Preskočiť na hlavný obsah
Demon Copperhead - Barbara Kingsolver, Motýľ, 2024
Zelený čaj malina a granátové jablko, AHMAD TEA, 2015

2,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Zelený čaj malina a granátové jablko, AHMAD TEA, 2015
Zelený čaj malina a granátové jablko, AHMAD TEA, 2015

Zelený čaj malina a granátové jablko

    Zelený čaj s príchuťou maliny a granátového jablka v ALU vreckách... Čítať viac

    Výrobca
    AHMAD TEA, 2015

    Zelený čaj s príchuťou maliny a granátového jablka v ALU vreckách... Čítať viac

    • Káva/čaj
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Neobyčajný fit diár na rok 2025 - Fitlavia, Maroš Molnár, Fitio s.r.o, 2024

    Viac o produkte

    Zelený čaj s príchuťou maliny a granátového jablka v ALU vreckách.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.

    Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
    Povoliť cookies a zobraziť
    Čítať viac
    Naše katalógové číslo
    217283
    Hmotnosť
    20x2g
    Celková hmotnosť
    80 g
    Rozmer
    130×78 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    178
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    8 hodnotení

    8
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Eva
    Neoverený nákup
    21.6.2019
    Výborný čaj s lahodnou príchuťou. Bála som sa ,ze bude moc sladký ale bol akurát. Určíte si ho ešte kúpim . Čítať viac
    AD
    Neoverený nákup
    15.6.2018
    čaj
    kupujem si tento čaj pravidelne, dôverujem značke a teda aj kvalite čaju, má veľmi jemnú uvocnú chuť, treba len dodržať teplotu vody pri príprave čaju v opačnom prípade sa chuť natoľko zmení že z lahodnosti nič neostane Čítať viac
    Kružidlo
    Neoverený nákup
    28.2.2016
    Skvelé čítanie.
    Vrcholné dielo čajovej tvorby. Napätie od začiatku, do konca, skvele vykreslené povahy jednotlivých čajových zrniečok, milostná zápletka a šokujúce rozuzlenie. Čo viac možno od dobrého čaju čakať! Odporúčam! Čítať viac

    Vydavateľstvo AHMAD TEA

    Čítať viac

    „Sú rôzne druhy odvahy. Poznám ľudí, čo sa smelo vrhnú medzi rinčiace meče, ale vystavte ich spleti mocenských intríg a vezmú nohy na plecia. A naopak.“

    Diabol v zrkadle - Juraj Červenák, 2016
    Diabol v zrkadle
    • Juraj Červenák