Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain
Důvěrnosti z kuchyně

13,24 €

Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo
Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain
Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain

Důvěrnosti z kuchyně

Táto kniha navždy zmení váš pohľad na reštaurácie... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart CZ, 2005
312 strán
4-5 hodín čítania

Táto kniha navždy zmení váš pohľad na reštaurácie... Čítať viac

  • Kniha
  • Čeština

13,24 €

Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania (2)
Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain
Pevná väzba s prebalom
Čeština, 2021
Na sklade

13,76 €


Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain
Pevná väzba
Čeština, 2012
Vypredané
-5 %

12,30 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o knihe

Táto kniha navždy zmení váš pohľad na reštaurácie. Bourdainove príbehy z reštauračných kuchýň sú úprimné a nepredvídateľné, šokujúce a zároveň neuveriteľne zábavné. Anthony Bourdain pracuje ako šéfkuchár v reštaurácii Brasserie Les Halles v New York City, je autorom dvoch románov a obrovského množstva jedla.
Čítať viac
Počet strán
312
Rozmer
150×240 mm
Hmotnosť
670 g
ISBN
8072096788
Rok vydania
2005
Naše katalógové číslo
20686
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Slovart CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

15 hodnotení

11
2
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

23

Veľa čítam (100+ kníh/rok), milujem cestovanie (od 04/2021 žijeme van life a cestujeme po Európe) a turistiku, mám syna, stále sa niečo učím a baví ma, čo všetko život ponúka. Občas píšem na blog orvokki.sk.

Barbora Štefkovič
23.5.2021
Sex, drogy a varenie. Kniha Důvěrnosti z kuchyně v skratke.

O Anthony Bourdainovi som vedela akurát to, že patril k známym šéfkuchárom. Nič viac o jeho živote mi nebolo známe a aj to že sa pred troma rokmi obesil v hotelovej izbe, kde natáčal nejaký seriál, som si prečítala až nedávno na Wikipedii. Důvěrnosti z kuchyně sú niečo medzi autobiografiou, spomienkami, láske k jedlu a vareniu, a potrebou šokovať. Alebo skôr ukázať zákulisie reštaurácie z tej menej romantickej stránky.

Beriem do úvahy, že kniha vyšla pred dvadsaťjedna rokmi, že autor je Američan a že hovorí prevažne o gastre v New Yorku v ktorom sa on vtedy pohyboval. Pre človeka nezasväteného do Bourdainovho prostredia môžu byť niektoré jeho zážitky menej zaujímavé, pretože skrátka tie postavy a reštaurácie nepozná, nie je mu to blízke. Niektoré pasáže už vyšli v iných periodikách, takže v knihe to potom pôsobí, že sa autor opakuje alebo až príliš zdôrazňuje vulgárny macho svet kuchýň, v ktorých mal možnosť kratšie či dlhšie variť.

Ale i napriek tomu ma to bavilo. Najmä posledná časť. Aj keď to bolo dosť drzé, Bourdain si nebral servítku a jeho život výrazne ovplyvnili drogy. Aj keď tých sexuálnych poznámok tam bolo viac ako dosť. Beriem, že toto bol jeho život a že aj takto to fungovalo. Niekedy nefungovalo. A možno dakde stále funguje. Za tým všetkým bolo stále cítiť, že jedlo a varenie miluje a to dokáže sprostredkovať aj čitateľovi. Ten sa bude striedavo pohoršovať nad (ne)fungovaním a ľuďmi a nadchýňať nad lahôdkami. Bude zdesený a neveriacky. Bude na chvíľu odhodlaný do reštaurácie nikdy nevkročiť i naopak okamžite tam vyraziť. Bezpochyby ale bude viac obdivovať ten kuchársky kolos, ktorý funguje v podnikoch pre desiatky až stovky zákaznikov. Možno nečítať, ak ste na začiatku rozhodnutia stať sa profesionálnym kuchárom.
Čítať viac
Nina Coburn
2.8.2009
Famozne dielo...
od famozneho cloveka. Z autora sala rebelia a uprimnost, pocity zadostucinenia sa striedaju s viac ci menej skrytymi vycitkami svedomia, korunu nasadzuju genialne rady do kuchyne. Vulgarnost diela s radostou prehliadnem, kedze i vulgarne treba vediet pisat; pripadalo by mi ohavne snazit sa tlacit do umiernenej pozy, ktoru by charakter jeho typu zrejme nestravil. Bourdain nas oboznamuje s kuchynou do posledneho spinaveho rohu, obcas sa zabudne a vy par stran necitate nic ine, len chvalospevy na zdanlivo nepremozitelne ego, o nieco dalej sa vsak kaja a velmi sympatickym sposobom nam zdeluje, ze sa moze vlastne aj mylit. Vela jedla, voni, ludi, hladny nech sa najskor naje, az potom cita:) Čítať viac
1.8.2007
Trochu vulgarne
ale asi to tak vo svete varenia chodi, predovsetkym v amerike. Inak knizka je citatelna, len na moj vkus vulgarna. Autorova kariera od skoly az po sefkuchara je popretkavana aj radami, ale aj popisom, ako to chodi v tomto nelahkom biznise..... Čítať viac

Čítať viac

„Niekedy musíš v živote, a teda aj v rodine, jednoducho urobiť to, čo treba, bez zbytočných rečí a diskusií.“

Tu som - Jonathan Safran Foer
Tu som
Jonathan Safran Foer