Arsene Lupin: Lupič džentlmen - Maurice Leblanc, Ikar, 2023

18,96 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Arsene Lupin: Lupič džentlmen

Nie je zločin ako zločin a tie, ktoré má na svedomí Arsene Lupin, sú plné nečakaných zvratov, veselých momentov a obdivuhodnej zlodejskej šikovnosti, s akou sa mu darí unikať... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2023
424 strán
6 hodín čítania

Nie je zločin ako zločin a tie, ktoré má na svedomí Arsene Lupin, sú plné nečakaných zvratov, veselých momentov a obdivuhodnej zlodejskej šikovnosti, s akou sa mu darí unikať pred spravodlivosťou... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

18,96 €

Cena v kníhkupectve: 19,89 €
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Nie je zločin ako zločin a tie, ktoré má na svedomí Arsene Lupin, sú plné nečakaných zvratov, veselých momentov a obdivuhodnej zlodejskej šikovnosti, s akou sa mu darí unikať pred spravodlivosťou. Podarí sa nepolapiteľnému lupičovi zvíťaziť aj nad slávnym anglickým vyšetrovateľom? Obaja súperi sú odhodlaní nič tomu druhému nedarovať. Veď v stávke je ich dobrá povesť.

Postava Arsena Lupina sa prvýkrát objavila v roku 1906 a jeho neuveriteľné dobrodružstvá zachytáva sedemnásť románov, tridsaťdeväť noviel a poviedok, päť divadelných hier a takmer dvadsiatka filmových adaptácií a divadelných inscenácií. Na základe inšpirácie Arsenom Lupinom natočila spoločnosť Netflix v roku 2021 úspešný seriál Lupin v hlavnej úlohe s Omarom Syom.

Slovenské vydanie je prekladom výberu autorovej vnučky, ktorý vyšiel pod názvom LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D‘ARSENE LUPIN (Neobyčajné príhody Arsena Lupina) v roku 2011 vo vydavateľstve Jean-Claude Gawsewitch Éditeur v Paríži a obsahuje šestnásť z pôvodných dvadsiatich noviel.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
424
Väzba
pevná väzba
Rozmer
135×208 mm
Hmotnosť
726 g
ISBN
9788055190310
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2216701
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Ikar
Ostatné
so špeciálnou oriezkou
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

12 hodnotení

6
5
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

19.2.2024
Detektívky a krimi žáner patrí k mojím najobľúbenejším, ale o Arsenovi Lupinovi som až do teraz nepočula. Áno, seriál na Netflixe registrujem, ale nevedela som, že čerpá z francúzskej literárnej postavy, vytvorenej ako konkurencia anglického Sherlocka Holmesa. Musím priznať, že príbehom najslávnejšieho detektíva som zatiaľ neprišla na chuť, preto som bola veľmi zvedavá, ako mi sadnú tie o Lupinovi.

Táto kniha predstavuje súbor 16 krátkych poviedok o Arsenovi Lupinovi, lupičovi džentlmenovi, ktoré boli pred viac ako sto rokmi uverejňované vo francúzskych novinách. Nie všetky sa mi, samozrejme, páčili rovnako. Niektoré ma zaujali viac, iné menej. Táto zbierka sa ale čítala veľmi dobre, pretože autor sa nezdržiava zbytočnými opismi a text je viac menej zložený z dialógov, ktoré sú krátke, priamočiare, jasné a trefné. Preto stránky ubiehajú veľmi rýchlo.

Autorov štýl je naozaj podobný tomu Doylovmu, najmä na prvý pohľad nevyriešiteľnými záhadami a tajomstvami, ktoré majú nakoniec veľmi jednoduché vysvetlenie. Niektoré som si ani pri podrobnejšom výklade nevedela predstaviť a mnohé zápletky mi tak prišli absurdné a najmä nereálne. Dedukčné myšlienky boli vždy podporené nejakou nepravdepodobnou náhodou a celá záhada tak strácala na snahe šokovať.

Niektoré poviedky sa mi ale páčili a s Lupinom mi nerobilo problém vydržať až do poslednej. Hlavný hrdina ma bavil najmä svojou viactvárnosťou a prestrojeniami. Tým, že ide o poviedky, nemusíte knihu prečítať naraz. Preto je vhodná najmä v období, keď nemáte na čítanie toľko času, ale potrebujete si aspoň pár stránkami spríjemniť každý deň.
Čítať viac
19
Radhostov meč - Juraj Červenák, 2022
Práve čítam
Radhostov meč

Milovníčka sveta fantasy a mýtov. Moja láska k fantasy ide ruka v ruke s láskou k histórií, zvykom, folklórnym príbehom, a tak sa v mojej čarovnej knižnici nachádzajú aj knihy o historií, starých civilizáciach. Do sveta magických bytostí a čarovných slávností ma v detstve priviedli knihy ako Pán prsteňov a Temné hmoty, a nemienim tento svet opustiť :)

Dominika Szabóová
Overený zákazník
16.2.2024
Elegantne písané poviedky, ktoré skvelo zachytávajú čaro a šarm klasického francúzskeho (anti)hrdinu Arséna Lupina si ma získali hneď od úvodných poviedok!
Čítať detektívky a fandiť pritom opačnej strane zákona bola vítaná zmena, nehovoriac o tom, že človek sa v tejto knihe stretne aj s legendárnym Herlockom Sholmesom (Sherlock Holmes), ktorý sa pár krát zapotil!
Obľúbených poviedok bolo viacej, ale vyzdvihnúť chcem hlavne Snubný prsteň a Dámu s blond vlasmi I.
Čítať viac
4.2.2024
Konečne aj v slovenčine
Prvá vec ktorá ma zaujala je naozaj veľmi pekný dizajn knihy, na poličke doslova žiari. Príbehy sú veľmi pútavé a vtiahli ma do deja. Seriál Lupin na Netflixe milujem tak aspoň som si mohla konečne prečítať príbehy od ktorých sa odrazil. Jediné čo ma naozaj sklamalo je - neodporúcmam čítať hneď na začiatku predslov pána prekladateľa kde prezradí hneď kľúčové informácie z deja. Hneď ako som to zaregistrovala, prestala som ho čítať. Odporúčam ani nezačať a radšej si ho prečítať až na záver. Tam podľa mňa mal byť. Čítať viac
19.1.2024
Kniha o Ars?novi Lupinovi zaujme na prvý pohľad - obálka v štýle art deco s luxusne pôsobiacou oriezkou je pastva pre oči a zaujme nielen milovníkov krimi príbehov. Ja som sa na ňu tešila o to viac, že príbehy o tomto lupičovi džentlmenovi pochádzajú presne z toho istého obdobia, kedy A. Christie písala svoje príbehy o Poirotovi či A. C. Doyle o S. Holmesovi.
Kniha o A. Lupinovi je zbierkou 16 poviedok. A ako to už pri zbierkach býva, kvalita poviedok je rôznorodá a preto niektoré zaujmú čitateľa viac a iné zase menej. Všetky však spája postava večne optimistického hrdinu, ktorý síce stojí na opačnej strane zákona ako už spomínaný H. Poirot či S. Holmes (ktorý sa vyskytne dokonca v dvoch poviedkach, v jednej ale so zmeneným menom), ale neskutočne si to užíva. Užíva si aj to, že svojimi lupičskými kúskami a nečakanými únikmi privádza mužov zákona do šialenstva. Tí, ktorí už knihu čítali, určite budú so mnou súhlasiť, že tohto (anti)hrdinu nie je možné neobľúbiť si - je šarmantný, dobrosrdečný, prekypuje dobrou náladou a jeho dobrodružstvá vám určite spríjemnia deň.
Poviedok, ktoré ma najviac oslovili bolo niekoľko, ale najviac sa mi asi páčila poviedka Snubný prsteň a Znamenie tieňa.
Ak máte radi Agathu Christie či A. C. Doyla, tak i táto kniha sa vám bude určite páčiť.
Čítať viac
Martin Gračko
Overený nákup
7.12.2023
Na zimu to práve detektívne
Kniha je veľmi pekne dizajnovo spracovaná, ale to nie je to najlepšie. Najviac poteší človeka, ktorý vyhľadáva obdobné žánre resp hlavných hrdinov, príbeh a jeho spracovanie. Čítať viac
František
Neoverený nákup
6.12.2023
Pamätám si seriál z detstva. Bol humorný a iný ako ostatné detektívky. Kniha, čo sa týka zápletky, nie je tak prepracovaná ako u Agathy, ale je to dobré ľahké čítanie. Čítať viac
27.11.2023
Tie príbehy sú skvelé, avšak dojem z knihy mi veľmi kazila odfláknutá editorská práca. Niektoré chyby (napr. francúzsky králi) mi skoro vybili oči. Taktiež mínus za predslov prekladateľa, v ktorom vedome vyspoiluje pointy prvých troch kapitol, to si pán prekladateľ mohol naozaj odpustiť.

Dúfam, že vyjdú aj ďalšie knihy o Ars?novi Lupinovi, ktoré na tom budú editorsky lepšie. Držím palce.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Tak hovorí mongolský mýtus: Láska sa rodí z rôznych prirodzeností. Protikladmi získava silu. Konfrontáciou a premenou sa udržiava.“

Záhir - Paulo Coelho, 2021
Záhir
Paulo Coelho