú stránky pod prstami.

Nie som veľká športová fanúšička, no tenis je jeden z mála športov, ku ktorým mám blízky vzťah a celkom sa orientujem v jeho pravidlách. Tento príbeh sa z veľkej časti odohrával na tréningoch a zápasoch, no vôbec mi to nevadilo, práve naopak, toto prostredie mi sadlo (dokonca viac, než som čakala). Človek si často ani neuvedomuje, čo všetko musia športovci riešiť a aká náročná je ich príprava.

Priznám sa, že nedokážem povedať, či som si Carrie obľúbila, alebo nie. Bola to žena, ktorá v sebe ukrývala viacero stránok. Páčilo sa mi na nej, ako tvrdo pracovala, aby dosiahla svoj sen. Nevzdávala sa a neustále sa snažila zlepšovať. Bola to skvelá tenistka, to nemôže nikto poprieť. Na druhej strane však musím povedať, že niekedy išla až cez mŕtvoly a v niektorých momentoch som sa nedokázala stotožniť s jej správaním. Rozumela som jej i nerozumela zároveň. Médiá jej nič neprepáčili a občas mi jej bolo dosť ľúto. Som rada, že v druhej polovici príbehu nám začala ukazovať aj svoju druhú, ľudskejšiu stránku a že sa nad určitými vecami zamyslela a prehodnotila svoj postoj k nim.

Jej otec patril k mojim naj postavám. Je pravda, že zo začiatku mi na ňom trochu vadilo, ako tlačí na svoju dcéru, no neskôr som si ho absolútne zamilovala. Svoju dcéru miloval a podporoval, bol jej najväčším fanúšikom a túžil len po tom, aby bola šťastná. Ich vzťah nebol vždy jednoduchý, napriek tomu si dokázali zakaždým nájsť k sebe cestu.

Príbeh sa primárne točí okolo tenisu, no svoj priestor dostala aj romantika, takže si tu našla svoje aj moja romantická duša. Nápadník Carrie to s ňou nemal jednoduché, niekoľkokrát ho odmietla, (ne)chcene mu ublížila, no on to s ňou nevzdával, vďaka čomu si získal moje sympatie.

Za seba vám môžem knihu (i iné autorkine príbehy) len a len odporučiť.
Čítať viac
1.1.2024
Výborná ako prechádzajúce knihy od autorky
Tenisové prostredie, ktoré autorka vytvorila bolo výborné. Carrie som si moc neoblúbila, ale racionálne som rozumela všetkým jej názorom a jej správaniu. Taylor výborne otvorila tému ženského tenisu a jeho postavenia oproti tomu mužskému. Rovnako dobre sa venovala téme startnutia profesionálnych športovcov a ich odchodu do dôchodku. Ako všetky jej prechádzajúce knihy som si túto jazdu užila a mám veľmi rada tú ľahkosť s akou sa viem ponoriť do deja kníh tejto geniálnej autorky. Jediné čo mi možno bolo ľúto, že aférka z Malibu v plameňoch bola spomenutá na jednej strane. Inak knihe naozaj nemôžem nič vytknúť. Čítať viac
2.4.2023
Na to, že tenis ma nikdy nebavilo ani len pozerať, ma dosť bavilo o ňom čítať. Taylor Jenkins Reid jednoducho vystavia príbeh tak, že naozaj budete tŕpnuť ako dopadne každá loptička. Kniha samozrejme nie je len o tenise, ako je to u autorky zvykom, je tam rozobraná celá osobnosť Carrie Soto, jej vzťahy (alebo skôr nevzťahy) k súperkám i okolitým ľuďom a jej pohľad na svet. Po Malibu Rising a Evelyn Hugo pre mňa ďalšia skvelá kniha, ktorú sa mi nechcelo pustiť z rúk. Čítať viac

„Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho