Sulawesi v podstate patrilo pod Holandsko od roku 1605 až do druhej svetovej vojny. Holandská Východoindická spoločnosť riadila produkciu kávy v Indonézii a okolo roku 1750 začali pestovať kávu Arabica (typica).
Indonézska káva bola tradične spracovaná pomocou metódy Giling-Basah, resp. Wet- hulled ako na Sumatre. Až okolo roku 1970 začali používať metódu Washed, podobne ako v Latinskej Amerike.
Toarco Mill (družstvo) má vlastné plantáže vo výške okolo 1200 m.n.m a tiež nakupuje kávy od okolitých farmárov, ktorí dopestujú kávové zrná vo výške 1200- 1800 m.n.m pri vlhkosti okolo 40%. Následne sa káva suší na terasách pri spracovateľskom závode.
Ak chce producent predať svoje kávy družstvu TOARCO, potrebujú získať certifikát, kde na základe noriem kvality sú poľnohospodárom vydané preukazy, ktoré im umožnia predaj kávy a následne, môže byť ich zelená káva odkúpená v oblasti Tana Toraja počas Market week.. Ide hlavne o selektívne triedenie, skladovanie, prepravu, úroveň vlhkosti a pod.
Väčšina káv vyprodukovanej z oblasti Tana Toraja je odroda S795, typica hybrid. To poukazaje na to, aká je dôležitá pestrosť káv, ktorá sa následne odzrkadlí vo vašej šálke. V Indonézii majú veľké zastúpenie odrody ako Catimor, hybrid Robusty, Arabica kávy, ale Tana Toraja si drží stále vysokokvalitné druhy
Single Estate Name: Sulawesi
Region: Pango Pango-Perindingan, Tana Toraja
Farmár: Farmári z tejto oblasti
Výška : od 1600 m.n.m
Variety: Typica
Processing Method: Fully Washed
Aróma/ chuť : Kvetnatá, krémová chuť masla, borievky, koriander a mango džús
Acidita : Stredná
Vhodná na prípravu
Espresso *****
Chemex ****
Aeropress ***
Drip Bar ****