Aricha je názov stanice kde sa káva spracováva. IDID je dedina kde sa káva pestuje - mikroregión Yirgacheffe. Od roku 2008 sa okolo 90% úrody predáva cez Ethiopia Commodity Exchange (ECX). Aricha je vzdialená asi 8 km od centra mesta Yirgacheffe. Zrelá káva sa zbiera medzi novembrom a januárom a premýva sa pramenitou vodou. Pôdy v tejto oblasti sú červeno-hnedé ílovité asi 1,5 m hlboké. Etiópia je rodiskom kávy Arabica a je jednou z najlepších krajín produkujúcich kávu na svete.
Legenda hovorí o tom ako bola objavená táto káva a rozpráva príbeh kozieho chovateľa ako objavil kávu a to tým, že sledoval ako sa začali správať jeho kozy divne po požití plodov neznámeho stromu. Vzal semená kávy do najbližšieho kláštora, kde mnísi pripravili z nich čaj. Mnísi sa cítili veľmi energickí a zostali hore celú noc. Potom, čo mnísi objavili účinok týchto semien kávy, správy boli zdieľané z kláštora do kláštora až kým sa káva začala prepravovať z Etiópie do Egypta a Jemenu a tak ďalej.
Region: Yirgacheffe, Gedeo Zone
Farmár: Farmári z tejto oblasti - Various small holders
Výška : 1800 - 2100 m.n.m
Variety: Heilroom, Ethiopian varieties
Processing Method: Fully Washed
Aróma/ chuť : Sladká chuť, čistá, ovocná, delikátna, chuť po broskyniach, limetky
Acidita : Stredná
Vhodná na prípravu
Espresso *****
Cappuccino *****
Chemex ****
Brewista Glasshour ****
Aeropress ***
Drip Bar ****