Moje upřímná posedlost jménem anorexie
E-kniha

Chceš vědět, co mě dohnalo k anorexii? Jak jsem se v ní plácala a místo toho, abych se závislosti zbavila, jsem vyměnila jednu za druhou? Právě držíš v rukou osobní,... Čítať viac

Vydavateľstvo
CPRESS, 2023
184 strán
3-4 hodiny čítania

Chceš vědět, co mě dohnalo k anorexii? Jak jsem se v ní plácala a místo toho, abych se závislosti zbavila, jsem vyměnila jednu za druhou? Právě držíš v rukou osobní, necenzurovaný příběh o klopýtání a pádech během mého l... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

12,21 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Ester Anaswah: Milovala som Francúza. Ester Anaswah, 2024

Viac o e-knihe

Chceš vědět, co mě dohnalo k anorexii? Jak jsem se v ní plácala a místo toho, abych se závislosti zbavila, jsem vyměnila jednu za druhou? Právě držíš v rukou osobní, necenzurovaný příběh o klopýtání a pádech během mého léčení z anorexie. O vztahových šarvátkách, násilí i manipulaci. O bloudění kolotočem méněcennosti a týrání vlastního těla. O závislosti na hladovění. O závislosti na pozornosti mužů. O bolesti a pokusu o sebevraždu. Ale taky o hledání - sebe sama, vlastní hodnoty a smyslu života.
Čítať viac
Počet strán
184
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1926777
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
CPRESS
Pre koho
young adult, pre ženy, pre dievčatá
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

6 hodnotení

4
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

5.12.2023
Máte niekedy pocit, že k Vám je samotný život nespravodlivý, lebo sa Vám nedarí a lepí smola na päty?

Tak Vám odporúčam prečítať autorkynu spoveď....

Knihu som dočítala síce pred pár dňami ale poviem Vám, že vo mne ešte stále rezonuje....

Na pohľad taká nenápadná a útla knižočka, ale za to vo vnútri Vám teda poviem, že skrýva veľmi silný príbeh...

Príbeh o liečení z Anorexie, násilí...

Pri čítaní riadkov vo mne prechádzalo niekoľko rôznych pocitov :Hnev, Strach, Smútok, Slzy....a najradšej ak by sa dalo, by som vošla do knihy a pomohla Pete... autorka sa stala mojou novou knižnou hrdinkou a myslím, že právom.

Knihu môžem hodnotiť jedine 5 hviezdičkami.

Ďakujem autorke, že dokázala svoje pocity a tým čím si prešla dať na papier. A samozrejme vydavateľstvu CPress.
Čítať viac
29.10.2023
Silný, dojímavý príbeh
Mám rada knižky podľa skutočnosti a autorka Petra Lukešová nám jednu poskytla. Jej silný životný príbeh, s ktorým sa s nami podelila, za čo má môj obdiv a rešepkt a dávam klobúk dolu. Išla doslova s kožou na trh a muselo to stáť veľa odvahy, za čo si táto kniha zaslúži 5 hviezdičiek.

Pri čítaní ma až srdce bolelo od tej jej bezmocnosti v živote, bez podpory okolia a vystriedali sa mi asi všetky negatívne emócie – hnev, plač, smútok, zúrivosť. Odporúčam prečítať všetkým mladým dievčatám a ženám, ktoré nie sú spokojné so svojim telom. Okrem samotnej anorexie autorka poukazuje aj na problém s mužmi – manipulátorstvo, týranie psychické i fyzické, nepochopenie zo strany rodičov, nulová sebaláska.

Príbeh je rozprávaný v prvej osobe a to je zaujímavejší, pestrejší. Dianie som prežívala s hlavnou postavou. Veľakrát som sa snažila pochopiť je správanie, ale nešlo mi to. Petra nám v podstate svoj postoj k životu a telu vysvetľuje, približuje. Samozrejme kto to nezažije, to nepochopí. Neprajem nikomu túto skúsenosť nikomu.
Čítať viac
4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Overený zákazník
18.6.2023
Autorka nám předkládá osobní příběh a popisuje, co ji dohnalo k anorexii a jaký byl život s touto nemocí. Ale i o tom, čím vším, si musela životem projít – týraní vlastního těla, toxické vztahy, násilí, pocit méněcennosti i pokus o sebevraždu. Petra se pokouší najít samu sebe i smysl života.

Uf, toto byla silná kniha a obdivuji Petru, že svůj příběh otevřeně předkládá všem čtenářům. Od prvních stránek se mi draly slzy do očí a během čtení mi bylo smutno a zároveň jsem Petře fandila, aby vše zvládla.

Její příběh jsem prožívala nejen jejím pohledem, ale i díky tomu, že jsem matka, tak jsem se dokázala vcítit do pocitů její maminky. Je to nepředstavitelné z obou stran, když Vás pohltí nemoc, a i Vaši nejbližší jsou bezradní a nemůžou Vám nijak pomoci. Je to ve Vaší hlavě a nejde to ven.

Ještě teď, když po dočtení píšu tyto řádky, mám slzy na krajíčku. Jsem moc ráda, že je Petra tam, kde je, že je z ní silná žena, která se s anorexií dokázala poprat, i když ví, že na ní může stále někde číhat.

Věřím, že tato kniha by mohla pomoci, byť třeba jediné dívce, která se cítí stejně. Když pozná, že v tom není sama a že se to dá zvládnout….

Petro, děkuji za Váš příběh a do života přeji už jen to dobré.
Čítať viac

Vydavateľstvo CPRESS

Čítať viac

„Celkom názorne som zistil, akú moc predstavuje pevná viera a aké jednoduché je vyvolať ju. Stačí, aby si ty vedel o niečo viac ako tí, čo majú veriť. Potom je ľahké robiť zázraky.“

Alamut - Vladimir Bartol, 2004
Alamut
Vladimir Bartol