Sila prírodnej fermentácie - Sandor Ellix Katz
Sila prírodnej fermentácie

13,99 €

Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo

Sila prírodnej fermentácie

Objavte jedinečné kúzlo kvasených potravín

Kniha, ktorá odštartovala revolúciu v oblasti fermentácie, plná skvelých receptov! Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo... Čítať viac

Vydavateľstvo
Alferia, 2021
Počet strán
176

Kniha, ktorá odštartovala revolúciu v oblasti fermentácie, plná skvelých receptov! Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo kvasených potravín, vás zavedie do ich rozmanitého sveta a ponúkne vám... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

13,99 €

Na sklade, objednávajte však rýchlo
Ďalšie knižné vydania (2)
Síla přírodní fermentace - Sandor Katz
Pevná väzba
Čeština, 2020
Na sklade
-2 %

16,36 €


Síla přírodní fermentace - Sandor Ellix Katz
Kniha
Čeština, 2015
Vypredané

13,72 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o knihe

Kniha, ktorá odštartovala revolúciu v oblasti fermentácie, plná skvelých receptov!

Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo kvasených potravín, vás zavedie do ich rozmanitého sveta a ponúkne vám jednoduché recepty na výživné, liečivé a lahodné jedlá. Kniha je oslavou prírodného bohatstva, ktorého chuť a prospešné látky si ľudstvo vychutnáva už celé tisícročia a ktoré sa môže stať aj súčasťou vášho jedálneho lístka. Autor opisuje domácu prípravu kyslomliečnych produktov, predstavuje základné postupy výroby syrov, venuje sa kláskovému pečivu, strukovinám a poukazuje na bohatú variabilitu prípravy kyslej kapusty a inej nakladanej zeleniny. Často sa počas svojho rozprávania pristaví pri tradíciách rôznych svetových kultúr. V knihe nechýbajú ani skutočne jednoduché techniky na domácu výrobu piva, vína a octu spolu s receptami na cider, medovinu ci šumivé víno. Vďaka autorovmu jedinečnému štýlu, v ktorom sa recepty miešajú s historkami a exkurziami z celého sveta spolu s úvahami o fermentácii ako nástroji spoločenskej zmeny, je táto kniha jedným z celosvetovo najúspešnejších titulov o fermentovaných potravinách.
Čítať viac
Počet strán
176
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
144×207 mm
Hmotnosť
296 g
ISBN
9788080902018
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1075465
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Vydavateľstvo
Alferia
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

5 hodnotení

2
2
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

13
Vrania šestka - Leigh Bardugo
Práve čítam
Vrania šestka

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
24.9.2021
Príručka fermentovania
Domácu kyslú kapustu poznáme všetci, no kvasiť sa dá skoro všetko, o čom nás presvedčí aj autor tejto knihy. Fermentované mlieko (alebo inak syr, či jogurt), kváskový chlieb, ryby, zelenina, dokonca aj strukoviny. Všetko je písané naozaj zrozumiteľne a autor je odborník na túto tému, pričom ale vôbec nemáte pocit, že by na vás s niečím tlačil. Dáva rozumné vysvetlenia o kladoch fermentovania hlavne pre naše zdravie, pričom má všetko potvrdené výskumom a svojou skúsenosťou. Netvrdí, že fermentované potraviny sú všeliek, no v mnohom dokážu byť skutočným prínosom. Kniha je rozdelená do logických kapitol, pričom postupne autor prejde od histórie, cez zaujímavé fakty až po samotné možnosti fermentovania s receptami. Oceňujem, že zoznam receptov je uvedený samostatne v závere knihy, čiže ak si budem chcieť niečo sama vyrobiť nemusím prechádzať celú knihu. Jedinou nevýhodou je, že niektoré suroviny sú u nás ťažšie zohnateľné prípadne drahšie. Čítať viac
Beáta
5.9.2021
Must have milovníkov kvasených produktov
Ja som rada, že túto knihu mám, pretože nie je klasickou kuchárskou knihou. Toto je jedna poučná kniha, ktorá je písaná veľmi čtivo. Samotný autor, ktorý má desiatky rokov AIDS, zaraďuje každý deň do svojho jedálnička fermentované potraviny. On netvrdí, že sú všeliekom. Dlhovekosť a zdravie nepripisuje len jednému produktu či technike, veď každý organizmus je jedinečný. Avšak veľmi zrozumiteľne vysvetľuje všetko okolo fermentovaných potravín. Čitateľa oboznámi s ich históriou a rôznymi druhmi týchto potravín v rozličných krajinách a kultúrach. Nechýbajú ani pikošky a tipy. Veď každý z nás denne užíva takéto produkty a ani si to neuvedomuje, napr. káva, kakao, pivo, čaj, všetky tieto chuťovky závisia od fermentácie. Kniha obsahuje i množstvo receptov a návodov na domáce kvasenie mnohých surovín, využíva tým pádom prístup DIY (do it yourself = urob si sám).
Myslím si, že táto kniha by si našla miesto v mnohých domácnostiach. My tiež chceme vyskúšať viaceré recepty, napr. kimči, pečivá, bylinkový ocot, ale aj takú Indžeru (etiópsky chlieb), ktorú som dávnejšie robila podľa úplne iného receptu, ale nebolo to ,,vončo", tak som zvedavá na recept z tejto knihy.
Akurát čo by som prijala navyše sú fotky, ktoré mi trošku chýbali.
Ozaj! A viete, že my jeme zlisované kúsky zhnitého mlieka? Nie? Tú pochúťku nazývame syr.
Knihu určite odporúčam, je ozaj výborná
Čítať viac
Marek Gaborčík
4.10.2015
Trochu sklamanie
Kniha je pre mňa trochu sklamaním................ Načo je tam toľko popisovaná fermentácia rôznych druhov fermentovaného produktu MISO, ktorého fermentácia trvá 1 mesiac až X rokov (do toho sa pustí minimum čitateľov), a nie je tam spomenutá fermentácia bežne dostupných (aj na Americkom trhu) strukovín, ako sú hrach, rôzne druhy fazule (tie naše bežne dostupné na slovensku, mungo, adzuki, atď...) ?? ...... Ďalej tam nie je vôbec spomenuté fermentovanie obilných či strukovinových klíčkov (naklíčenie, a potom fermentovanie)....... To, že sa tam nespomína fermentovanie rýb a mäsa, o tom som vedel (spomína sa v novšej knihe tohto spisovateľa, ale tá nie je ešte preložená do českého či slovenského jazyka). Ale že v kapitole "strukoviny" budú spomenuté v podstate len fermentované výrobk zo SÓJE, to ma dosť sklamalo. Hlavne, keď sa vyrábajú TAK ZLOŽITO na čas.
Nuž, bude treba oprášiť google, pohľadať recepty aj tam, a vytlačiť si to. Myslel som, že to budem mať v jednej knihe, nestalo sa, škoda.
Čítať viac
Zenitus
2.6.2015
Vyborna kniha
V poslednych desatrociach doslo vplyvom zmeny rezimu, „globalizacie”, prichodom super-hyper marketov, a vyraznymi zmenami na trhu prace ku zmene nasich stravovacich navykov. Zelenina a ovocie uz nie su sezonne komodity. Zaroven su lacne a dostupne. Ludia stratili motivaciu pokracovat v tradiciach a uchovavat sezonne potraviny sposobom, ako to robili generacie pred nimi. Kvasena kapusta, uhorky, ina zelenina, hroznove a ovocne vina, kvaskovy chlieb, kvasene mliecne a ine veci sa pripravovali v mnohych domacnost. Pre mladsiu generaciu su tieto volakedy samozrejme vedomosti niecim novym. Publikacia ponuka siroke kvantum receptov, je napisana prehladne, jednoducho. Tych par receptov co som zatial skusil fungovalo paradne a hned na prvy pokus. Zazvorove nealko „pivo” ohurilo kazdeho, kto ho skusil. ;-) Tak sa tesim na ostatne. Precitanie a prve experimenty, ale mozu mat aj negativny dopad na domacnost v podobe zabrateho miesta roznymi velkymi poharmi, sudkami, flaskami, demozionmi, ci dokonca pristrojmi ako korunkovac – uzatvarac flias s korunkovym uzaverom. :-) Čítať viac
eGazda.sk
10.3.2015
Pecka!
Nepochybne najlepší a najkomplexnejší materiál v oblasti fermetácie na trhu. Dostal som sa ku knižke ešte v EN verzii, no Grada mi urobili veľmi veľkú radosť. Vrele doporučujem každému "potravinovému kutilovi" :). Čítať viac
Marek Gaborčík
4.10.2015
Názor čitateľa
Potom vidno, aký je náš "ČR-SR" trh chudobný............. Lebo knihu, ktorá nepopisuje fermentáciu strukovín (až na sóju = vzniknkuté fermentované výrobky z nej) za komplexnú rozhodne nepovažujem.... Čítať viac

Čítať viac

„Písmo hovorí, že Boh nám nepripisuje k dobru to, že máme radi ľudí, ktorých chceme mať radi. Nie. Pripisuje nám k dobru, ak milujeme nemilovateľné.“

Rovnako iný ako ja - Ron Hall, Denver Moore
Rovnako iný ako ja
Ron Hall, Denver Moore