Bojoval jsem v řadách Wagnerovců
E-kniha

Osobní zpověď velitele ve Wagnerově armádě

Jmenuji se Marat a doznávám se k tomu, že jsem dobrovolně odešel z ruské armády. Svého činu jsem ale vzápětí litoval. Po mnoha letech bloudění jsem ale nenašel nic, co by... Čítať viac

Vydavateľstvo
Alpress
240 strán
3-4 hodiny čítania

Jmenuji se Marat a doznávám se k tomu, že jsem dobrovolně odešel z ruské armády. Svého činu jsem ale vzápětí litoval. Po mnoha letech bloudění jsem ale nenašel nic, co by uživilo mou rodinu, proto jsem se zapletl ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

9,59 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Bojoval jsem v řadách Wagnerovců - Marat Gabidullin, Alpress
E-kniha
9,59 €

Viac o e-knihe

Jmenuji se Marat a doznávám se k tomu, že jsem dobrovolně odešel z ruské armády. Svého činu jsem ale vzápětí litoval. Po mnoha letech bloudění jsem ale nenašel nic, co by uživilo mou rodinu, proto jsem se zapletl s mafií, zabíjel a nakonec i propadl alkoholu. Život se se mnou nemazlil, a když jsem si sáhl na dno, rozhodl jsem se, že ani já se s ním mazlit nebudu.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Denis Takács
Overený zákazník
26.1.2024
Zmiešané pocity
Na preklad z francúskeho originálu som čakal dlho, po jeho prečítaní mám však zmiešané pocity. Očakával som, že Marat priblíži motivácie, charakterové črty žoldnierov ako aj zákulisné detaily fungovania Wagnerovej skupiny, týmto témam sa však venuje len veľmi okrajovo.

Väčšinu knihy naopak tvorí opis priebehu bojov, ktorý je však chaotický a väčšinou sa nesie v rovankej línii - dorazli sme na miesto, Sýrski spojenci boli nekompetentní a žoldnieri bojovali statočne. Len sťažka som z opisu rozumel tomu, čo sa žoldnieri vlastne snažia docieliť. Najviac som sa tešil na "zasvätený" pohľad na bitku o Palmýru a neslávne známy útok na ropné pole Conoco pri ktorom Wagnerovci dostali na frak od amerického letectva. Časť o Palmýre bola pre mňa najpútavejšia, hoci začína až v druhej polovici knihy. Výprask od amerického letectva Marat nekomentuje, rovnako obchádza niekoľko nepohodlných tém, ako sú napríklad obvinenia z vojnových zločinov spojených s aktivitami Wagnerovej skupiny v Sýrii.

Keď sa nad tým spätne zamyslím, možno som mal od knihy nesprávne očakávania. Marat nie je disident ani filozof, je to vojak, ktorého štve, že sa jeho žoldákom ako súčasti neregulérnej armády za ich bojové úspechy nikdy nedostalo patričného uznania. Tri hviezdičky dávam za to, že sa Marat bez ochrany anonymity rozhodol opísať, ako to vo Wagnerovej skupine (ne)funguje a zbúrať tým mnohým ideály.
Čítať viac

„Čo je lepšie? Jedna skutočná krásna ruža, ktorá už síce povädla, ale na ktorú sa nikdy nezabudne, alebo vábivá náhrada, ktorá sľubuje, že vydrží naveky?“

Nevesta z Ivy Greenu - Julie Klassen, 2020
Nevesta z Ivy Greenu
Julie Klassen