Moderná biblia profesionálneho baristu alebo sprievodca galaxiou pre začínajúcich nadšencov bez zbytočných kecov na vyplnenie strán. Ponorte sa do skutočného sveta baristiky, v ktorom si nikto netrúfne povedať, že mu rozumie najlepšie.
Moderná biblia profesionálneho baristu alebo sprievodca galaxiou pre začínajúcich nadšencov bez zbytočných kecov na vyplnenie strán. Ponorte sa do skutočného sveta baristiky, v ktorom si nikto netrúfne povedať, že mu rozumie najlepšie.
Moderná biblia profesionálneho baristu alebo sprievodca galaxiou pre začínajúcich nadšencov bez zbytočných kecov na vyplnenie strán. Ponorte sa do skutočného sveta baristiky, v ktorom si nikto netrúfne povedať, že mu rozumie najlepšie.
Kniha od slovenského autora Adriána Krišáka o príprave moderného espressa má 113 strán nabitých informáciami a krásnymi ilustráciami od Nikolety Gajarovej. Nemala by chýbať v zbierke žiadneho kávomilca.
Postupne vás prevedie látkovým zložením zrna, vnímaním chutí, chémiou vody, teóriou prípravy a štatistikou. Nie je to iba o espresse, informácie z knihy sú použiteľné na akúkoľvek prípravu kávy. Autor v nej vysvetľuje pôvod chutí a príčiny prípadných zlyhaní. Naučte sa prečo vaša káva chutí tak, ako chutí a zlepšite jej prípravu na úroveň profesionálneho baristu.
Zoznam kapitol:
1. Neznesiteľná ľahkosť pitia
2. Zrno a jeho zloženie
3. Chuť
4. Voda
5. Espresso stroj
6. Teória prípravy espressa
7. Espresso štatistika
8. Jedinečnosť momentu
X. Espresso slovník
Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.
Máte chuť pozrieť si všetky svoje recenzie na jednom mieste a podeliť sa o ne aj s ostatnými používateľmi? Aktivujte si čítateľský profil, kde môžete okrem iného zbierať knihomoľské odznaky, či zvyšovať si svoju knihomoľskú úroveň.