Bohaté telo s pomerne utlmenou kyslosťou. Zmes arabiky (50%) a robusty (50%). Sopečný temperament vyhladený vôňou pudingového koláča.
Zmes Hamlet je chuťovo veľmi výrazná a zaujímavá káva v espresse, aj v domácich espresso automatoch.
Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti)
Použitie: espresso
Mletie: Stredné / Stredne tvrdé
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Hamlet si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ○○○
Sladkosť: ●○○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●●○
Telo: ●●●
Dochuť: ●●●
Kofeín: ●●●