Kaviareň slečny Lulu - T.I. Lowe, Kumran, 2023

11,22 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kaviareň slečny Lulu
Výpredaj

Leah Allenová sa na úteku pred drsnou minulosťou ocitá v mestečku Rivertown v Južnej Karolíne, fyzicky aj duševne na dne. Zhodou okolností natrafí na útulnú kaviareň, ktorej... Čítať viac

Vydavateľstvo
Kumran, 2023
312 strán
4-5 hodín čítania

Leah Allenová sa na úteku pred drsnou minulosťou ocitá v mestečku Rivertown v Južnej Karolíne, fyzicky aj duševne na dne. Zhodou okolností natrafí na útulnú kaviareň, ktorej majiteľka Lulu jej ponúkne prácu, strechu nad hlavou a šancu... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

11,22 €

-20 %
Pôvodná cena: 14,20 €
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

„Niektoré jazvy sa nikdy nezahoja, aj keď strašne chceme,“ šepla, „lebo sú príliš hlboké.“

Leah Allenová sa na úteku pred drsnou minulosťou ocitá v mestečku Rivertown v Južnej Karolíne, fyzicky aj duševne na dne. Zhodou okolností natrafí na útulnú kaviareň, ktorej majiteľka Lulu jej ponúkne prácu, strechu nad hlavou a šancu začať odznova. Leah rýchlo zapadá do malej komunity a snaží sa z čriepkov svojho zničeného života poskladať niečo nové.

Zanedlho spoznáva Crowleyho Masona, ktorého považujú za najžiadanejšieho slobodného mládenca v meste. Ako právnika a Lulinho priateľa ho Leahin nečakaný a záhadný príchod znepokojí. Napriek počiatočnej odmeranosti medzi nimi preskočí iskra, ktorú nemôže ani jeden z nich poprieť. Dokáže sa Leah po tom všetkom, čím si v živote prešla, znovu otvoriť láske, hoci inštinkt jej káže ujsť?
Čítať viac
Originálny názov
Lulu’s Café
Počet strán
312
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
149×210 mm
Hmotnosť
333 g
ISBN
9788089993871
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1981279
Štýl
duchovný, romantický
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Kumran
Pre koho
pre kresťanov, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Eva Chocholackova
Overený zákazník
2.3.2024
Príbeh plný nádeje
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Novinku vydavateľstva Kumran.sk z konca roku 2023 Kaviareň slečny Lulu od spisovateľky T.I. Lowe som zhltla za dva dni aj za cenu, že zostanem hore do druhej ráno. Myslím, že realisticky vykreslený ťažký životný údel Leah zo mňa spravil jej veľkú fanúšičku. Nútil ma otáčať stránku za stránkou, aby som sa dozvedela, či sa moje želanie pre ňu aby si aj ju našla láska splní. Neodpustím si varovanie: "Pripravte si k tejto knihe vreckovky." Ani si nespomínam, kedy naposledy som pri romantickej knihe vyronila slzu, ale táto ma rozplakala. Úvodné kapitoly sú skutočne emocionálne náročné. Keď si predstavím, že toto nie je výplod autorkinej fantázie, že pre mnohé ženy opísané situácie predstavujú krutú realitu, moje pery šepcú tichú modlitbu za ne, za ich detí aj za ich trýzniteľov. Boh je však verný a záleží mu aj na nepatrnom človiečikovi. Leah Allenová na úteku z pekla svojho doterajšieho života prichádza na kávu a raňajky do kaviarne slečny Lulu. Práve usmievavá 60-tnička Lulu symbolizuje pre ňu nádej, druhú šancu i bezpodmienečné prijatie. Nekladie otázky, ale otvára náruč, akoby vedela, že práve to Leah potrebuje. Lulu je stelesnením Božej múdrosti.

"Viem, že zlo nemožno ignorovať. Je všade a istotne si ho zažila na vlastnej koži. Ale neprehliadaj to dobré. Zapamätaj si, že dobro je ako poklad musíš ho hľadať. A keď ho nájdeš, prinesie ti to uspokojenie." (str. 133)

Tiež funguje ako dohadzovačka a občas sa vytratí v pravý čas, aby šarmantný, múdry i citlivý právnik Crowley Mason spoznal, akou úžasnou ženou Leah je. Crowley nie je len krásny, bohatý a vtipný, ale aj veľký romantik. Pripraví skutočne excelentné rande, na ktorom by nechcela chýbať žiadna z nás. Kaviareň slečny Lulu skrýva príbeh o uzdravovaní tela i duše. Príbeh o nádeji, že to, čo bolo zlomené a zničené, bude uzdravené, keď Bohu dáme príležitosť konať. Príbeh o nádeji, že aj to, čo bolo mŕtve, môže dať vznik novému životu. Príbeh o nádeji, že aj tam, kde boli všetky sny a túžby dávno pochované, môže prísť naplnenie. Kniha nám ponúka veľa povzbudenia. Verím, že tento román nenechá ani jedno srdce nedotknuté, a že pohne každého čitateľa súcitiť nielen s hlavnou hrdinkou, ale aj so všetkými reálnymi obeťami domáceho násilia. A zároveň nás povzbudí hľadať v každom dni svetielka nádeje a byť ich nositeľmi.
Čítať viac
8

Veľmi rada čítam knihy všetkých možných žánrov a veľmi ma baví aj na ne písať recenzie a potom pomôcť vybrať tu správnu. Aj ja sama knihy a všetko ostatné kupujem na základe recenzii takže som rada, keď nejakú dobrú recenziu nájdem :)

Veronika Maťovčíková
Overený zákazník
31.1.2024
Úžasne napísaná kniha, prečítaná v priebehu pár hodín
Toto je jedna z tých kníh, ktoré človek nepustí z ruky, kým ich neprečíta celé. Takže ideálna na dovolenku alebo keď máte nerušenú chvíľku len tak pre seba. V skutku veľmi pútavo napísaný príbeh, ktorý ľudí zamyslieť sa nad krutou realitou týraných žien, ktorým nemá kto pomôcť. Knihu môžem vrelo odporučiť. Čítať viac
Ivana Gabrišová
Overený zákazník
14.1.2024
Odporúčam
Román Kaviareň slečny Lulu vyšiel u nás, vďaka vydavateľstvu Kumran.sk koncom roka 2023, ale svetlo sveta uzrel už o deväť rokov skôr – v roku 2014. Jeho autorka Tonya ,,T. I. Lowe“ ho vtedy na svoje vlastné náklady vydala, a on sa veľmi rýchlo stal bestsellerom.
Priznám sa, že som nevedela, čo od tejto novinky očakávať, ale môžem smelo skonštatovať, že si ma autorka svojim pútavým štýlom písania získala. Z takej ťažkej témy ako je domáce násilie vykúzlila príbeh, ktorý môže byť pre mnohých čitateľov povzbudením. Po všetkom tom ťažkom, čím si Leah v živote prešla, prichádza do mestečka Rivertown, aby tu našla uzdravenie z rán, o ktorých si sama myslela, že sú tak hlboké, že sa nikdy nezahoja.
Povzbudzujúce sú hlavne nové vzťahy, ktoré Leah získava, a ktoré sú potrebné na ceste jej uzdravenia rán z minulosti.
A tak sa z románu Kaviareň slečny Lulu stáva šanca zakúsiť uzdravenie z rán na tele i na duši, ale tiež šanca začať odznovu. Na nový začiatok nikdy nie je neskoro. Ani po ťažkej minulosti. Len k tomu treba tých správnych ľudí. A tých Leah v Rivertowne, a hlavne v kaviarni slečny Lulu, stretne.
Čítať viac

Vydavateľstvo Kumran

Čítať viac

„A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být. “