Allergy-Free Kids - Robin Nixon Pompa, HarperCollins, 2017

25,25 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Allergy-Free Kids - Robin Nixon Pompa, HarperCollins, 2017
Allergy-Free Kids - Robin Nixon Pompa, HarperCollins, 2017

Allergy-Free Kids

The Science-Based Approach to Preventing Food Allergies

Based on recent groundbreaking studies that will change the way parents feed their children, Allergy-Free Kids is a revolutionary guide to preventing food allergies... Čítať viac

Vydavateľstvo
HarperCollins, 2017
272 strán
4-5 hodín čítania

Based on recent groundbreaking studies that will change the way parents feed their children, Allergy-Free Kids is a revolutionary guide to preventing food allergies... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Angličtina

25,25 €

Vydavateľom odporúčaná cena: 26,50 €
Na objednávku
Dodanie môže trvať viac ako 30 dní
Ďalšie knižné vydania (2)
Deti bez alergií - Robin Nixon Pompa, Ikar, 2018
Pevná väzba
Slovenčina, 2018
Vypredané

Zdravé děti bez alergií - Robin Nixon Pompa, CPRESS, 2018
Brožovaná väzba
Čeština, 2018
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Based on recent groundbreaking studies that will change the way parents feed their children, Allergy-Free Kids is a revolutionary guide to preventing food allergies. When her infant daughter was diagnosed with life-threatening food allergies, Robin Nixon Pompa found Dr. Gideon Lack, a clinical researcher on the verge of a breakthrough in allergy prevention and treatment that would heal her daughter and, later, her sons. The secret: building acceptance of allergens through repeated careful feedings. Instead of avoiding eggs, nuts, and other allergens, as previous recommendations held, most parents should introduce them into their children’s diets, "early, carefully and often, for at least the first five years of life." This life-changing approach is being embraced by the medical community, especially for peanut allergy, and is reflected in new guidelines from the American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, the National Institutes of Health and other major medical associations.

Allergy-Free Kids includes a concise, easy-to-understand overview of the research as well as seventy simple and delicious kid-friendly recipes to help parents integrate unfamiliar allergen foods into a child’s diet. Divided by allergen, Allergy-Free Kids contains sections on Eggs, Peanuts and Tree Nuts, Cow’s Milk, Sesame, Wheat and Fish. It also discusses other foods, such as kiwi and soy, which are increasingly causing allergic reactions. The book includes feeding advice, and maintenance doses, followed by recipes suitable for babies, toddlers and preschoolers, including Open Sesame Sweet Potatoes, Nut Flour Crackers, Cocoa "Puffs" and Eggs-Pretending-to-be-Muffins. Following the new medical guidelines, Allergy-Free Kids empowers parents to help their kids avoid a lifelong struggle with food allergies—and bring variety and joy back to family meals.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Allergy-Free Kids - Robin Nixon Pompa, HarperCollins, 2017
Vieš, čo ješ? - Pavla Šmikmátorová, Libor Drobný (ilustrácie), CPRESS, 2016
35,24 €

Hodnotenia

4,0 / 5

3 hodnotenia

1
0
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Michael
Neoverený nákup
6.4.2022
Povinné čítanie pre mamičky a alergikov
V knihe sa hovorí, že sa podľa UK vlády odporúčalo vynechať podávanie alergických jedál v detstve. V knihe sa mi páči, že porovnáva výskumy. Konkrétne na začiatok porovnalo arašidy a výskyt medzi UK a Izraelom (konzumácia od 4 mesiacov), pridáva osobné zážitky a skúsenosti. Myslím, že táto kniha by mala byť čítaním pred rodičovstvom. Pár základných veci, ktoré by ste mali si odniesť aspoň, aj keď sa nerozhodnete si prečítať knihu je :
1. Vyhýbanie sa alergénom by mohlo zvýšiť pravdepodobnosť výskytu potravinových alergií.
2. Imunitný systém môže mať obdobie imunitného okna, počas ktorého sa môže najľahšie naučiť, že všetky potraviny sú bezpečné.
3. Obdobie imunitného okna sa najlepšie podchytí vo veku od troch do piatich mesiacov batoľaťa.
4. Aby došlo k možnému ochrannému účinku, alergény sa musiapodávať v ranom veku a často. Občasné vystavenie dieťaťa alergénom
nestačí.
Čítať viac
Martina
Neoverený nákup
3.11.2021
myšlienka dobrá,..
..,ale....
Nič nové a prevratné neobjavili. Zavádzanie alergénov už v tehotenstve je bežné, samozrejme, ak nie je mamička alergická. Podávanie alergénov dojčaťu a batoľaťu je dnes tiež už bežné, ale asi o tom nevedia všetky nastávajúce mamičky.
Pre mňa kniha skončila po tom, čo autorka odporúča dieťa kŕmiť BPA lyžičkou, čo je látka, ktorá je karcinogénna a už detské fľaše a cumlíky sa vyrábajú bez tejto preukázane škodlivej látky (čudujem sa editoru, že niečo také vyšlo z prekladu v redakcii... )
Okrem toho, že kniha mohla byť o polovicu tenšia, lebo sa tam autorka opakuje, ani recepty nestoja za nič. Strašné niečo. Pre mňa ako matku nič moc.
Čítať viac

Vydavateľstvo HarperCollins

Čítať viac
Kúpte spolu
Allergy-Free Kids - Robin Nixon Pompa, HarperCollins, 2017
Vieš, čo ješ? - Pavla Šmikmátorová, Libor Drobný (ilustrácie), CPRESS, 2016
35,24 €

„Obyčajné a jednoduché veci sa vravia potichu.“

Medzerový plod - Veronika Šikulová, 2014
Medzerový plod
Veronika Šikulová