Knihy
E-knihy

Případ nevěrné Kláry

Vydavateľstvo
Druhé město, 2009

Soukromého detektiva Denise Pravdu, jehož pražská kancelář se specializuje především na sledování nevěrných partnerů, požádá jednoho dne o schůzku populární spisovatel Norbert Černý — tak začíná kniha Michala Viewegha, jednoho z nejčtenějších českých auto

Čítaj viac

12,17 €

Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Soukromého detektiva Denise Pravdu, jehož pražská kancelář se specializuje především na sledování nevěrných partnerů, požádá jednoho dne o schůzku populární spisovatel Norbert Černý — tak začíná kniha Michala Viewegha, jednoho z nejčtenějších českých autorů. Případ nevěrné Kláry je nejen vtipně sebeironickou reflexí takzvaného úspěšného spisovatelství, ale především rafinovaně zkomponovaným příběhem o lásce, přátelství a žárlivosti. Román s detektivními prvky, plný překvapivých zvratů, tentokrát zavede čtenáře až do vzdálené Číny…

Filmové spracovanie titulu Michala Viewegha "PŘÍPAD NEVĚRNÉ KLÁRY" môžete vidieť v kinách od 23. júla 2009.
Čítaj viac
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
252
Hmotnosť
270 g
Rok vydania
2009
Väzba
pevná väzba s prebalom
Jazyk
český
Vydavateľstvo
Druhé město
Rozmer
120×175 mm
ISBN
9788072272853
Naše katalógové číslo
67227

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,8 / 5

39 hodnotení

35
2
1
1
0

Soňa Straková
Soňa Straková
30.12.2009
Mne sa príbeh páčil!
Jednoznačne odporúčam. Radšej čítať ako pozerať.
Čítaj viac

Michal Viewegh se narodil roku 1962 v Praze; mládí prožil na Sázavě. Studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, ale studia zanechal a pracoval jako geofyzikální figurant a noční strážný. Později vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a literatura–pedagogika. Po absolvování základní vojenské služby pracoval několik let jako učitel na Základní škole Vladislava Vančury v Praze 5-Zbraslavi a poté dva roky jako redaktor v nakladatelství Český spisovatel. Od roku 1995 se plně věnuje spisovatelské profesi; žije v Praze. Jeho knihy vyšly v mnoha reedicích v celkovém nákladu téměř půl miliónu výtisků, byly přeloženy do patnácti světových jazyků a dočkaly se dvou filmových a dvou divadelních zpracování. Michal Viewegh absolvoval autorská čtení v Německu, Rakousku, Francii, Velké Británii, Španělsku, Dánsku a Izraeli; vystoupil též na festivalu Prague Writers´ Festival 1999. Je držitelem Ceny Jiřího Ortena.

Povrchní humorista, přední představitel tzv. autorského hovadismu, hokynář v obchodě kulturou. Bývá též označován za "Temelín české literatury" či "genia průměrnosti" (stejně jako Adolf Hitler). Zneužívá své monopolní postavení na knižním trhu, spoléhaje se na absenci tolik potřebného antimonopolního autorského zákona. Též zneužívá primitivních pudů čtenářských mas pro své obohacení. Též zneužívá nezletilé dívky.

(Michal Viewegh, Příruční slovníček pro začínající spisovatele, časopis Neon)

Bibliografie
1990 Názory na vraždu, Československý spisovatel
1992 Báječná léta pod psa, Československý spisovatel
1993 Nápady laskavého čtenáře, Petrov
1994 Výchova dívek v Čechách, Český spisovatel
1996 Názory na vraždu, Petrov
1996 Účastníci zájezdu, Petrov
1997 Báječná léta pod psa, Petrov
1997 Výchova dívek v Čechách, Petrov
1998 Zapisovatelé otcovský lásky, Petrov
1999 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2000 Švédské stoly aneb Jací jsme, Petrov
2000 Nové nápady laskavého čtenáře, Petrov
2001 Výchova dívek v Čechách, Petrov
2001 Účastníci zájezdu, Petrov
2001 Povídky o manželství a o sexu, Petrov
2001 Román pro ženy, Petrov

Čítaj viac

Nakladatelství Druhé město vydává knihy od začátku roku 2006. Jeho majitelem je Martin Reiner (dříve Pluháček), nakladatelství sídlí v Brně. Druhé město nahradilo na vydavatelském trhu zaniklý Petrov. Petrovu, který působil na české scéně patnáct let a postupně se stal jedním z nejvýznamnějších českých nakladatelství, se Druhé město podobá ediční skladbou, orientovanou na původní českou tvorbu. Liší se především rozsahem produkce, která je asi čtvrtinová, a také tím, že se soustředí výhradně na vydávání knih. Mezi nejvýznamnější autory tohoto nakladatelství patří kupříkladu Evžen Boček a Michal Viewegh.

Čítaj viac