Prežila len jediná - Kniha mesiaca so zľavou
Diabolský plod - Tom Hillenbrand, mamaš, 2021

12,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Knižka z výberu Knihy roka 2021Diabolský plod - Tom Hillenbrand, mamaš, 2021
Knižka z výberu Knihy roka 2021Diabolský plod - Tom Hillenbrand, mamaš, 2021

Diabolský plod

Kulinárska krimi

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne... Čítať viac

4,2 60 hodnotení
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš, 2021
240 strán
3-4 hodiny čítania

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

12,95 €

Túto knihu máme síce aktuálne na sklade, máme však už iba posledné kusy. Ak ju chcete mať rýchlo, ponáhľajte sa! Dodanie ďalších môže trvať dlhšie, zvyčajne do piatich dní.

Dostupné v 34 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac z kolekcie

Hľadáte detektívny prípad?

Viac z kolekcie

Beletria

Zobraziť viac kolekcií
Psychológia tajomstiev - Andrew Gold, Tatran, 2025
Diabolský plod - Tom Hillenbrand, mamaš, 2021
12,95 €

Viac o knihe

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
896319
Počet strán
240
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×230 mm
Hmotnosť
345 g
ISBN
9788097389505
Rok vydania
2021
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Nemecko, zahraničný
1. diel série
Šéfkuchár Xavier Kieffer
Vydavateľstvo
mamaš
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5
32
14
10
1
3

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Marta Benčiková
Neoverený nákup
16.12.2024
Príjemná detektívka, vtiahne do deja veľmi rýchlo. Recepty na konci knihy potešia. Xavier je sympatický chlapík, kuchár a pri opisoch jedál sa zbiehajú sliny... a niekedy na zamyslenie, čo jeme a či je to, to čo ozaj chceme. Slow kitchen je lepšia... ťažké presadiť v tejto dobe. Čítať viac
reagovať
26

Nadšená knihomoľka, ktorá píše o knihách aj na Instagrame → @citam_citas.

Lea Vasková
Overený zákazník
10.7.2024
Autor "uvaril" skvelé čítanie
Myslím, že toto bolo moje prvé krimi priamo z kulinárskeho prostredia. Tomovi Hillenbrandovi sa podarilo vystavať zaujímavý príbeh plný tajomných chutí a vysokej gastronómie - čo ja, ktorá zvláda ako-tak čaj a praženicu, veľmi oceňujem. Xavier Kieffer je príjemnou postavou, ktorá toho síce neschováva veľa, ale myslí rýchlo a vedie nás zamotanými a nebezpečnými situáciami tak, aby sme sa nenudili, až do (s)pokojného konca.

Mám pocit, že som pri tejto knihe stále niečo jedla. Čítanie o najvyššej gastronómii sa zjavne nezaobíde bez toho, aby ste do seba tlačili polotovary zo supermarketu. Aj napriek tomu som však váhala - najmä po spomínanej otrave, ktorá vám iste hrozí o čosi menej, ak nerozoznáte crme brlée od vichyssoise a nerozdávate svetovo uznávané hviezdičky majstrom kuchárskeho umenia.
Našťastie sa dej knihy neustále posúval dopredu veľmi príjemným tempom a autor sa vyhol balastu, ktorý by čitateľa nudil. Svižné vyšetrovanie sa možno až príliš ľahko odkrýva pred hlavným hrdinom, ktorý nemá problém so zisťovaním informácií (dobré kontakty a zjavne nežije na Slovensku), a tak nám stačí vyčkať do šťastného (alebo nie?) konca.
Čítať viac
reagovať
11.2.2024
Skvelé kulinárske krimi
Bol sychravý den a ja som mala chuť na nejaké krimi. Trilógiu kulinárskeho krimi som mala doma už dlho no až teraz prišiel jej čas. Pojem kulinárske krimi som pred touto sériou nikdy nepočula mimochodom

Q: A čo vy knihomilovníci, počuli ste už o kulinárskom krimi? Alebo ste nejaké čítali? Či uprednostňujete to klasické ?

Čo sa týka samotnej knihy Diabolský plod, dej bol rafinovaný a z môjho pohľadu nepredvídateľný. Žargón vysokej gastronómie bol pre mňa taktiež úplne nový a musím povedať, že som si ho užívala - všetky názvy jedál, či spôsoby ich úpravy od profesionálnych šéfkuchárov boli naozaj zaujímavé a zistila som množstvo nových informácií.

No hoci bolo nahliadnutie do sveta vysokej gastronómie očarujúce, zároveň som za oponou videla aké je toto prostredie tvrdé , prehnité podrazmi, nezmyselnou súťaživosťou a stresom.

Toto zdanlivo dokonalé prostredie dokázalo ničiť životy kuchárov, ktorí chceli na začiatku len variť chutné jedlo, no na konci dňa mnoho z nich prepadlo závislostiam, iní sa chorobne hnali za hviezdičkami a zostali zaseknutí v slučke naháňania sa za cieľom

No nie všetci kuchári túžila po hviezdičkách a sláve, niektorí skratka len chcú variť kvalitne jedlo pre ľudí, jedným z takýchto kuchárov bol aj Xavier Kieffer no prišiel na niečo, načo nemal prísť a to ho takmer stálo život.
Za mňa táto knizka určite stála zato a teším sa na zvyšné dve časti.

Všetky recenzie nájdete na mojom instagramovom profile @na_ruzovej_policke
Čítať viac
reagovať
27
Overený zákazník
21.1.2024
Určite siahnem aj po pokračovaniach.
Nenáročná krimi, pri ktorej som celkom vyhladla. Nečakala som akčňárnu, takže ma celkom prekvapilo, ako sa to ku koncu rozbehlo. Inak, hneď by som šla do podobnej reštiky, ako opisujú, práve preto, že sa tam varia len domáce jedlá a je to niekde na konci dolného mesta, zastrčené, hlavne bez turistov. Keďže mám dovolenku, knihu som prečítala na dve posedenia (v podstate pri obede a pri káve po ňom). Táto kniha inšpiruje si dať niečo pod zub, alebo si naliať pohár dobrého vína. Je to taký malý sprievodca kulinárskym svetom a tak trochu aj Luxemburgskom. Uvítala som aj slovníček, poznámky pod čiarou a v závere dva chutné recepty. O oceňovaní reštaurácií hviezdičkami toho veľa neviem, ale bolo to celkom zaujímavé zistenie. A podobne prekvapivé bola aj informácia o glutamane, dochucovadlách, či syntetických potravinách. A keď došlo na spomínané ovocie, o ktorom je táto kniha, bolo to skvelé!
Majiteľ reštaurácie je ju nútený na chvíľu zavrieť, keď mu zomrie na prahu jeden z hostí. Jeho neplánované amatérske vyšetrovanie bolo lepšie, ako by sa to podarilo polícii, pretože nedodržiaval zákony. Ale aj o dosť chaotické a nakoniec mal viac šťastia, ako by sa zdalo. Určite siahnem aj po pokračovaniach.
Čítať viac
reagovať
10

Študovala som a milujem literatúru. Knihy, čo dýchajú, rozháňajú prach a sú mäkkou, tajomnou skrýšou, ako napísal môj obľúbený básnik. Zároveň mi knihy pomáhajú posvietiť si v neprehľadnosti reality. V súčasnosti čítam najviac detské knihy - mojim dcéram a deťom v škole. Čítam knihy s manželom, aby sme mali veľa spoločných známych :) A čítam knihy do tretice pre seba, najmä odbornú literatúru a poéziu, ale rozhodne nie len tie..

Zuzana Jediná
Overený nákup
7.5.2023
Pre labužníkov
Kniha zaberie len pár hodín, dej je jednoduchý. Oslovili ma reálie z Luxemburgu a najmä kulinárske detaily. Lokálne recepty kuchára - detektíva Xaviera som si po prečítaní nemusela hľadať na Googli, čakali ma v prílohe :)
Kto miluje slow food, dôkladné opisy šťavnatých jedál, kto sa rád zamýšľa nad tým, čo jeme a pijeme - smelo do čítania.
Čítať viac
5.4.2023
Na túto knihu som sa veľmi tešila, avšak ma sklamala. Dej sustrediaci sa skôr na kuchyňu, recepty a ingrediencie ako na samotný dej. Najzaujímavejší na tom všetkom bol onen "diabolský plod", ktorý v ľuďoch dokázal vzbudzovať fantastický kulinársky zážitok. Zvyšok som prečítala bez nadšenia. Čítať viac
reagovať
21
Humankind - Rutger Bregman, 2021
Práve čítam
Humankind

Milujem príbehy. Milujem pocit bezpečia knižných svetov. Milujem nekonečnú inšpiráciu a vedomosti, ktoré nachádzam na stránkach kníh.

Simona Pikus
Overený zákazník
17.11.2022
5 čitateľských hviezdičiek
V kníhkupectvách rada hádžem do košíka diela so svižným dejom. Zbožňujem prostredia reštaurácií, cinkanie príborov, všetky tie farby na tanieroch a spokojné i kritické pohmkávanie hostí. Ak sa dá, využijem každú príležitosť na poodhalenie opony, za ktorou gastronomické pochúťky získavajú svoju podobu. Milujem možnosť dozvedieť sa viac o iných kultúrach, rečiach, zvykoch. Ak ste pri čítaní týchto riadkov aspoň párkrát reagovali „Ja tiež!“, táto kulinárska krimi bude pre vás literárnou lahôdkou.

Hlavný hrdina, i keď odetý v rondone a kuchárskej čiapke namiesto luxusného obleku, sprevádza čitateľa štýlom Jamesa Bonda po miestach vyššej i lokálnej gastronómie. A tak, ako sa hovorí, že jedlo by malo byť viac zaujímavé ako komplikované, je to i s týmto príbehom. Dobrú chuť! :-)
Čítať viac
reagovať
21.10.2022
dalo sa...
Rozmýšľala som, či tri alebo štyri...bude to niečo medzi. V zásade ma to bavilo, ale určite sa to nezaradí medzi mojich top favoritov. Knihy hodnotím aj podľa toho, či vo mne z odstupom času zanechali nejakú stopu, či ma vtiahli do deja. Tu to nebolo úplne podľa môjho gusta, ale postavy boli celkom sympatické a aj dej gradoval. Takže ak si chcete prečítať takú ako by povedali bratia Česi "neotrelú" detektívku, tak hor sa na to :-) Čítať viac
reagovať

Recenzie, kritiky

RECENZIA: Tom Hillenbrand – Diabolský plod (Denisa Patáková), precitane.sk

„Vždy sa treba uchýliť k slovám, aby sme zabránili tichu rozprávať príliš hlasno.“

Šarkany - Romain Gary, 2021
Šarkany
  • Romain Gary