Da Vinciho kuchyňa - Dave DeWitt, Ikar, 2007

8,11 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Da Vinciho kuchyňa - Dave DeWitt, Ikar, 2007
Čítaná
Da Vinciho kuchyňa - Dave DeWitt, Ikar, 2007

Da Vinciho kuchyňa
Čítaná

Tajná história talianskej kuchyne

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias.... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2007
221 strán
3 hodiny čítania

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Výborný stav
  • Slovenčina

8,11 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy – na dvore Sforzovcov v Miláne pripravoval najveľkolepejšie divadelné predstavenia a bankety, aké kedy Európa videla, a to napriek tomu, že sám žil takmer ako mních a konzumoval najjednoduchšiu vegetariánsku stravu.

Vo svojich skicároch nám Leonardo zanechal podrobný záznam o svojom talente a nadšení pre stravu: o varení, filozofii stravy, radách týkajúcich sa pitia a o kuchynských vynálezoch. Da Vinciho kuchyňa skúma rozvoj a premenu talianskej stravy v priebehu 15. a 16. storočia – od opisov pompéznyh hostín a jedál podávaných na kráľovských dvoroch až po jednoduchšiu stravu, ktorou sa živili roľníci.

Kniha obsahuje fascinujúce ilustrácie, pôvodné recepty majstrov talianskej renesančnej kuchyne, niektoré ich moderné adaptácie a Leonardov vlastný šalátový dresing. Zachytáva históriu a význam talianskej kuchyne od renesancie až do dnešných čias, objasňuje pôvod da Vinciho gastronomických triumfov a jeho silnú vášeň pre stravu a varenie.

Dielo zaujme nadšencov varenia a stravy, ako aj priaznivcov umenia a histórie. Takže prijmite pozvanie do Da Vinciho kuchyne! Čosi sa v nej varí pre každého.
Čítať viac
Počet strán
221
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
145×227 mm
Hmotnosť
393 g
Rok vydania
2007
Naše katalógové číslo
922659
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

9 hodnotení

5
3
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Antonia Stofanova
Overený nákup
27.5.2009
....
ked som si kupila tuto knihu z bazaru, bola som prekvapena v akom svelom stave je naozaj som rada ze existuje tento bazar. Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Bola jeho Polárkou, pevným bodom, okolo ktorého sa krútil celý jeho svet. Bol presvedčený, že pokým bije srdce jemu alebo jej, ich osud bude nerozlučne spojený.“

Trója - Pád kráľov - David Gemmell, 2012
Trója - Pád kráľov
David Gemmell