Svet potrebuje človeka, ako si ty - Joanna Gaines, Julianna Swaney (ilustrátor), Tatran, 2021

11,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Svet potrebuje človeka, ako si ty

V jeden pekný slnečný deň sa deti rozhodnú usporiadať preteky balónov. Lúka hýri všetkými farbami látok, ktoré si priniesli z domu. Všetci sa pustia do práce. Niektorí pracujú... Čítať viac

Vydavateľstvo
Tatran, 2021
Počet strán
32

V jeden pekný slnečný deň sa deti rozhodnú usporiadať preteky balónov. Lúka hýri všetkými farbami látok, ktoré si priniesli z domu. Všetci sa pustia do práce. Niektorí pracujú samostatne, iní zase v skupinách, ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

11,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 25 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Dnešok je dňom nášho nádherného letu, pri ktorom vďaka našim rozdielom oblohu zaplavia pestré farby. Každý z nás, ty i ja, sme jedineční a svet nás potrebuje presne takých, akí sme.

V jeden pekný slnečný deň sa deti rozhodnú usporiadať preteky balónov. Lúka hýri všetkými farbami látok, ktoré si priniesli z domu. Všetci sa pustia do práce. Niektorí pracujú samostatne, iní zase v skupinách, jedni sú utiahnutí, iní sa veselo radia s kamarátmi. Každé z detí je však výnimočné a rovnako dôležité a spolu vytvoria na nebi nevídanú nádheru.
Autorka v celej knihe zdôrazňuje, aká dôležitá je každá jedna ľudská bytosť. Naši drobci by už od detstva mali vedieť, že dostali do vienka nádherné, jedinečné a magické dary, ktoré môžu ponúknuť svetu. Ten nás totiž potrebuje presne takých, akí sme.
Čítať viac
Originálny názov
The World Needs Who You Were Made to Be
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
215×276 mm
Hmotnosť
441 g
ISBN
9788022211994
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1045937
Ilustrácie
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre deti
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Ostatné
Krajina čitateľov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Svet potrebuje človeka, ako si ty - Joanna Gaines, Julianna Swaney (ilustrátor), Tatran, 2021
Sme záhradníci - Joanna Gaines, Julianna Swaney (ilustrátor), Tatran, 2021
17,85 €
Ušetríte 5,95 €

Hodnotenia

4,8 / 5

9 hodnotení

7
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

22.3.2023
Svet potrebuje človeka, ako si ty, je príbehom o tom, ako je každý z nás jedinečný a potrebný pre tento svet. V jeden prekrásny slnečný deň sa deti rozhodnú usporiadať na lúke preteky balónov. Predtým ich však musia samy zhotoviť. Sledujeme, ako každé dieťa pristupuje k práci iným spôsobom. Niekto sa toho chopí radšej osamote, niekto v skupinke. Jeden sa striktne riadi zákonmi fyziky, iný zasa popustí uzdu svojej fantázii. Každému to trvá iný čas, každý balón je sám o sebe unikát. Vo výsledku nie je žiaden zo spôsobov práce o nič horší a deťom sa na nebi podarí vytvoriť očarujúce, pestrofarebné divadlo.

Táto kniha bola pre mňa ako jemné pohladenie. Nech sme si my dospelí akokoľvek vedomí svojich kvalít, z času na čas potrebujeme počuť práve slová z tejto knihy. Nehovoriac o tom, že nejedno dieťa podľa mňa bude môcť oči nechať na prekrásnych ilustráciách a niečo sa z knihy aj naučí. Ak hľadáte výnimočný príbeh pre tých najmenších, toto je jasný favorit.
Čítať viac
8.9.2022
dôležité posolstvo no niečo tomu ršte chýba
Kniha je krásne ilustrovaná, nesie v sebe dôležité posolstvo, že aj keď sme každý iný a máme iné názory je dôležitý rešpekt. Textu je veľmi málo, ale trefný, no aj tak po dočítaní neostane ten príjemný hrejivý pocit na duši ako pri iných knihách s podobným posolstvom. Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
22.2.2022
Krásna detská kniha s posolstvom
Táto kniha ma zaujala pri čítaní viacerých recenzií na ňu a dcérka jej povedala jednoznačné ,,ÁNO", keď uvidela na titulke teplovzdušné balóny, ktoré sa jej páčia.
Príbeh v tejto knihe je krátky, jednoduchý a výstižný, ale nesie so sebou krásne posolstvá. Deti rôznych farieb pleti, veľkosti, dokonca i s hendikepom idú stavať svoje vlastné lietajúce balóny. Každý na to ide po svojom, niekto si všetko naplánuje vopred, iný sa do toho pustí intuitívne, ďalší použije všetky svoje vedomosti a druhý využije svoju tvorivosť. Všetky balóny sú iné, ale všetky deti dosiahli konečný cieľ a balóny lietajú.
Veľmi pekne ilustrovaná kniha s veršovaným príbehom poukazuje na to, že i keď sme všetci odlišní, môžeme dosiahnuť podobné alebo to isté, i keď možno pôjdeme inou cestou. Všetci sme nejakí, ale každý z nás je jedinečný a svojím prístupom a nápadmi môžeme dosiahnuť veľa. Krásne sa vyzdvihuje potreba každého človeka a že nikoho netreba podceňovať a ponižovať. Každý je jedinečný a môže mať iný názor než ten druhý, ale to je v poriadku. Pestrosť je to, čo svet potrebuje.
Krásna kniha, ľudská a my ju rozhodne odporúčame.
Čítať viac
10.2.2022
Krásna oslava rozdielnosti
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
“… vždy pevne ver tomu, že svet potrebuje človeka, ako si ty. “

Joanna Gaines nás na jar dostala príbehom o tom, ako sa z jej rodiny stali záhradníci. Na jeseň prináša Vydavatelstvo Tatran jej druhú knižku pre deti. Nádhernú veršovanú oslavu toho, akí sme všetci rozdielni a predsa dôležití.

Deti sa chystajú na preteky balónov a každý si pripravuje ten svoj. Niekto to pojme vedecky a všetko podrobí dôslednému skúmaniu. Niekto je umelec a chce postaviť niečo originálne a nevšedné. Niekto staví na osvedčenú istotu, niekto stále skúša niečo nové. Každý inak pristupujeme k práci, no podstatné je, že každého jedného z nás svet potrebuje.

Celostranové ilustrácie sú pastvou pre oči, hrajú všetkými možnými farbami, vzormi, tvarmi. Textu je tu málo a je veršovaný, takže sa číta pekne melodicky.

Skrátka krásna hodnotná knižka, ktorá si získa prominentné miesto v každej detskej knižnici.
Čítať viac
Marta Molnári
Overený nákup
11.1.2022
Vynikajuca kniha nie len pre deti ale aj pre dospelych. Rozne tvare,rozne rozhodnutia, rozna farba pleti - uci deti respektovat toho druheho. Čítať viac
Zuzana
Neoverený nákup
25.12.2021
Svet potrebuje cloveka, ako si ty...
Kniha ma velmi hlboku myslienku. Je sice urcena detom a precitana za 5 minut,ale tlacia sa pri nej slzy do oci...Nadherne dielo... Čítať viac
35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Práve čítam
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Overený zákazník
22.11.2021
Táto kniha sa na prvý pohľad tvári, ako knižka pre deti, ale nie je to úplne tak. Samozrejme si viem predstaviť, ako sedí mamka s dieťaťom alebo tatko s dieťaťom, pozerajú si krásne ilustrácie, ktoré ukrýva táto knižka a spoločne čítajú. Ale táto kniha toho dala veľa aj mne.
Moje odporučenie na túto knihu zakončím týmto citátom, ktorý si zober za svoj a nikdy naň nezabudni, prosím: "Si jedinečná bytosť. Nech tvoje srdce cíti, že svet potrebuje človeka, ako si ty."
...svet ťa potrebuje a keď to budeš potrebovať pripomenúť, otvor si túto knihu.
Čítať viac
16
Kde raky spievajú - Delia Owens, 2019
Práve čítam
Kde raky spievajú

hľadač správnej cesty životom s Bohom a k tomu dobrá literatúra, káva, čokoláda, dobrí ľudia a humor

Janka Mineková
Overený nákup
17.11.2021
Jemnosť
Táto kniha je darček, ale najprv som si ju prečítala sama. Jednoducho podané krásne myšlienky plné láskavosti, otvorenosti a úprimnosti. Pomáha deťom nazerať na to, čo je podstatné vo vzťahoch k ľuďom okolo seba a to nielen v detskom svete. Aj grafická úprava, kresby sú jednoduché, jemné, pestré, ale ničím nevyrušujú. Taká milá prí-jemnosť na čítanie a následné rozprávanie sa o prečítanom, ktoré je možné prepájať s vlastným životom, vzťahmi. Čítať viac
6.10.2021
Krásna kniha, ktorá poteší nielen detičky
Táto nádherné ilustrovaná a krásne zveršovaná knizôčka poteší nielen deti, ale aj dospelých. Detičky si budú s radosťou obzerať farebné obrázky, opakovať jednoduché verše a vy dospelí pookrejete nad posolstvom, ktoré kniha so sebou nesie, pretože je o jedinečnosti každého z nás.
Táto kniha deťom veľmi láskavo ukazuje, že nezáleží na tom, či máme vlasy čierne ako uhoľ, alebo hnedé ako čokoláda, či chceme byť vodcami alebo tými, ktorí sú vedení, či radšej kreslíme, ako hráme futbal, či radšej pracujeme sami, alebo sme spokojnejší v kolektíve, pretože každý jeden sme v tomto svete potrebný, každý vyzeráme inak, máme nejaké iné vlastnosti, predispozície, schopnosti, a každý tu máme svoje miesto, ktoré nám nemá nikto právo upierať alebo zazlievať.
.
Aj takéto knihy sú pre vývoj a formovanie osobnosti našich deti veľmi dôležité, pretože nám pripomínajú, aby sme nezabúdali, že ich už od malička treba viesť k tolerancii k tomu druhému a že byť niekedy iným, ako sú všetci ostatní nie je chyba, alebo hanba, je to v poriadku, pretože každý sme jedinečná ľudská bytosť.
Čítať viac

Joanna Gaines

Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac
Kúpte spolu
Svet potrebuje človeka, ako si ty - Joanna Gaines, Julianna Swaney (ilustrátor), Tatran, 2021
Sme záhradníci - Joanna Gaines, Julianna Swaney (ilustrátor), Tatran, 2021
17,85 €
Ušetríte 5,95 €

„Lenže som až prineskoro pochopila, ktorým smerom sa bolo treba uberať: smerom k túžbam. Človek by čakal, že ľudí zachraňujú celkom iné veci: povinnosť, čestnosť, dobrota srdca, zmysel pre spravodlivosť. Nie. To, čo zachraňuje, sú túžby. Sú jedinou skutočnou vecou. Ak ich máš, zachrániš sa. “

Oceán more - Alessandro Baricco, 2004
Oceán more
Alessandro Baricco