Knihy
E-knihy

Ako na sacharidy

Elist, 2017
Okamžitý download
PDF
EPUB
MOBI
Vydavateľstvo
Elist, 2017

NAJKOMPLEXNEJŠÍ NÁVOD PRE VÝBER A PRÍPRAVU SACHARIDOV + 21 VÝŽIVNÝCH SACHARIDOVÝCH RECEPTOV a 10 VÝŽIVNÝCH DEZERTOV

Čítaj viac

24,90 €

Okamžite na stiahnutie

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o e-knihe

NAJKOMPLEXNEJŠÍ NÁVOD PRE VÝBER A PRÍPRAVU SACHARIDOV

+ 21 VÝŽIVNÝCH SACHARIDOVÝCH RECEPTOV

a 10 VÝŽIVNÝCH DEZERTOV

A k tomu všetkému získate ZDARMA e-knihy ""Výživné sacharidové recepty"" a ""Sladké bez hriechu"" a 5 bonusových VIDEO návodov.

5 krokov ako vyberať „sacharidy“ na váš tanier
Ktoré sacharidové potraviny sú najvýživnejšie a ktorým by ste sa mali vyhýbať
TOP 20 lokálnych a TOP 10 dovezených sacharidových potravín
Ako kombinovať sacharidové potraviny
Kto, kedy a koľko sacharidov môže konzumovať
Ako správne pripraviť zeleninu, ovocie, obilniny, strukoviny a hľuzy, aby ste z nich eliminovali škodlivé antinutrienty
Ako namáčať, klíčiť a fermentovať sacharidové potraviny
Ako si pripraviť tradičný celozrnný chlieb z kvásku
Ktoré potraviny obsahujú najviac pesticídov a ako sa ich zbaviť
Ako je to s glykemickým indexom a náložou
Ako si pripraviť domáci kečup, džem, presnidávku alebo čalamádu
Prečo by ste už nikdy nemali konzumovať kôrku z chleba

V knihe tiež nájdete odporúčané značky výrobcov a predajcov, aký kuchynský riad by ste mali používať a aký vyhodiť z vašej kuchyne a mnoho ďalšieho...

V KAPITOLE SLADKÉ BEZ HRIECHU SA NAUČÍTE:

7 krokov pre prípravu výživných dezertov
Ktorých 5 „potravín“ by ste už nikdy nemali použiť pri príprave dezertov
Ktorých 13 potravín by mali vaše dezerty obsahovať
Pripraviť úžasný domáci tvaroh, džem a presnidávku (pyré)

PLUS TOP 10 SUPER SUROVÍN Z NAŠEJ KUCHYNE, KTORÉ POUŽÍVAME PRE PRÍPRAVU DEZERTOV

Naše sacharidové recepty majú 3 hlavné črty.


Čerstvé a lokálne potraviny

Keďže si veľmi zakladáme na čerstvosti a tradičnom pestovaní potravín a radi podporujeme miestnych a poctivých farmárov, v našich receptoch nenájdete banány, tropické „čerstvé“ ovocie, alebo niektoré druhy zeleniny. Naopak v nich nájdete celé obilniny, strukoviny, hľuzy a lokálne ovocie a zeleninu.


50 a viac % sacharidov

Keďže sú naše recepty sacharidové, hlavná makroživina v nich sú sacharidy, ktoré predstavujú minimálne 50 % z celkovej energie. Avšak dôležitejšie než percentá sú prijaté gramy jednotlivých makroživín, ktoré v prípade sacharidov nepresahujú 125 g na porciu a vo väčšine našich receptov nepresahujú 100 g na porciu.


Bez mäsa

V našich receptoch nenájdete mäso (ani rybacie), čím sme chceli vyhovieť aj lakto-ovo vegetariánom. Napriek tomu obhajujeme konzumáciu orgánov a mäsa z niektorých rýb, morských plodov, divoko žijúcich a tradične chovaných a dostatočne dlho žijúcich zvierat. Pretože ich orgány a mäso, ak sú správne pripravené, patria medzi najvýživnejšie potraviny na planéte. A to či sa to niekomu páči, alebo nie.
Naše dezerty sa pýšia 3 hlavnými výhodami:


TOP POTRAVINY BEZ CHÉMIE

V našich dezertoch nájdete len TOP suroviny, väčšinou lokálne a farmárske. A žiadne margaríny, stužené tuky, lacné cukry, stužovače, práškové zmesi, ani pšeničnú či inú bielu rafinovanú múku.


ZDRAVÉ TUKY A MINIMUM CUKROV

Pri ich výrobe používame farmárske maslo, smotanu, domáce vajcia, mascarpone, kakaové maslo, kokosový tuk, orechy či semiačka. Čiže potraviny plné zdravých nasýtených a nenasýtených tukov s minimom omega-6 tukov. Sladíme kokosovým alebo nerafinovaným cukrom, medom, sušeným a čerstvým ovocím. Žiadny lacný biely cukor a fruktózový sirup v našich dezertoch nenájdete.


PRIPRAVENÉ PRI NÍZKYCH TEPLOTÁCH

Pri pečení nad 150°C vzniká AKRYLAMID - rakovinotvorná a neurotoxická látka, a desiatky ďalších podobných látok. Jej vznik charakterizuje hnedá farba na povrchu koláčov. Preto preferujeme nepečené dezerty, alebo tie, ktoré sú pečené pri nižších teplotách. S radosťou sme vám niektoré z nich zhrnuli do našej knihy.
Čítaj viac
Kúpte spolu
Ako na sacharidy - Martin Chudý, Mária Štefinová
Chlapec vo svetle reflektorov - Samuel Bjork
35,30 €
Ušetríte 4,50 €
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
220
Vydavateľstvo
Elist
Jazyk
slovenský
Naše katalógové číslo
271692
Rok vydania
2017

Recenzie

Ako sa vám páčila e-kniha?

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Mata Soldanova
11.5.2017
Výborná kniha
Prečítala som ju už takmer celú. Páči sa mi spojenie teoretickej aj prakticej časti knihy. Naučila som sa veľa o zdravej výžive a kladiem už väčší dôraz na to, čo jem... postupne si doma pripravujem aj všetky recepty uvedená v knihe. Čokoládovú penu som už odporučila aj kamoškám... asi sa na nej stávam závislá :D
Čítaj viac

Čítaj viac
Kúpte spolu
Ako na sacharidy - Martin Chudý, Mária Štefinová
Chlapec vo svetle reflektorov - Samuel Bjork
35,30 €
Ušetríte 4,50 €

„Z každej napísanej poviedky by sa mal začiatok a koniec škrtnúť. Tam totiž my spisovatelia klameme najviac.“

Anton Pavlovič Čechov