Mysľomágovia: Hmlový ostrov - V.S. Moser, VSM, 2022

12,79 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Mysľomágovia: Hmlový ostrov - V.S. Moser, VSM, 2022
Čítaná
Mysľomágovia: Hmlový ostrov - V.S. Moser, VSM, 2022

Mysľomágovia: Hmlový ostrov
Čítaná

Ellis ešte donedávna bývala s tetou Pyrrou a o tajomstvách mysľomágov nemala ani len tušenia. Dvere do sveta, v ktorom vládne sila mysle, sa jej otvoria príchodom na Insulu... Čítať viac

4,3 33 hodnotení
1. diel série
Mysľomágovia
Vydavateľstvo
VSM, 2022
416 strán
6-7 hodín čítania

Ellis ešte donedávna bývala s tetou Pyrrou a o tajomstvách mysľomágov nemala ani len tušenia. Dvere do sveta, v ktorom vládne sila mysle, sa jej otvoria príchodom na Insulu Nebulu, kam sa dostane so svojou najlepšou kamarátkou Olwen v rámci... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina

12,79 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Mysľomágovia: Hmlový ostrov - V.S. Moser, VSM, 2022
12,79 €

Viac o knihe

Ellis ešte donedávna bývala s tetou Pyrrou a o tajomstvách mysľomágov nemala ani len tušenia. Dvere do sveta, v ktorom vládne sila mysle, sa jej otvoria príchodom na Insulu Nebulu, kam sa dostane so svojou najlepšou kamarátkou Olwen v rámci študijného pobytu. Vďaka consuasorovi sa Ellis pokúsi objaviť svoju skrytú mysľomagickú schopnosť. Odhalí spolu s priateľmi tajomstvo prívesku s kryštálom, ktorý jej zanechala matka? Zistí, čo znamenajú jej nočné mory s čiernym démonom, kým v skutočnosti je a kto stojí za zrodením temnoty vo svete mysľomágie?
Kniha Mysľomágovia - Hmlový ostrov otvára dvere do sveta, v ktorom je možné takmer čokoľvek... Vstúpte do sveta mágie mysle!
Čítať viac
Originálny názov
Mysľomágovia: Hmlový ostrov
Počet strán
416
Väzba
pevná väzba
Rozmer
150×216 mm
Hmotnosť
525 g
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1589773
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
1. diel série
Mysľomágovia
Vydavateľstvo
VSM
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

33 hodnotení

17
11
4
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

22.2.2024
Dobrý príbeh
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Vcelku príbeh, bol zaujímavý, a páčil sa mi, ako autorka vytvorila nový, magický svet. Sú vknihe originálne nápady, a na to, že je to prvá kniha autorky, je dosť dobrá.
Pre mňa hlavná hrdinka Ellis, bola veľmi nesympatická. Na to, že má 17 rokov, je až príliš naivná, a stále plače. Verila som, že dostanem silnú ženskú hlavnú postavu, ale ostala som sklamaná.
Už viacej sa tu spomínalo, že je veľa vecí v knihe, ktoré pripomínajú Harryho Pottera, a mne to trošku vadilo. Ale verím, že ďalšia časť bude v tomto smere, originálnejšia.
A prosím Vás, nech sa neopakuje stále, v duhej časti, fráza "len čo je pravda".
Autorke gratulujem za krásnu knihu, a určite si kúpim aj druhú časť.
Čítať viac
17

Milujem knihy a vediem k tomu aj moju dcérku. Radi si čítame a milujeme príbehy. Za mňa je to predovšetkým fantasy, ale objavila som už aj čaro hororu a trileru :)

Terezka Babicová
Overený zákazník
12.1.2024
Mysľomágovia – Hmlový ostrov

Táto knižka ma v prvom rade uchvátila vizuálne a potom aj samotným príbehom.
Veľmi pekný príbeh o tom, že keď otvoríte svoju myseľ, dokážete veľké veci .
V rámci študijného pobytu sa hŕstka vyvolených študentov, medzi nimi aj Ellis so svojou najlepšou kamarátkou Olwen, dostanú na tajomný ostrov s ešte tajomnejšou školou, kde sa budú učiť umeniu mysľomágie.
Veľmi sa mi páčilo, že príbeh bol rozprávaný treťou osobou, čiže každá postava si našla svoje miesto v príbehu a nebolo to celé len o hlavnej hrdinke a jej pocitoch. Mne osobne Ellis ako hlavná hrdinka veľmi nesadla. Nemám rada postavy, ktoré o sebe večne pochybujú, utápajú sa v sebaľútosti, a nakoniec aj tak všetkých spasia
Samotný príbeh bol skvelý. Tým, že autorka striedala kapitoly, ktoré venovala rôznym postavám, dokonale tým zamotala príbeh a vy jednoznačne neviete odhadnúť kto je ten dobrý a kto ten zlý.

Knihu jednoznačne posúvam do knižnice mojej slečny, pretože tak za rok, dva si tento príbeh určite užije aj ona, možno dokonca viac ako ja, keďže ja som už dávno prekročila vekové odporúčanie tejto knižky. No na zážitku mi to určite neubralo a teším sa čo autorka pripravila v pokračovaní.

4/5
Čítať viac
23

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
20.12.2023
4*
Milujem tento príbeh, úplne bez srandy. Prepracovanosť nie len po vizuálnej stránke, ale aj po tej príbehovej si ma úplne získala.

Ok, môžete mi oponovať, že príbeh je "podobný" Harry Potterovi, ale až tak moc s tým nesúhlasím. Mne osobne to inak vôbec nevadí a oveľa väčšiu podobnosť s HP má podľa mňa napríklad taký Skandar. Milujem magické veci, silu jednotlivca násobenú kolektívom a priateľmi a naozaj prepracované pozadie celkového fantasy sveta a presne to mi táto kniha dala.

Mysľomagická škola, kde sa učíte ovládať svoje myšlienky, dokážete komunikovať prostredníctvom mysle a objavujete kam až siaha vaša schopnosť jej využitia. Hneď teraz by som takú školu navštívila. Vedieť niekomu poslať myšlienku len tak, bez potreby otvoriť ústa a zároveň počuť odpovede druhého človeka? Och, viete si predstaviť to božské ticho...

Už v úvode knihy som bola doslova očarená prepracovaním a dizajnom. Veľký klobúk dolu pred autorkou. Poviem však, že zo začiatku sa mi do knihy začítavalo naozaj ťažko, nechápala som súvislosti, miatli ma niektoré názvy, hrdinka Ellis na mňa pôsobila skôr ako šedá myška a bola som na vážkach, či sa mi príbeh bude páčiť. Práve kvôli tomuto mierne ťažkopádnemu začiatku dávam hviezdičku dolu, pretože ako som mala možnosť zistiť postupne podľa čítania, autorka vie s príbehom pracovať oveľa lepšie. Navyše až v závere knihy som si všimla, že sa tam nachádza slovník s vysvetlením pre úplne každý jeden fantasy názov, no privítala by som ho trošku skôr.

Šok prišiel v podstate hneď v úvode kedy sa autorka nebála hlavnej postave zasadiť ťažkú ranu, no paradoxne, tu si príbeh získal moju pozornosť a už ju nestratil. Ako som spomínala, atmosféra HP mi vôbec nevadila a nemyslím si, že "je to kópia HP" ako som niekde čítala, odlišností je tam viac než dosť. Čo ma však veľmi príjemne prekvapilo je aj mierna podobnosť s Divergenciou, kedy najmä iniciačná skúška mala nádych práve tejto dystopie, ktorú však taktiež milujem, takže ja som spokojná.

A teda, musím povedať, že Tom je môj osobný miláčik a už teraz sa teším na pokračovanie, ktoré ma už čaká.
Čítať viac
dievča_s_knihou
Neoverený nákup
30.11.2023
Mysľomágovia: Hmlový ostrov predčil moje očakávania
Mysľomágov som mala vyhliadnutých už od začiatku ich vydania. Úprimne očarila ma v prvom rade obálka a potom anotácia. Ale ako sa mi stáva vo vnútri som objavila poklad. Krásne premyslený príbeh, ktorému veľmi fandím.
Cestujeme k úplnemu začiatku, kde sa to celé začalo. Boli dvaja bratia a sestra, Besim, Azim a Selin. Detská zvedavosť ich zaviedla do lesa. Stmievalo sa a oni zablúdili. Našli si skrýš v jaskyni ale nie len tak v ledajakej. V jaskyni bol strom, na ktorom boli kryštále. V tej jaskyni sa udialo niečo, čo všetkých zmenilo. Zanechalo stopy na duši. "Nedovoľte, aby mágiu ovládla temnota. S vami sa zrodí niečo veľké. Nové..." Takto sa zrodil začiatok mysľomágov.
Ellis žila život teenegera. Doposiaľ o mysľomágoch nič nevedela. Stávali sa jej nevysvetliteľné veci, ktoré jej nedávali spávať. Všetko sa to zvrtlo veľmi rýchlo. Ellis ma schopnosti mysľomágov a tak sa dostáva na akadémiu Nebulosa. Ellis má schopnosť cestovať časom, Olwen má dar prepojenia s prírodou, Ben je silák, Ray sa rozpráva s mŕtvymi a Tom vidí čo iný nie (je hlavička). Tak toto sú kamaráti, ktorí sa snažia Ellis pomôcť. Prísť na tajomstvá v jej živote. Dávajú sa spoločne na pátranie. Avšak temnota, ktorá spala sa pomaly prebúdza. Tam, kde je dobro tak temnota čaká na správnu chvíľu povstať. Kto zvíťazí?
WAU, WAU. Čítanie som si veľmi užila. Je to výnimočné a premyslené. Páčil sa mi príbeh súrodencov. Dodal príbehu také tajomno (čitala som so zatajeným dychom). Miestami ma dostavali Ellisiny kamarati do vývrtky, keď jej neverili na začiatku. Sú okamihy, ktoré ma prekvapili a síce moja intuícia mi našepkávala (nepočúvala som ju). Hlavne ten koniec som nečakala, nechala som sa unášať Ellisinymi úvahami. Musím sa ešte vyjadriť celkovému vzhľadu knihy vo vnútri. Autorka si dala záležať a je to vidieť. Veľkosť písmen, krásne ornamenty.... Nádhera. Netreba však zabúdať, kniha Mysľomágovia: Hmlový ostrov má pokračovanie, ktoré mám už na svojom wishliste. Kniha by mohla zaujať každého, kto má rád nádherné/napínavé fantasy v krásnom prostredí.
Čítať viac
Iveta
Neoverený nákup
12.7.2023
Čakám na pokračovanie
Zaujímavý príbeh, podľa mňa dosť prešperkovaný. Myšlienka sa mi páčila a som zvedavá na pokračovanie. Čítať viac
22
Overený zákazník
22.12.2022
Mysľomágovia
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Po prečítaní tejto knihy mám akési zmiešané pocity. Príbeh bol celkom fajn, ale vo veľa veciach som videla podobnosť so sériou Harry Potter a mne ako veľkému fanúšikovi to trošičku vadilo, avšak možno keby som mladšia, kniha by sa mi oveľa viac páčila.

Avšak niektoré pasáže ma úplne nadchli. Páčil sa mi názor, ako technika vplýva na ľudí, že si nemusíme pamätať čísla, dátumy narodenín, stretnutia. Technika nám život zjednodušuje, ale nie vždy je to tak.
Iniciačná skúška bola perfektná. Bolo to dobre premyslené a dynamické, ale vybaviť si silnú spomienku? Opäť sme v Harry Potterovi?

K hlavnej hrdinke Ellis som si počas čítania nevybudovala takmer žiadny vzťah. Nemôžem povedať, že by mi na nej niečo vyslovene vadilo, ale nebola som taká zanietená a neprežívala som s ňou všetko. Jednoducho som ju brala ako postavu v príbehu a oveľa viac sa mi páčila jej priateľka Olwen. Keď s priateľmi vytvorili Kolégium Quintus, začal byť dej živší a kniha sa mi čítala oveľa lepšie. Ray sa mi od začiatku zapáčil, hoci sa to všetko trochu zamotal, ale jeho konanie a správanie sa mi pozdávalo.

Kniha je nádherne graficky spracovaná. Začína to obálkou, ktorá je naozaj oku lahodiaca a takisto vo vnútri sú nádherné mapy, rôzne znaky, kresby. Grafické prevedenie knihy je perfektné a veľmi sa mi páči! :)

Kniha má 400 strán a je rozdelená do 40 kapitol. Na konci nájdete slovník s vysvetlením jednotlivých pojmov zo sveta Mysľomágov. Slová sú však ľahko pochopiteľné a vysvetlené hneď v texte.

Koniec dopadol celkom zaujímavo a som to zvedavá či a kedy sa dočkáme pokračovania, pravdepodobne si ho prečítam :)
Čítať viac
29.11.2022
Svet mágie mysle
Mysľomágovia je kniha, ktorá prináša za mňa zaujímavý námet mágie mysle a celkovo využívanie mysle naplno (čo teda nedokáže každý).

Na stránkach knihy sa odvíja príbeh mladej Eliss, ktorá sa pokrútenou cestičkou dostane na akadémiu mysľomágov a odhalí skrytý svet mimo toho nášho .

Príbeh sa čítal dobre, ale... Ale za mňa tu bolo veľmi veľa podobností s Harry Potterom. Čo sa týka sveta, ale aj niektorých postáv a zvratov. Autorka mala aj viacero originálnych nápadov a premyslený svet, osobne by som tie potterovské nápady trošku preriedila a bolo by to super ya fantasy.

Veľmi chválim grafické spracovanie. Okrem pútavej obálky sú v knihe aj mapy, drobné ilustrácie pri začiatloch kapitol skrátka také tie dizajnové knižné preličky.
Čítať viac
30
Overený zákazník
23.10.2022
Od prvých strán si ma získal autorkin štýl písania, ktorý mu okamžite sadol a v tomto duchu sa nieslo celé čítanie. Žiadne rušivé momenty, zbytočne opisy alebo dlhé kapitoly. Každá veta mala svoj dôvod a teším sa, že si autorka dala na svojej prvotine takto záležať.

Čo sa týka samotného príbehu a dejovej linky, tu som tiež prekvapená vývojom deja, postavami a celým prostredím, ktoré je originálne, pre mňa nové a od začiatku zaujímavé.

Už prológ ma na čítanie dostatočne namotal a so zatajeným dychom som pozorne sledovala každé slovo. Celá zápletka je jedným slovom úžasná...

Hlavná hrdinka Ellis ma neskutočne bavila. Páčil sa mi charakter, aký jej autorka dala a ako skvele sa s ňou vyhrala. Ak by bola skutočná, myslím, že by sme si výborne rozumeli.

Nechcem veľa prezrádzať, pretože vám chcem dopriať krásny zážitok z čítania aký som mala ja. Verím, že si príbeh užijete rovnako! Kniha si podľa môjho názoru zaslúži obrovskú pozornosť.
Čítať viac

V.S. Moser

Čítať viac

„Reťaz je vždy len taká pevná, ako je pevný jej najslabší­ článok. “

Slovenská mafia - Ján Petrovič, 2019
Slovenská mafia
Ján Petrovič