Preskočiť na hlavný obsah
Nakúpte knižné darčeky a vyhrajte 200 € poukážku.
Vianoce

Sila prírodnej fermentácie
E-kniha

Objavte jedinečné kúzlo kvasených potravín

Kniha, ktorá odštartovala revolúciu v oblasti fermentácie, plná skvelých receptov! Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2021
Počet strán
176

Kniha, ktorá odštartovala revolúciu v oblasti fermentácie, plná skvelých receptov! Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo kvasených potravín, vás zavedie do ich rozmanitého sveta... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,89 €

Máte čítačku, tablet alebo mobil? Stiahnite si do nich e-knihu: budete ju mať hneď a ešte aj ušetríte život stromom. Viac informácii o e-knihách nájdete tu.
Ako čítať e-knihy?
Aj e-knihy môžete darovať

Vianoční škriatkovia odporúčajú

Nakúpte knižné darčeky do 22.12. na Martinus.sk alebo v našich kníhkupectvách a deň pred Vianocami vyhrá sedem z vás poukážku v hodnote 200 €. Sedem sviatočných hrdinov a hrdiniek žrebujeme 23. decembra 🎄

Viac informácií nájdete tu

Viac o e-knihe

Kniha, ktorá odštartovala revolúciu v oblasti fermentácie, plná skvelých receptov!

Medzinárodný bestseller Sila prírodnej fermentácie, podrobne skúmajúci kulinárske kúzlo kvasených potravín, vás zavedie do ich rozmanitého sveta a ponúkne vám jednoduché recepty na výživné, liečivé a lahodné jedlá. Kniha je oslavou prírodného bohatstva, ktorého chuť a prospešné látky si ľudstvo vychutnáva už celé tisícročia a ktoré sa môže stať aj súčasťou vášho jedálneho lístka. Autor opisuje domácu prípravu kyslomliečnych produktov, predstavuje základné postupy výroby syrov, venuje sa kláskovému pečivu, strukovinám a poukazuje na bohatú variabilitu prípravy kyslej kapusty a inej nakladanej zeleniny. Často sa počas svojho rozprávania pristaví pri tradíciách rôznych svetových kultúr. V knihe nechýbajú ani skutočne jednoduché techniky na domácu výrobu piva, vína a octu spolu s receptami na cider, medovinu ci šumivé víno. Vďaka autorovmu jedinečnému štýlu, v ktorom sa recepty miešajú s historkami a exkurziami z celého sveta spolu s úvahami o fermentácii ako nástroji spoločenskej zmeny, je táto kniha jedným z celosvetovo najúspešnejších titulov o fermentovaných potravinách.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
1093443
Počet strán
176
Rok vydania
2021
ISBN EPUB
978-80-8090-203-2
ISBN PDF
978-80-8090-202-5
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

2 hodnotenia

0
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

18.10.2024
sila prírodnej fermentácie
Táto útla knižočka mi priniesla plno zvedavej radosti, ako za čias, keď som bola malé dieťa a robilo mi radosť objavovať a robiť pokusy. Sandor Katz asi nestratil túto radosť a veľmi príťažlivo píše o fermentovaní všeličoho. Nakazí vás entuziazmom a výsledkom je sud kapusty v mojej obývačke... :) Čítať viac
24

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
24.9.2021
Príručka fermentovania
Domácu kyslú kapustu poznáme všetci, no kvasiť sa dá skoro všetko, o čom nás presvedčí aj autor tejto knihy. Fermentované mlieko (alebo inak syr, či jogurt), kváskový chlieb, ryby, zelenina, dokonca aj strukoviny. Všetko je písané naozaj zrozumiteľne a autor je odborník na túto tému, pričom ale vôbec nemáte pocit, že by na vás s niečím tlačil. Dáva rozumné vysvetlenia o kladoch fermentovania hlavne pre naše zdravie, pričom má všetko potvrdené výskumom a svojou skúsenosťou. Netvrdí, že fermentované potraviny sú všeliek, no v mnohom dokážu byť skutočným prínosom. Kniha je rozdelená do logických kapitol, pričom postupne autor prejde od histórie, cez zaujímavé fakty až po samotné možnosti fermentovania s receptami. Oceňujem, že zoznam receptov je uvedený samostatne v závere knihy, čiže ak si budem chcieť niečo sama vyrobiť nemusím prechádzať celú knihu. Jedinou nevýhodou je, že niektoré suroviny sú u nás ťažšie zohnateľné prípadne drahšie. Čítať viac
Beáta
Neoverený nákup
5.9.2021
Must have milovníkov kvasených produktov
Ja som rada, že túto knihu mám, pretože nie je klasickou kuchárskou knihou. Toto je jedna poučná kniha, ktorá je písaná veľmi čtivo. Samotný autor, ktorý má desiatky rokov AIDS, zaraďuje každý deň do svojho jedálnička fermentované potraviny. On netvrdí, že sú všeliekom. Dlhovekosť a zdravie nepripisuje len jednému produktu či technike, veď každý organizmus je jedinečný. Avšak veľmi zrozumiteľne vysvetľuje všetko okolo fermentovaných potravín. Čitateľa oboznámi s ich históriou a rôznymi druhmi týchto potravín v rozličných krajinách a kultúrach. Nechýbajú ani pikošky a tipy. Veď každý z nás denne užíva takéto produkty a ani si to neuvedomuje, napr. káva, kakao, pivo, čaj, všetky tieto chuťovky závisia od fermentácie. Kniha obsahuje i množstvo receptov a návodov na domáce kvasenie mnohých surovín, využíva tým pádom prístup DIY (do it yourself = urob si sám).
Myslím si, že táto kniha by si našla miesto v mnohých domácnostiach. My tiež chceme vyskúšať viaceré recepty, napr. kimči, pečivá, bylinkový ocot, ale aj takú Indžeru (etiópsky chlieb), ktorú som dávnejšie robila podľa úplne iného receptu, ale nebolo to ,,vončo", tak som zvedavá na recept z tejto knihy.
Akurát čo by som prijala navyše sú fotky, ktoré mi trošku chýbali.
Ozaj! A viete, že my jeme zlisované kúsky zhnitého mlieka? Nie? Tú pochúťku nazývame syr.
Knihu určite odporúčam, je ozaj výborná
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„V Prahe a ešte na niektorých iných miestach som sa naučil byť sám. Byť sám sebou som sa doteraz nenaučil. Sám viem byť aj v dlhom rade na kapry. Ide to bez námahy, nemusím sa na to ani sústredí - pokiaľ si ma nevšímajú, na množstve ľudí okolo nezáleží. No na to, aby sme boli sami sebou, potrebujeme druhých.“

RAJc je preč - Pavel Vilikovský, 2018
RAJc je preč
  • Pavel Vilikovský