Herbár - Jaroslava Bednářová

19,90 €

Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Herbár

alebo príroda vo vašej kuchyni

Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri, 2019
Počet strán
328

Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše. Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,90 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo
Ďalšie knižné vydania
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Pevná väzba
Čeština, 2018
Na sklade
-2 %

19,81 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o knihe

Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe.

Mnohých z vás určite prekvapí, že:
KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke.
MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár „škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P.O. Mattioli, autor známeho herbára.
CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa.
MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová.
ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky.

Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše.
Čítať viac
Originálny názov
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Počet strán
328
Väzba
pevná väzba
Rozmer
165×235 mm
Hmotnosť
824 g
ISBN
9788081428265
Rok vydania
2019
Edícia
Fortuna Praxis
Naše katalógové číslo
534541
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Fortuna Libri
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
39,80 €

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Selwaga
Neoverený nákup
6.7.2019
Rozdiel?
Moja otázka je či sa v tejto knihe opakujú texty z knihy Herbár od alchemilky po žindavu. Alebo je to úplne nová publikácia. Čítať viac
Dano
Neoverený nákup
24.7.2021
Podľa náhľadu vidno, že Fenikel má rovnaký obrázok aj skoro celý popis. Rozdiel je že v jednej je prehľadný čas zberu a v druhej (tejto) sú recepty. Tak ktovie koľko toho spoločného textu v nich je.. Čítať viac

Čítať viac
Kúpte spolu
39,80 €

„Zvoliť si pochybnosti ako životnú filozofiu je rovnaké, ako keby sme si zvolili nehybnosť za dopravný prostriedok.“

Plavba s tigrom - Yann Martel
Plavba s tigrom
Yann Martel