Preskočiť na hlavný obsah
Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
Generácia hľadajúca zmysel - Stanislava G. Sorgerová, Stanislava G. Sorgerová, 2020

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Generácia hľadajúca zmysel

Kniha Generácia hľadajúca zmysel od autorky Stanislavy Gregor Sorgerovej je dobrodružným čítaním o úlohách a krízach mladých dospelých. Aktuálnu tému hľadania samého seba,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Stanislava G. Sorgerová, 2020
Počet strán
124

Kniha Generácia hľadajúca zmysel od autorky Stanislavy Gregor Sorgerovej je dobrodružným čítaním o úlohách a krízach mladých dospelých. Aktuálnu tému hľadania samého seba, zmysluplnosti či spokojnosti v živote... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 9 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Generácia hľadajúca zmysel - Stanislava G. Sorgerová, Stanislava G. Sorgerová, 2020
14,90 €

Viac o knihe

Kniha Generácia hľadajúca zmysel od autorky Stanislavy Gregor Sorgerovej je dobrodružným čítaním o úlohách a krízach mladých dospelých. Aktuálnu tému hľadania samého seba, zmysluplnosti či spokojnosti v živote, autorka sprostredkúva pre čitateľa zrozumiteľným spôsobom. V knihe nájdete odborné psychologické koncepty, ale aj množstvo vhľadov, rád a príbehov ľudí, ktorí sa rozhodli zmeniť svoj život. Podľa autorky je kniha primárne venovaná mladým ľuďom vo veku od 20 rokov do 30 rokov, no nápady a vynikajúce postrehy v nej nájde úplne každý, pretože nikdy nie je neskoro na to, zmeniť svoj život k lepšiemu alebo uvidieť niečo, čo ste si doposiaľ neuvedomovali.

Neprehliadnuteľným je v celej knihe vizuálny koncept a komunikácia s čitateľom. Autorka v knihe vyzýva aby ste pracovali na úlohách, otázkach o vašom živote a napísali si pri jej čítaní svoj vlastný príbeh. Úlohy a interaktívnu komunikáciu cítiť v celej knihe. Zodpovedná je za ňu výtvarníčka Nina A. Šošková, ktorá vniesla do knihy nie len estetickú hodnotu, ale i praktické využitie.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
792801
Počet strán
124
Väzba
pevná väzba
Rozmer
155×215 mm
Hmotnosť
311 g
ISBN
9788057021568
Rok vydania
2020
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Stanislava G. Sorgerová
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

6 hodnotení

4
1
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

6.7.2022
Keď ste totálne zmätení - NÁJDITE SA!
Táto kniha ku mne prišla úplne náhodou a to doslova! Vyhrala som ju v súťaži v miestnej telke (TelKE), kedy som mala čerstvých 17násť. Knihu som čítala asi rok a pol. Niežeby nebola skvelá, ale ja som nejak musela mať odstup. Vždy keď som sa do knihy opäť pozrela a začítala, VŽDY som ju vnímala inak.

Pozrela som sa na zvýraznené myšlienky v nej a ja som sa po kúskoch skladala. V živote by som nebola povedala, že táto kniha mi o otvorila oči. Je plná skvelých myšlienok, skúseností autorky, príbehy ľudí a hlavne vás donúti sa zamýšľať, premýšľať. Nad sebou. Nie je to kniha na jeden hlt. Ale snaží sa vám priblížiť ako sa "nezobudiť" v tridsiatke a zistiť, že ešte stále neviete kde ste a ako sa máte vydať na cestu za zmyslom života.

Pred autorkou skláňam pomyselný klobúk. Vytvoriť niečo tak trefné a skvele spísané. Slovenská tvorba motivačnej literatúry by sa nemala za čo hanbiť.
Čítať viac
5

Freelancer, expat, študent IT, nerd do jazykov a cestovania.

Filip Svetlošák
Overený zákazník
18.1.2022
Odporúčania, ako vytrieskať z dvadsiatky čo najviac?
V prvom rade som veľmi rád, že knihu tohto typu máme aj na slovenskom trhu. Býva porovnávaná s "Rozhodujúcou dekádou" od Meg Jay, a preto som si nebol istý, po ktorej knihe siahnuť. Moje odporúčanie - prečítajte si obe.

Treba povedať, že nejde o jednoduché čítanie, aspoň u mňa tomu nebolo tak. Viackrát som sa k niektorým častiam vracal, pričom aj samotná autorka odporúča s knihou aktívne pracovať. Avšak náročnosť nie je spôsobená len charakterom preberaných konceptov; isté zavinenie na tom má aj štýl, akým je písaná. Niekedy ide o formulácie - ja som napríklad niektoré príklady pochopil až po prečítaní americkej Dekády. Niektoré tvrdenia autorka kontextualizuje až v neskorších častiach knihy, čo jednak u mňa spôsobilo mierny zmätok a zároveň výčitky, ktoré však nie sú podložené dostatočne jasnými argumentami. Niektoré javy sú vysvetľované ako pre dieťa, a niekedy sú vedľa seba nasúkané komplexnejšie psychologické koncepty bez hlbšej analýzy. No a za niektorými tvrdeniami sa skrývajú predpoklady, s ktorými nie vždy osobne súhlasím a pri ktorých sa mi vynárajú pochybnosti, či naozaj autorka úplne pochopila generáciu súčasných dvadsiatnikov. Nie vždy som si bol teda istý "citlivým porozumením", ktoré je spomínané na obálke.

Veľké plus za otvorenie tém zmyslu života, osobnej integrity a zóny komfortu, ktoré som u Meg Jay nenašiel rozobraté do takejto miery. Preto by som odporúčal začať najskôr Rozhodujúcou dekádou, a potom sa pustiť do Generácie - ako nadstavby :)
Čítať viac

„Ak vieš pozorne počúvať a sústrediť sa, môžeš vidieť oveľa viac, ako keby si mal oči otvorené.“

Môj dedko je čerešňa - Angela Nanetti, 2007
Môj dedko je čerešňa
Angela Nanetti