To najlepšie z ruskej kuchyne, Perfekt, 2008

10,43 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
To najlepšie z ruskej kuchyne, Perfekt, 2008
Čítaná
To najlepšie z ruskej kuchyne, Perfekt, 2008

To najlepšie z ruskej kuchyne
Čítaná

História, základné suroviny, národné recepty

    Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Perfekt, 2008
    Počet strán
    208

    Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Výborný stav
    • Slovenčina

    10,43 €

    Cena novej knihy: 14,90 €
    Na sklade
    Posielame ihneď

    Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

    Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

    Vyskúšať Knihovrátok

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

    Viac o knihe

    Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie. Vynikajúce chute ruskej kuchyne predstavuje nová obrazová kuchárska kniha s receptami najtypickejších ruských jedál. Ako každá kuchyňa, tak i ruská prešla istým vývojom, ktorý zanechal na jej pokrmoch nezmazateľný vplyv a výraznú chuť. Nie je preto náhoda, že v nich môžeme nájsť stopy staroslovanských jedál už od čias Kyjevskej Rusi. Rovnako sa v nich skrýva aj kus kultúry národa, jej mnohorakosť, tradície i osobitosti každodenného života. Charakter tradičnej ruskej stravy je výrazne ovplyvnený i spôsobom obživy obyvateľov, ktorým bolo najmä poľnohospodárstvo. V rozličných regiónoch sa preto pripravovali rôzne chlebové a múčne jedlá, ale aj jedlá z kapusty. Nemalý význam mali tiež ryby, ktoré obohacovali stoly v čase pôstu. Pripravte si typické ruské pochúťky ako boršč, solanka, pascha, mrkvová zapekanka, ucha, pirohy na storaký spôsob či kurnik, a doprajte si ozajstné labužnícke hody!
    Čítať viac
    Počet strán
    208
    Väzba
    pevná väzba
    Rozmer
    230×300 mm
    Hmotnosť
    1380 g
    Rok vydania
    2008
    Naše katalógové číslo
    1000171
    Jazyk
    slovenčina
    Vydavateľstvo
    Perfekt
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,8 / 5

    6 hodnotení

    5
    1
    0
    0
    0

    Ako sa páčila kniha vám?

    Recenzie čitateľov

    Aňa
    Neoverený nákup
    15.1.2014
    Názor čitateľa
    Kniha obsahuje jedlá a recepty, ktoré si pamätám, že pripravovala nám moja babka a mojej mame jej babka. Skutočne originálne/pôvodné, chutné a skvelé jedlá. Kniha je pekne spracovaná. Odporúčam. Čítať viac
    Soňa Juriková
    Neoverený nákup
    8.7.2013
    oveľa lepšie, ako som si myslela!
    kuchárske knihy takmer zbieram, preto som čakala hlavne dobrý recept na boršč a bliny, nech sa priblížim tým Turgenevovským hrdinom. V skutočnosti ma čakalo veľké prekvapenie: ruská kuchyňa obsahuje MNOŽSTVO fakt zaujímavých chutí, navyše, táto kuchárka má na začiatku stručnú históriu vývoja ruskej gastronómie a popr receptoch všelijaké zaujímavosti. Napríklad, že ruským Brillat-Savarinom bol Dimitrij Gurjev. :) Čítať viac

    Vydavateľstvo Perfekt

    Čítať viac

    „Táta říka, že jen zřídka se dělají špatná rozhodnutí. Nejdůležitější je, aby je člověk udělal a držel se jich. “

    Pohádka - Jonas T. Bengtsson, 2013
    Pohádka
    Jonas T. Bengtsson