Ako to funguje? Ľudské telo - Nikola Kucharská, Stonožka, 2019

7,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Ako to funguje? Ľudské telo

Kláru fascinuje okolitý svet. Rada by vedela, ako funguje ľudské telo – jedného dňa by sa totiž chcela stať lekárkou alebo zdravotnou sestrou. Každú voľnú chvíľku venuje tomu,... Čítať viac

Vek
7+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2019
Počet strán
32

Kláru fascinuje okolitý svet. Rada by vedela, ako funguje ľudské telo – jedného dňa by sa totiž chcela stať lekárkou alebo zdravotnou sestrou. Každú voľnú chvíľku venuje tomu, aby sa naučila niečo nové. Pomáha jej v tom jej dedko... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

7,90 €

Na sklade 4 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 21 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Ako to funguje? Ľudské telo - Nikola Kucharská, Stonožka, 2019
7,90 €

Viac o knihe

Kláru fascinuje okolitý svet. Rada by vedela, ako funguje ľudské telo – jedného dňa by sa totiž chcela stať lekárkou alebo zdravotnou sestrou. Každú voľnú chvíľku venuje tomu, aby sa naučila niečo nové. Pomáha jej v tom jej dedko, ktorý svojimi veselými kresbičkami trpezlivo odpovedá na vnučkine otázky. Prečo sa podobáme na rodičov? Načo je nám pupok? Je pravda, že človek sa na staré kolená scvrkáva? Odkiaľ sa berú karpiny v očiach a motýle v bruchu? Prečo je jedno jedlo zdravé a druhé nie? Prečo sa nám po jazde na kolotoči krúti hlava? Načo sú nám slzy a sliny? Prečo nám v bruchu vyhrávajú muzikanti? Ako vzniká chrasta? A čo nás chráni pred chorobami?

Veľký formát, vtipné, zároveň však názorné a detailné ilustrácie, učenie spojené s hrou a humorom – to sú len niektoré z predností tejto nádhernej knihy o fungovaní ľudského tela.
Čítať viac
Originálny názov
Jak to działa? Ciało człowieka
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×320 mm
Hmotnosť
600 g
ISBN
9788055166230
Rok vydania
2019
Edícia
Ako to funguje?
Vekové odporúčanie
7+
Naše katalógové číslo
534965
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Stonožka
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

11

Ku knihám ma priviedli rodičia. Do dnešných dní spomínam na veselé večerné čítania s ocinom. Ako veľkáčka som brigádovala v antikvariáte s knihami. Čítam najmä v autobuse cestou do a z práce, ale občas sa mi podarí ukradnúť si chvíľku aj doma. Po narodení dcérky Mišky som začala opäť objavovať svet detských kníh, ktoré som si zamilovala pre ich nádherné ilustrácie a posolstvo. Večerné zaspávanie bez spoločného čítania si už nevie predstaviť ani Miška ani ja. Píšem blog o pekných detských knihách Mimi malá knihomilka.

Zdenka Waradzinová
Overený zákazník
28.6.2019
Ako to funguje? Ľudské telo
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Nikola Kucharská tvorí náučné knihy pre deti, ktoré sú nápadité, hravé, humorné. Informácie podáva prostredníctvom ilustrácií, krátkych popiskov a komiksových bublín.
Tak ako v knihe Ako to funguje? Zvieratá, aj v tejto knihe sa stretávame s Klárou a jej dedkom. Klára má množstvo otázok, tentokrát o ľudskom tele a dedko jej odpovedá prostredníctvom kresieb, ktoré vždy načrtne do kockovaného zápisníka.
Kniha je rozdelená na štyri tematické okruhy:
Ja a moja rodina, Zmysly a mozog, Zdravý spôsob života, U lekára.
V nich postupne zistíme ako funguje telo.
Spolu s Klárou a jej dedkom zabŕdneme do genetiky, pozrieme sa ako to vyzerá v maminom brušku, dozvieme sa niečo o zmysloch a nervovej sústave, prejdeme si tráviacu sústavu, dýchanie, fungovanie svalov, srdca a krvného obehu, kože, imunity a kostí.
V závere sú znázornené jednotlivé oddelenia v nemocnici, povolania súvisiace s medicínou a inšpiratívne osobnosti, ktoré sa preslávili v oblasti zdravotníctva.
Každá téma začína plnofarebnou ilustráciou so spomínanými komiksovými bublinami a množstvom detailov. Verím, že na týchto stranách malí čitatelia pobudnú istú chvíľu, pretože je na nich čo pozorovať, čítať, dozvedať sa, ale aj zabávať sa.
Čítať viac

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary