Cordillera de fuego - Costa Rica, COFFIA, 2021
Cordillera de fuego - Costa Rica, COFFIA, 2021

Cordillera de fuego

výberová káva, zrnková

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane... Čítať viac

Výrobca
COFFIA, 2021

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane kávy z Luisových vlastných fariem. Specialty káva tvorí len 5% objemu... Čítať viac

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o produkte

Chuťový profil:
škorica, hruška, figa, mliečny záver

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane kávy z Luisových vlastných fariem. Specialty káva tvorí len 5% objemu. Zvyšok je comoditná (konvenčná) káva.

Luis vytvoril svoje anaeróbne procesy tak, že sledoval fermentáciu hrozna a výrobu vína. Dúfal, že podobné procesy dokážu v káve vytvoriť hlbšie a komplexnejšie chute.
Proces začína dozretými čerešňami s vysokým obsahom cukru (merané Brix metrom). Odroda pre anaeróbny proces nie je až taká dôležitá. Luis rád používa yellow catuai. Luis má tri tanky pre svoj anaeróbny proces. Tanky sú doplnené dužinou z iných lotov, aby sa zamedzilo vstupu kyslíka do procesu. Fermentácia trvá od 22 do 24 hodín s teplotou tesne pod 10 stupňov. Fermentáciu je potrebné zastaviť, keď je cukor spotrebovaný, ale ešte pred tým, ako sa začne produkovať alkohol. Počas fermentácie sa tvorí CO2 a zvyšuje sa tak tlak na zrnká, čo zlepšuje chuť. Teplota, pH a Brix merania sú tri najdôležitejšie faktory v Luisovom anaeróbnom procese.
Po fermentácii sa káva vysuší. Keďže bola namáčaná v ďalšej dužine, tak to trvá dlhšie ako obyčajne. Je navrstvená na 7cm a otáčaná každých 20 minút počas prvých pár dní. Každý tank vyprodukuje iba dve vrecia exportnej kávy za deň. Zvýšené nároky na čas sušenia a otáčanie zvyšuje náklady na prácu. Výsledok je ale hodný príplatku.

Cupping score: 88,5
Spracovanie: anaerobic fermentation
Odroda: CATURRA, CATUAI
Nadmorská výška: 1800
Oblasť: TARRAZU, COSTA RICA
Čítať viac
Balenie
vákuové balenie
Naše katalógové číslo
1258793
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčil produkt vám?

„Keď má človek po ruke len kladivo, každý problém sa stáva klincom.“

Auris - Vincent Kliesch, Sebastian Fitzek, 2021
Auris
Vincent Kliesch, Sebastian Fitzek