Jak nakrmit diktátora - Witold Szabłowski
Jak nakrmit diktátora
15,59 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Jak nakrmit diktátora

Witold Szabłowski
Jak nakrmit diktátora - Witold Szabłowski
Tancujúce medvede - Witold Szabłowski
Tancujúce medvede - Witold Szabłowski

Witold Szabłowski (*1980), poľský novinár a reportér, od roku 2006 spojený najmä s denníkom Gazeta Wyborcza a jeho reportérskou prílohou Duży Format. Patrí medzi najvýraznejších predstaviteľov mladej generácie poľskej reportážnej školy. Vyštudoval žurnalistiku a politológiu na Varšavskej...

4 hodiny čítania
Vydavateľstvo
Dokořán, 2021

Lidé musejí jíst, ať jde o obyčejného člověka, krále či prezidenta. Nebo diktátora. Ani revoluce se nedají dělat s prázdným žaludkem. Witolda Szabłowského napadla otázka, kdo vařil nejhorším diktátorům 20. století...

Čítaj viac

15,59 €

Bežná cena Bežne 16,36 €

Ušetríte 5 %

Posielame do šiestich dní

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Lidé musejí jíst, ať jde o obyčejného člověka, krále či prezidenta. Nebo diktátora. Ani revoluce se nedají dělat s prázdným žaludkem. Witolda Szabłowského napadla otázka, kdo vařil nejhorším diktátorům 20. století, když utlačovali a masakrovali obyvatele vlastních zemí? Co mohou říct o historii lidé, kteří se denně starali o jejich jídelníček? Co měli nejradši Pol Pot, Idi Amin, Milton Obote? Na čem si pochutnávali Fidel Castro, Saddám Husajn či Enver Hodža? A kdo byli lidé, kteří byli diktátorům denně nablízku a snažili se je udržovat jídlem v dobrém rozmaru? Autor vyhledal osobní kuchaře diktátorů, aby vyslechl příběh jejich života a dozvěděl se, co měli pod pokličkami hrnců, když se řešil osud země nebo světa. Ovlivnili svým kuchařským uměním chod dějin? Jejich osudy odpovídají na mnohé otázky, a zároveň tak autor kreslí intimní portréty diktátorů v domácím prostředí. Navíc kuchaři prozrazují recepty na oblíbené pokrmy svých zaměstnavatelů, podle nichž si může uvařit i čtenář.
Kniha vyšla s úspěchem zároveň v USA a Polsku a ocitla se ve finále literární soutěže o nejlepší světovou knihu na kulinární téma za rok 2020.
Čítaj viac

Všetky formáty tohto titulu

Knihy

Kniha brožovaná väzba, Slovenský jazyk, Absynt, 2020
Na sklade
-12 %
13,17 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Kniha pevná väzba, Český jazyk, Dokořán, 2021
-5 %
15,59 €

Posielame do šiestich dní

E-knihy a audioknihy

E-kniha Slovenský jazyk, Absynt, 2020
PDF
EPUB
MOBI
10,40 €

Okamžite na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Ďalšie
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Originálny názov
Jak nakarmić dyktatora?
Počet strán
2804 hodiny čítania
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×205 mm
Hmotnosť
500 g
ISBN
9788076750166
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
954789
Téma
politika
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Dokořán

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,6 / 5

35 hodnotení

26
5
4
0
0

Valéria
14.5.2021
Pre fajnšmekrov
Vitold namiešal skvelé ingrediencie, s kľudným svedomím mu dávam päť michelinských hviezdičiek ako punc kvality. Pohľad na diktátorov z „kuchyne“ bol skvelý nápad, hoci ma obálka knihy nezaujala, obsah bol lahôdkou. Kniha je odpoveďou, prečo autor patrí medzi najvýraznejších predstaviteľov poľskej reportážnej školy, on jednoducho vie ako na nás - čitateľov. Čítaj viac
11
6.4.2021
Výnimočná, úžasná
Keď som videla knihu prvý krát, vravela som si, že akože čo? Nejaké recepty? Ale nie, sú to príbehy o najväčších diktátoroch 20. storočia, vďaka ktorým my a ďalšie generácie mame možnosť lepšie pochopiť ich osobnosti aj z inej perspektívy. Je skvelé, že autor dokázal vyhľadať ešte žijúcich kuchárov diktátorov, aby nám rozpovedali ich príbehy. Čítaj viac
1

Verím, že knihy sú nevyčerpateľnou studňou vedomostí a rozhľadu, ktoré určujú smer nášho života. A tiež verím, že človek prežije toľko životov, koľko prečíta kníh.

Michal Labaj
24.3.2021
Witold Szablowski nám ponúka naozaj pestré menu. Nevšedný pohľad na dikátorov a ich režimy prostredníctvom rozprávania ich bývalých kuchárov. Špeciálne vo mne rezonuje rozprávanie Otondeho Oderu, ktorý varil pre Idiho Amina, maniackeho diktátora z Ugandy. V knihe som našiel veľa nových informácií, ktoré doteraz neuzreli svetlo sveta a jediní nositelia sú hlavní aktéri, kuchári. Odporúčam ju každému, kto sa chce dozvedieť viac o tvrdých režimoch, kniha ponúka priblíženie ich vzniku a množstvo zákulisných informácií. Čítaj viac
Soňa Petrovičová
24.3.2021
veľmi odporúčam
Lahodná kniha plná osobitej pravdy života z rôznych kútov sveta spoza kuchynských dverí. Osobité príbehy kuchárov v radostných aj smutných chvíľach revolúcií a diktatúry, ktoré si vieme len ťažko predstaviť ma previedli krajinou, kuchyňou a niekedy aj žalúdkom. K tomu nejaký ten diktátor, ako na tanieri.
Všetky reportáže sú veľmi pútavé, niekedy vtipné inokedy hrozné, ale vždy veľmi svižné. Každopádne si túto knihu môžete dať ako jednohubku.
Čítaj viac
2
22.3.2021
Jedna z kníh roka 2020
Fantastická kniha, ktorá vás zavedie na rôzne miesta našej planéty, kde vládli diktátori. Čítať túto knižku bol nesmierny pôžitok, človek sa dozvedel množstvo informácii o živote diktátorov z pohľadu kuchárov. Saddám Husajn mal rád rybaciu polievku, ugandský prezident zase kozľacinu. Všetko to doplňa krátka príprava jedál, takže čitateľa to inšpiruje aj niečo nové navariť. Čítaj viac
Kristína L.
13.2.2021
Je to veľmi unikátna kniha a číta sa sama. Ale úprimne, čakala som od nej viac, možno viac historických dodatkov by knihu urobilo zaújimavejšou, takto mi prišla taká nedokončená. Obdivujem autora, že strávil 4 roky na cestách a hľadal hlavné postavy knihy Čítaj viac
Terézia
4.2.2021
Históriu si je potrebné pripomínať
Autentické príbehy svetových diktátorov 20. storočia. Najbližší spolupracovníci, kuchári, prinesú pohľad na svojich nadriadených v čase kedy sa dostali k moci a rozhodovali o svetových dejinách. Neponúka len príbehy z kuchyne, ale aj nevšedné zážitky zo života totalitných vodcov. Čítaj viac

Čítaj viac
Čítaj viac

„Byť výnimočný je najlepší spôsob, ako byť iný.“