Domáci chlieb a iné dobroty - Mária Libor Tóth
Domáci chlieb a iné dobroty
19,90 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Ďalšie formáty

19,90 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Nie je ťažké predvídať, že túto knihu budú milovníci chleba a kysnutého cesta za krátko listovať ako svoju bibliu. A to nie je žiadna náhoda. Pretože Pekáreň Limara vznikla práve preto, aby rôznym generáciám predstavila domáce pečenie chleba a iného kysnutého cesta, ktoré sa napriek tomu, že jeho technika je jednoduchá, mylne pokladá za akúsi mágiu. Veď okrem základných surovín ako: múka, voda, soľ, kvasnice, k nemu netreba nič viac než štipka trpezlivosti a riadna kopa lásky.
Kniha má osem kapitol. Prvá z nich popisuje 12 krokov pri pečení chleba. Celý postup, technika aj formovanie sú dôkladne popísané a ilustrované fotografiami, aby sa doma každému poľahky podarilo dopracovať k zlatohnedej voňavej a chrumkavej kôrke chleba z rúry.
V siedmych kapitolách s receptami na chlieb, koláče, šišky, rožky a žemle, sladké aj slané pečivo, pľundrové cesto, praclíky a pagáče, nájdete všetko, kvôli čomu ste doteraz chodili do pekární, no od teraz si to už budete môcť upiecť aj doma.
Prípravu 72 rôznych dobrôt uľahčuje množstvo fotografií a kresieb. Od najjednoduchších receptov z bielej múky tu nájdete i komplikovanejšie postupy príprav pečív z celozrnnej, špaldovej, ražnej alebo inej múky.
Zatiaľ čo autor knihy krok za krokom učí začiatočníkov ako piecť kysnuté cesto, pre pokročilejších pozbieral svoje najobľúbenejšie recepty a pre tých čo radi experimentujú ponúka nové, nezvyčajné recepty rozličných dobrôt.
Už len na nás záleží, či sa pre radosť celej rodiny staneme jedinečnými domácimi majstrami pekármi.

„Koho čo len raz opantá vôňa pečúceho sa chlebíka, kto sa započúva do pukotajúceho šepkania chladnúceho bochníka, obdivuje jeho prasklinky na kôrke a videl šťastné tváre, ktoré si na ňom pochutnávali, pre toho nebude každodenné miesenie únavnou ťarchou.“
Mária Libor Tóth (Limora)

„Po všetkých cudzokrajných knihách o pekárstve a chlebe konečne niečo, čo spája naše kulinárske tradície. Slovenská a maďarská kuchyňa majú k sebe veľmi blízko, preto v tejto knihe nájdete množstvo známych receptov. Napriek tomu, že sa tu nepečie z môjho obľúbeného kvásku, je kniha na vysokej remeselnej aj odbornej úrovni. Autorka pracuje s cestom, ako sa má, a postupne ho vedie cez všetky jeho stupne kysnutia. Nie komplikovane, ale zato dôkladne a s množstvom cenných rád.“
Viktor Klimo, delikatesy.sk
Čítaj viac

Všetky formáty tohto titulu

Čítané kusy

Čítaná, ako nová
Na sklade
-20 %
15,92 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Knihy

Kniha
Na sklade
19,90 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo

Ďalšie
Kúpte spolu
29,33 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
188
Väzba
pevná väzba
Rozmer
260×214 mm
Hmotnosť
850 g
ISBN
9788089761333
Rok vydania
2017
Naše katalógové číslo
296192
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Zelený kocúr

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Jana
25.4.2018
Top
Túto knihu som dostala na Vianoce a je to jedna úžasná kniha plná chutných receptov. Vyskúšala som už dobrú polovicu a každý vyšiel na prvý pokus vďaka veľmi pekne opísaným postupom.
Vrelo odporúčam!
Čítaj viac

Čítaj viac
Kúpte spolu
29,33 €

„Začiatok je vždy iný a prostriedok je vždy zložitý. No koniec je vždy jednoduchý a rovnaký. Na konci vždy niekto príde, niekto odíde, niekto zomrie a niekto zostane.“

Štyri hostiny - Meir Shalev
Štyri hostiny
Meir Shalev