Vydaj sa na cestu knižnými svetmi
a vyhraj kopu kníh!
Knižné putovanie - Vyraz na cestu knižnými svetmi, Martinus, 2024
Kvások - Lenka Mančíková, NOXI, 2017

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kvások

Zázrak z vody a múky

Kvások je organická hmota, ktorá vzniká fermentačným procesom, kde aktívne spolu pôsobí múka s vodou a pri pomalom kvasení vzniká iný druh kvasenia ako pri droždí. Na rozdiel od... Čítať viac

1. diel série
Kvások
Vydavateľstvo
NOXI, 2017
Počet strán
160

Kvások je organická hmota, ktorá vzniká fermentačným procesom, kde aktívne spolu pôsobí múka s vodou a pri pomalom kvasení vzniká iný druh kvasenia ako pri droždí. Na rozdiel od droždia obsahuje zdraviu prospešné baktérie... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 26 knižniciach. Požičať v knižnici

Z kolekcie: Domáce pečenie

Naši škriatkovia odporúčajú

Čo bolo červené - Enrico Ippolito, Literárna bašta, 2024

Viac o knihe

Kvások je organická hmota, ktorá vzniká fermentačným procesom, kde aktívne spolu pôsobí múka s vodou a pri pomalom kvasení vzniká iný druh kvasenia ako pri droždí. Na rozdiel od droždia obsahuje zdraviu prospešné baktérie, ktoré náš organizmus chránia pred tráviacimi ťažkosťami, oslabením imunity, či dokonca rôznymi alergiemi.

Táto kniha sa stane vašim pomocníkom a sprievodcom. Nájdete tu dôležité informácie o tom ako kvások pracuje, ako sa s ním pečie a dodá vám dostatok podpory a tipov, ako zvládnuť prácu s kváskom. Nádherné fotky k jednotlivým receptom sú inšipráciou a naštartujú vase chuťové poháriky.
Čítať viac
Počet strán
160
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
170×200 mm
Hmotnosť
330 g
ISBN
9788081114670
Rok vydania
2017
Naše katalógové číslo
291324
Štýl
zdravé
Jazyk
slovenčina
1. diel série
Kvások
Vydavateľstvo
NOXI
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

9 hodnotení

6
0
2
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Daniela
Neoverený nákup
5
27.12.2017
Chlieb peciem uz 8 rokov a tato kniha a autorkin clanok v madam eve ma presvedcili, aby som vymenila drozdie za vlastny kvasok. Recept mam vlastny, ake kniha ma zorientovala v kvaskovom peceni a naucila vyvarovat sa chybam. A tiez ako si zalozit vlastny kvadok. Momentalne ju beriem kazdy den do ruky a relaxujem a planujem.
Čítať viac
Romana
Neoverený nákup
2
27.12.2017
Kupila som si tuto knihu ,lebo som dufala ze tam najdem zaujimave kvaskove recepty . Kvaskujem uz dlhu dobu ale receptov nikdy nie je dost.
Lenkina kniha je velmi zle napisana,recepty su opisane 4 vetami, a aj tie su nezrozumitelne. 2 hviezdy za snahu.
Čítať viac
VK
Neoverený nákup
9.8.2023
Kvások
Kvalitná a poučná kniha pre tých, čo sa chcú venovať pečeniu a výrobe jedla pomocou kvásku, ktorý je zdrojom zdravej výživy. Autorka popísala v knihách svoje dlhodobe skúsenosti s týmto druhom výroby potravín. Knihu doporučujem každému, kto sa chce venovať kváskovaniu. Čítať viac
11.9.2019
Pútavá kniha o kvásku
V knihe sa dočítate všetko potrebné na to, aby ste upiekli vynikajúci chlebík na rôzne spôsoby ako aj ďalšie dobroty (kardamómky nemajú chybu!). Autorka sa delí aj o dôležité tipy a triky na vycibrenie vašich výtvorov z kvásku. Nehovoriac o krásnych fotografiách a sviežej grafike. Knihu som najskôr dostala ako darček a sama som už kúpila ďalšie dve knižky ako dar pre kváskové nadšenkyne. Nech sa o zázraku z vody a múky dozvedia čo najviac aj ďalší :). Čítať viac
Maria
Neoverený nákup
22.8.2018
Marika
Túto knižočka som si kúpila lebo som si chcela vyskúšať upiecť kvaskovy chlebík. Razno spaldovy sa mi podaril ale na môj vkus bol dosť tuhý ale chuť vynikajúca. Už som skúšala aj bezlepkový z ryžového kvasku, no ten bol ešte tuhsi ako spaldovy. Ešte by som chcela skúsiť bezlepkový z kukuričného kvasku, ale až neskôr. Teraz mam ešte rázny kvások tak bude reparát spaldoveho chlebíka. Podľa môjho názoru tie bezlepkové recepty sú z veľmi netradičných a dosť nedostupných muk. Privítala by som bezlepkové recepty z prístupnejsich druhov muk. Inac kniha je napísaná k spokojnosti, viazanie krásne a aj celkový dizajn chválim. Knihu hodnotím 5 hviezdičkami. Čítať viac
Daniela
Neoverený nákup
27.12.2017
Mna naozaj potesila
Chlieb peciem uz 8 rokov a tato kniha a autorkin clanok v madam eve ma presvedcili, aby som vymenila drozdie za vlastny kvasok. Recept mam vlastny, ake kniha ma zorientovala v kvaskovom peceni a naucila vyvarovat sa chybam. A tiez ako si zalozit vlastny kvadok. Momentalne ju beriem kazdy den do ruky a relaxujem a planujem. Čítať viac
Romana
Neoverený nákup
27.12.2017
Nepouzitelna :(
Kupila som si tuto knihu ,lebo som dufala ze tam najdem zaujimave kvaskove recepty . Kvaskujem uz dlhu dobu ale receptov nikdy nie je dost.
Lenkina kniha je velmi zle napisana,recepty su opisane 4 vetami, a aj tie su nezrozumitelne. 2 hviezdy za snahu.
Čítať viac
Helena Vlčková
Overený zákazník
31.10.2017
Pekná kniha ale mne úplne nesadla
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Z kvásku pečiem už roky. Mám pár overených receptov ale vždy rada nájdem niečo nové. Na tejto knihe oceňujem prehľadné návody aj s fotopostupom. Výber receptov na chleby je pre mňa veľmi "exotický", ale určite si nájdu svoju cieľovú skupinu. Kedže ja pečiem skôr tradičné chleby, tak ju moc nevyužijem. Asi len občas na ozváštnenie. ďalšia vec ktorá mne nesedí je čas pečenia. Piekla som už dva recepty a jedno cesto som musela vyhodiť, lebo bolo vnútri úplne surové. Kvásková baba sa určite nepečie 10 minút, ja ju bežne pečiem hodinu (samozrejme závisí od plnky a veľkosti). Pri skoro všetkých receptoch na pečivo je uvedených 10 minút bez ohľadu na veľkosť a to mi nepríde presné. Je to však moja skúsenosť a nechcem nikoho odradiť. Len si overte či je pečivo skutočne dopečené. Čítať viac
Helena Vlčková
Overený zákazník
10.11.2017
V knihe je uvedené:
220 C - pečieme 10 minút
200 C - pečieme 25 minút
čiže ja som to pochopila, že je to buď alebo a nie najprv a následne. Každá kuchárska kniha je iná. Ďakujem za vysvetlenie a možno to pomôže aj ďalšiemu nechápavcovi ako ja ;)
Čítať viac
NOXI
Neoverený nákup
3.11.2017
Dobrý deň,
len pre upresnenie v knihe Kvások je uvedené, že Babka s makom a slivkami sa pečie 10 minút pri 220 stupňoch a následne sa ešte pečie 25 minút pri 200 stupňoch. Aj čo sa týka pečiva - v receptoch je uvedené, že sa pečú 10 minút pri 250 stupňoch a následne sa teplota zníži väčšinou na 200 stupňoch a pečivo sa dopeká ešte 10 až 20 minút podľa toho aký je recept.
Čítať viac
Andrea Hazuchová
Neoverený nákup
11.10.2017
Skvelá užitočná knižka
Túto knižku som si kúpila keďže s kváskovaním ešte len začínam. Veľmi mi vyhovuje že knižka je tak akurát do ruky, žiadna ťažká buxňa :-D Pekne a zrozumitelne je vysvetlené všetko podstatné o kvásku, ako ho založit, starat sa o neho a aj ako ho ozdravit. Všetko čo treba je tam napísané. Žiadne omačky okolo ale k veci presne čo treba tam najdete. Recepty sú pre začiatočníkov aj tých skúsenejších. Mňa potešili aj bezlepkové, a aj návod ako založit bezlepkový kvások. v pomere cena - kvalita hodnotím super. Čítať viac
evelyn
Neoverený nákup
26.10.2017
Doteraz asi najlepšia knižka o kvásku a kváskovaní. Vidno, že autorka to má všetko pekne vyskúšané a "vypečené", takže tie rady sú fakt užitočné. Výborné je aj načasovanie pečenia, doteraz mi to vždy časovo nevychádzalo, napríklad som mala piecť v noci alebo skoro ráno. Už to budem vedieť :-) Čítať viac

Vydavateľstvo NOXI

Čítať viac

„Ako hviezda k svojej dráhe som celou dušou pripútaný k nej.“

Hamlet - William Shakespeare, 2006
Hamlet
William Shakespeare