Miguel Menendez a jeho rodina má dlhú tradíciu pestovania kávy. Je to už v poradí tretia generácia.
Farmy sa nachádzajú v samom srdci pestovania kávy pásu Salvadore, Apeneca - Ilamatepec pohorie.
Táto oblasť je známa úrodnou vulkanickou pôdou, unikátna mikroklíma a vysoká nadmorská výška
ponúkajú výborné podmienky pre pestovanie kávy, čo sa v konečnom dôsledku odrazí vo vašej šálke.
Kávovníky rastú v tieni stromom v tieni. Káva sa spracováva v "mill" - v mlyne Piedra Grande, ktorý leží na úpätí farmy a zaisťuje rýchle spracovanie. Všetky postupy spracovania na farme a v mlyne sa zameriavajú na environmentálnu a sociálnu udržateľnosť, sú zachované biotopy, kávové plevy sa kompostujú a používajú ako hnojivo.
Vhodná na prípravu:
Espresso ****
Chemex *****
Aeropress *****
Drip Bar *****
Odroda: Bourbon
Aróma: Dozreté citrusové ovocie, med, kakao
Acidita : jasná, ostrá, jasne vínná
Chuť :veľmi sladká a čistá, zaoblená, hodvábna, dlhá dochuť, dokonalá štruktúra