Jednoduchá a účinná prevencia rakoviny hrubého čreva - Ladislav Kužela, Príroda, 2023

17,06 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Jednoduchá a účinná prevencia rakoviny hrubého čreva

Čas na zlé správy. Na Slovensku sa kolorektálny karcinóm (rakovina hrubého čreva) ročne diagnostikuje takmer 4 000 osobám a každý rok naň zomiera približne 2 000 ľudí... Čítať viac

Vydavateľstvo
Príroda, 2023
Počet strán
128

Čas na zlé správy. Na Slovensku sa kolorektálny karcinóm (rakovina hrubého čreva) ročne diagnostikuje takmer 4 000 osobám a každý rok naň zomiera približne 2 000 ľudí... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
17,90 €

17,06 €

-5 %
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Z kolekcie: Pre hltačov faktov a reportáží

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Čas na zlé správy. Na Slovensku sa kolorektálny karcinóm (rakovina hrubého čreva) ročne diagnostikuje takmer 4 000 osobám a každý rok naň zomiera približne 2 000 ľudí. Slovensko je krajinou s druhým najvyšším výskytom týchto ochorení v Európe. Prečo je to tak a ako tento hrozivý vývoj zvrátiť?

Súčasná lekárska prax sa zameriava predovšetkým na vyhubenie nádorových buniek pomocou rôznych zákrokov a liečby. Iba málo lekárov a lekárok sa však s pacientami rozpráva o životnom štýle, ktorý má obrovský význam pri prevencii aj pri znížení rizika návratu rakoviny.

Všetky „tromfy“ držíte v rukách. Zmena životného štýlu je tým najsilnejším z nich. Je to niečo, čo vie ovplyvniť každý v ktorejkoľvek fáze svojho života. Podniknite prvé kroky a predíďte tomuto nezriedka smrteľnému ochoreniu. Smutný trend pribúdajúcich prípadov rakoviny hrubého čreva sa dá zvrátiť iba dostatkom správnych informácií a poctivou prevenciou.

Predpokladá sa, že celosvetovo sa počet prípadov rakoviny hrubého čreva do roku 2030 zvýši až o 60 %. Za túto desivú predpoveď môže neochota ľudí meniť nezdravé návyky, ako aj karcinogény.

V tejto stručnej príručke nabitej informáciami a najnovšími vedeckými zisteniami vám jeden z najznámejších slovenských gastroenterológov doktor Kužela objasní, kde číha najväčšie nebezpečenstvo pri vzniku rakoviny hrubého čreva. Vysvetlí vám, ako s týmto ochorením súvisí životný štýl, aké škody môže napáchať nezdravo pripravené mäso, prečo sú rastliny pri znižovaní rizika vzniku rakoviny také zázračné a prečo je kolorektálny karcinóm strašiak, ktorého sa naozaj treba báť.

V závere knihy na vás čaká 10 vzorových receptov, ideálnych na zachovanie zdravia čriev. Ak by ste si chceli zostaviť celý jedálniček, viac ich nájdete v knihe Recepty pre zdravé črevo (PRÍRODA, 2022). O množstve ďalších užitočných informácií o tráviacej sústave sa dočítate v predchádzajúcich knihách doktora Kuželu: Zdravé črevo a trávenie (PRÍRODA, 2021) a Zdravie bez liekov (PRÍRODA, 2022).

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
128
Väzba
pevná väzba
Rozmer
178×242 mm
Hmotnosť
514 g
ISBN
9788055190662
Rok vydania
2023
Edícia
Zdravie v črevách
Naše katalógové číslo
2195815
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Príroda
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Marus
Neoverený nákup
31.10.2023
Oveľa viac sa mi páčili predchádzajúce knihy od Dr. Kuželu.
Možno preto, lebo mi pripomína zhrnutie všetkých jeho podcastov, statusov na socialnych sieťach...
Čakala som vyššiu pridanú hodnotu.
Čítať viac
Marta Hybelova
Overený nákup
31.10.2023
Hodnotenie
Kniha od dr.Kuzelu je pre mna osobne poklad, nakolko trpim istym ochorenim, pri ktorom je mi dobrym poradcom. Mam vsetky 3 publikacie, uz prestudovane. Čítať viac

Vydavateľstvo Príroda

Čítať viac

„A najdôležitejšia vec, ktorú by ste si mali zapamätať: pravidlá neexistujú.“

Sila podvedomia - Kimberly Friedmutter, 2020
Sila podvedomia
Kimberly Friedmutter