Sapiens: The Birth of Humankind - Yuval Noah Harari, Daniel Casanave (ilustrácie), Jonathan Cape, 2020

21,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Sapiens: The Birth of Humankind - Yuval Noah Harari, Daniel Casanave (ilustrácie), Jonathan Cape, 2020
Sapiens: The Birth of Humankind - Yuval Noah Harari, Daniel Casanave (ilustrácie), Jonathan Cape, 2020

Sapiens: The Birth of Humankind

A Graphic History

The first volume of the graphic adaptation of Yuval Noah Harari's global phenomenon and smash Sunday Times #1 bestseller, with gorgeous full-colour illustrations and a beautiful... Čítať viac

1. diel série
Sapiens: A Graphic History
Vydavateľstvo
Jonathan Cape, 2020
Počet strán
240

The first volume of the graphic adaptation of Yuval Noah Harari's global phenomenon and smash Sunday Times #1 bestseller, with gorgeous full-colour illustrations and a beautiful package - the perfect gift for the curious beings in your life... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Angličtina

21,50 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania
Sapiens: Zrod ľudstva - Yuval Noah Harari, Daniel Casanave (ilustrátor), David Vandermeulen (ilustrátor), Aktuell, 2022
Pevná väzba
Slovenčina, 2022
Do 4 – 5 dní

27,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Sapiens: The Birth of Humankind - Yuval Noah Harari, Daniel Casanave (ilustrácie), Jonathan Cape, 2020
21,50 €

Viac o knihe

The first volume of the graphic adaptation of Yuval Noah Harari's global phenomenon and smash Sunday Times #1 bestseller, with gorgeous full-colour illustrations and a beautiful package - the perfect gift for the curious beings in your life. One hundred thousand years ago, at least six different species of humans inhabited Earth. Yet today there is only one-homo sapiens. What happened to the others? And what may happen to us?

In this first volume of the full-colour illustrated adaptation of his groundbreaking book, renowned historian Yuval Harari tells the story of humankind's creation and evolution, exploring the ways in which biology and history have defined us and enhanced our understanding of what it means to be "human". From examining the role evolving humans have played in the global ecosystem to charting the rise of empires, Sapiens challenges us to reconsider accepted beliefs, connect past developments with contemporary concerns, and view specific events within the context of larger ideas.
Featuring 256 pages of full-colour illustrations and easy-to-understand text covering the first part of the full-length original edition, this adaptation of the mind-expanding book furthers the ongoing conversation as it introduces Harari's ideas to a wider new readership.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,8 / 5

6 hodnotení

2
3
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Adra
Neoverený nákup
10.5.2023
Nie je lepšia forma získavania informácií, ako pomocou komiksu. Komiks totiž podľa mňa baví všetkých, či už dospelých alebo deti. Poznám veľa ľudí, ktorí “nečítajú”, ale práve “listujú” komiksami.

Originál knihu Sapiens od Yuvala Harariho mám doma zopár rokov a stále sa neviem k nej dopracovať. Vždy si hovorím, že už sa chcem do nej pustiť a potom to z nejakého dôvodu posuniem na “neskôr”. Je to totiž podľa mňa jedna z tých kníh, ktoré neprečítate na pár posedení, ale vyžaduje si dlhšie časové rozpätie, aby ste spracovali všetky informácie. Preto, keď som videla, že vychádza v komiksovom vydaní bola to jasná voľba.

S komiksovým vydaním som strávila zopár príjemných hodín. Bavilo ma ním listovať a nasávať informácie, spracovanie tohto komiksu Vás totiž zabaví a naplno si udrží Vašu pozornosť. Informácie sú podávané jednoducho a teóriu Vám názorne ukážu. Vážnejšiu debatu prelínajú rôzne zábavné prvky ako minikomiks alebo reality show a rôznym témam sa venujú rôzne postavy, takže nenabudnete pocit monotónnosti. Vďaka tomuto komiksu teóriu ľudstva kľudne pochopia aj deti.

Som rada, že práve táto kniha je súčasťou mojej knižnice a raz ju bude môcť čítať aj moje dietko. Určite zopár výtlačkov prikúpim a darujem, pretože túto knihu by ste rozhodne nemali obchádzať.
Mne neostáva iné, len čakať na ďalšiu časť.
Čítať viac
24

"Čo ma vie dostať je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli." (J. D. Salinger)

Mária Morosková
Overený zákazník
5.12.2022
Aj keď dejepis nebol môj obľúbený predmet, rada siahnem po knihe, kde sa o nás viem dozvedieť nové veci a informácie. A inak to nebolo ani pri knihe Sapiens. Mám prečítanú aj pôvodnú knihu Sapiens od Harariho, ale táto kniha bola zaujímavejšia.

Už len tým, že ide o ilustrované vydanie. Nie je to klasický text s maľbami, ale skôr by som povedala, že je to komix. Komix o histórií nás ľudí. História bola podaná zaujímavo a dokonca v niektorých prípadoch aj vtipne. Niekedy sa prepojí súčasnosť s pravekom a vidíme, ako aj taká skorá doba má dosah až do nášho obdobia, kde sme (alebo by sme mali byť) múdri/vzdelaní ľudia.

V tejto časti sa autor zameral najmä na človeka a jeho prerod od prvých druhov človeka, až po nás Homo Sapiens Sapiens. bolo zaujímavé sledovať takýto prerod. Niektoré informácie som už poznala, ale niektoré boli novinkou aj pre mňa.


Myslím, že toto by bolo zaujímavé čítanie aj pre deti, samozrejme nie tie malinké, ktoré by možno nejaké veci ešte nepochopilo, ale na základnej škole by to mohlo byť skvelé osvieženie dejepisu.
Čítať viac
Martin Pánik
Overený zákazník
23.8.2021
vtipné a poučné
História vývoja človeka,síce stručná ale výstižná .Napriek,tomu že som prečítal pár kníh o vývoji človeka,dozvedel som sa dosť nových faktov. Komiksová forma je použitá vkusne a vtipne a poukazuje na mnohé paralely medzi pravekom a súčasnosťou. Kniha pobaví a poučí čitateľa každého veku.Teším sa na druhý diel. Čítať viac

Yuval Noah Harari

Čítať viac

„Namaľoval si nejakého hrozne čierneho čerta na stenu a uteká pred ním. No dobre. Ľudia sa všelijako bláznia. Či ja nevyvádzam sprostosti? Ono maľovaný čert sa trochu ošúcha, a vtedy hneď sa uvidí, že nie je ozajstný.“

Zobrané spisy zväzok II - Jozef Cíger Hronský, 2005
Zobrané spisy zväzok II
Jozef Cíger Hronský