Čitateľský klub Martinus. Kniha Slobodná, Lea Ypi. Vydavateľstvo Absynt, 2025.
Kniha: Cukráreň Petry Tóthovej (Petra Tóthová)

23,70 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Nie je možné meniť veľkosť písma, formát je preto vhodný skôr pre väčšie obrazovky.

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na zariadeniach:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartfón či tablet s príslušnou aplikáciou
  • Počítač s príslušnou aplikáciou

Viac informácií v našich návodoch

Prečítate na:

Neprečítate na:

Ako čítať e-knihy zabezpečené cez Adobe DRM?

Cukráreň Petry Tóthovej

Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2023
Počet strán
200

Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

23,70 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď
Táto kniha sa môže na cestu ku vám vybrať prakticky okamžite! Ak si ju objednáte do 13:00 v pracovný deň, odošleme vám ju ešte dnes, inak najneskôr nasledujúci pracovný deň.

Dostupné v 9 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac z kolekcie

Pre kuchynských umelcov

Viac z kolekcie

Vydavateľstvo Ikar - Knižné a veselé

Potrebná dávka romantiky - Carolina Comets pokračuje. Kniha Zákrok lapačkou, Teagan Hunter. Vydavateľstvo Zelený Kocúr, 2025. Zistiť viac
Kniha: Cukráreň Petry Tóthovej (Petra Tóthová)
23,70 €
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď
Táto kniha sa môže na cestu ku vám vybrať prakticky okamžite! Ak si ju objednáte do 13:00 v pracovný deň, odošleme vám ju ešte dnes, inak najneskôr nasledujúci pracovný deň.
Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva.

Kniha Cukráreň Petry Tóthovej je plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.

Túžili ste vedieť ako pracovať s karamelom? Máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia. Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Naše katalógové číslo
2114609
Počet strán
200
Väzba
pevná väzba
Rozmer
195×250 mm
Hmotnosť
883 g
ISBN
9788055190358
Rok vydania
2023
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu alebo škodlivý obsah

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Kniha: Cukráreň Petry Tóthovej (Petra Tóthová)
Kniha: Hladná furt (Martina Dorkinová)
47,40 €

Hodnotenia

4,4 / 5
8
2
0
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Andrej
Neoverený nákup
26.5.2025
kniha ma veľmi milo prekvapila. spočiatku som bol skeptický a myslel som si, že sa jedná o marketingový ťah. Knihu som si najskôr nekúpil, ale dostal som ju k narodeninám. A musím povedať, že je skvelá. Piekol som už viacero receptov a sú výborné. Všetky sa vydarili a chuťovo vynikajúce. Parížske rožky sú topka. Akurát krém robievam dvojnásobné množstvo, pretože mi nevychádza podľa receptu (možno ho dávam veľa). Knihu som nakoniec kupoval sestre k narodeninám. Odporúčam každému, kto má rád poctivé klasické zákusky.
reagovať
Kris
Neoverený nákup
28.2.2025
Otras
Tak túto knihu predáva naozaj len obal a meno. Vyskúšala som už viacero receptov a až na jeden to bola zakaždým katastrofa. Korpusy slané (1/2 ČL soli do nízučkého korpusu? To naozaj?,) alebo ako guma, po vláčnosti ani stopy. Plnky riedke, želatíny bez chuti. A to si dávam naozaj pozor na dodržanie ingrediencií aj postupu. Ďakujem pekne. Viac z nej už piecť radšej nebudem.
reagovať
Andrej
Neoverený nákup
26.5.2025
tak neviem ako ste piekli, ale odpiekol som z tej knihy veľa receptov (niektoré už robím pravidelne) a všetky vyšli super. Krémy jemné a lahodné a poctivé, korpusy nadýchané, aj likérové špice sa veľmi dobre striekali. Nemyslím si teda, že si kniha zaslúži takúto recenziu.
Jana Šutáková
Neoverený nákup
26.8.2024
Kniha prišla vo vynikajúcom stave. Mám aj odskúšaný recept na indiánky. Som s ňou nadmieru spokojná a ešte k tomu som ušetrila vďaka knihovrátku. :)
reagovať
Marián Sivý
Neoverený nákup
24.4.2024
Cukráreň Petry Tóthovej
Super kniha od populárnej osoby plná osvedčených retro receptov prerobených pre dnešnú dobu. Starší čitatelia sa vrátia do dôb svojej mladosti a tí mladší okúsia to, čo chutilo ich rodičom.
reagovať
4
Overený nákup
29.2.2024
Pekárky domáce žienky
Knižku som zadovážil pre moju polovičku. Pečie celé Slovensko sledovala veľmi rada a rada aj vypeká a my doma radi ochutnávame a konzumujeme. Knižka plní účel obľúbených receptov od obľúbenej pani pekárky.
reagovať
Tatiana Prídavková
Neoverený nákup
2.1.2024
Retro receptiky
Tato kniha ponuka vela zaujimavych retro receptov, ktore urcite stoja za vyskusanie ????. Zaroven vas prenesie do cias vasho detstva, s mamou ci starou mamou. Urcite potesi milovnikov pecenia ako darcek, tak ako u nas doma. Dopecenia priatelia.
reagovať
4
Overený nákup
12.12.2023
Cukráreň Petry Tóthovej
kniha ma na prvé listovanie nadchla, už sa teším ako budem z nej piecť a skúšať recepty.
páči sa mi, že niektoré "retro dezerty" sú upečené moderným spôsobom.
reagovať
25
Overený zákazník
10.10.2023
Hoci ma kniha na prvý pohľad moc nenadchla (práve kvôli vyššiemu obsahu "retro dezertov"), veľmi rýchlo sme si k sebe našli cestu a teraz si ju neviem vynachváliť. :)

Už som z nej piekla dva dezerty - Plnené broskyne a Kardinálov rez. Recepty sú napísané zrozumiteľne a prehľadne. Oba koláčiky mi vyšli skvelo a ja už len premýšľam, čo ďalšie napečiem.

Kniha má nádherný dizajn a recepty sú tip-top. K mnohým Petra pridala aj svoje Tipy ako obmeniť plnku či spraviť iný dizajn. Celkovo je však na nich najlepšie to, že drvivá väčšina obsahuje iba bežné suroviny - múka, cukor, mlieko, vajcia... Netreba teda hľadať neznáme prísady v špecializovaných cukrárskych obchodoch.

Túto cukrárku vrelo odporúčam všetkým zdatným aj menej zdatným domácim cukrárkam a mlsným jazýčkom. Naozaj stojí za to! Už si len vybrať recept <3
reagovať
7
Overený zákazník
2.10.2023
Petra Tóthová a jej nová kniha
„Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro receptov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu. Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato.“

V knihe Petra Tóthová predstavuje retro recepty na koláče a torty, ktoré väčšina z nás pozná: punčové rezy, veterníky, laskonky, venčeky, parížske rožteky... Každý recept však obliekla do „nového šatu“, a to pridaním modernejších ingrediencií, ako i modernejšou vizuálnou podobou. Vďaka tomu sa recepty stávajú malým umeleckým dielom na dezertnom tanieriku či tortovom podnose. Sú veľmi prehľadné, zaberajú viac strán, vyvolávajú pocit precíznej predlohy aj pre laických cukrárov, aby koláčik vyšiel dokonale.

Hoci ide o recepty tradičné, Tóthová nám ponúka aj mnoho moderných cukrárskych techník akými je napríklad tvarovanie karamelu, temperovanie čokolády. Moderný nádych dáva knihe aj fakt, že recepty sú označené znakom „bezlepkové“, pričom niektoré dezerty sú prirodzene bezlepkové a niektoré korpusy receptov prispôsobila na bezlepkovú variantu. Pri mnohých receptoch nájdeme aj ikonu kamery, čo znamená, že daný recept si môžeme pozrieť aj vo video forme na sociálnych sieťach.
Petra Tóthová dopĺňa všetky recepty praktickými radami na záver, v ktorých sa dozvieme tipy k jednotlivým koláčom (ako z klasického receptu pripraviť trendový zákusok, ako ich krájať, ako vytvoriť ich variácie, ako si mnohé ingrediencie vytvoriť doma, ako správne vyberať jednotlivé suroviny, na čo si dávať pri pečení pozor, ako si mnoho vecí zjednodušiť a podobne).
Krásne fotografie Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie v knihe dokonale dokrášľujú jednotlivé recepty. Zachytávajú sladké dobroty v ich tradičnom prevedení, no čo je osviežujúce, autorka väčšinu z nich predvádza aj v úplne novej podobe, a to v prevedení moderného cukrárskeho umenia. Francúzska kocka tak napríklad nevyzerá len ako naplnené lístkové cesto dvomi druhmi krému, ale jeho horná časť je nadýchanými roztomilými kopčekmi bieleho krému, na ktorom sa luxusne vyníma plát tenučkej čokolády.


Kniha naozaj budí dojem precízne vyskladaných receptov s rozsiahlym postupom prípravy, lákavými fotkami a veľmi užitočnými radami ku každému receptu. Rozhodne po nej siahnite, ak si plánujete zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti.
reagovať

Vydavateľstvo Ikar

Obchodný názov
IKAR, a.s.
Adresa
Miletičova 23
821 09 Bratislava
Slovenská republika
E-mail
ikar@ikar.sk
Kúpte spolu
Kniha: Cukráreň Petry Tóthovej (Petra Tóthová)
Kniha: Hladná furt (Martina Dorkinová)
47,40 €
Svet je plný magických vecí, ktoré trpezlivo čakajú, kým budeme vnímavejší.
Kniha: Iba desať dní (Michaela Brnková)
Iba desať dní
  • Michaela Brnková