My favourite Teacup  KÁVA/ČAJ

15 alu vrecúšok + hrnček
Výrobca: AHMAD TEA, 2016
NOVINKA NA SKLADE TOP #5 AKCIA
Tovar je zaradený do akcie Gastro na sklade -20%.
Pozrieť, v ktorých kníhkupectvách máme na sklade
Objednajte si tovar spolu nad 39,00 € a poštovné máte zadarmo!

Poštovné zadarmo nad 39,00 €!

Pri objednávke nad 39,00 € neplatíte v našom obchode poštovné. Kompletné podmienky poštovného.

Naša cena:
3,36 €
Bežná cena:
4,20 €
Ušetríte:
20% (0,84 €)

Táto zľava platí do 26.9.2017

Posielame do 24 hodín.
Tovar máme na sklade.

Čo znamená tento údaj? Pozrite sa ako prebieha vybavovanie objednávky.



Pridať do wishlistu
Čo je to wishlist?

Wishlist je zoznam Vašich tajných želaní. Jediným kliknutím si do neho môžete ukladať tituly, ktoré Vás zaujali a ktoré by ste možno v budúcnosti chceli kúpiť pre seba alebo svojich blízkych. Pre používanie wishlistu musíte byť prihlásený.

Pozrieť viac odporúčaní

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili tiež

Nahlásiť chybu

O produkte

Kvalitnému čaju sluší tradícia. Práve preto bude ešte lepšie chutiť z vkusného značkového hrnčeka, ktorý je súčasťou tejto darčekovej súpravy.

Mix čiernych a ovocných čajov: Earl Grey, English Breakfast, Royal Afternoon, Mix Lesných plodov, Mix Citrusových plodov.

Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.

AHMAD TEA

Ďalšie tituly vydavateľstva


AHMAD TEA London je rodinná firma so sídlom vo Veľkej Británii. Čerpá z bohatých skúseností štyroch generácií s miešaním a ochutnávaním čajov. Táto značka je synonymom pre najlepšie čaje z celého sveta. V spoločnosti AHMAD TEA London sa kladie dôraz predovšetkým na kvalitu surovín a tradičné metódy ručného zberu, ktoré sú najšetrnejšie k vzácnym čajovým lístkom a tvoria základ celého, pozorne sledovaného výrobného procesu. Jeho výsledkom je vždy nekompromisná kvalita.

Pestrá ponuka spoločnosti AHMAD TEA London zahŕňa klasické čierne, zelené, ovocné a bylinné čaje, ale aj skutočne nevšedné špeciality. Klasické zmesy siahajú od nesmierne jemných a delikátnych, až po aromatické, plné chuti a sily.
Teší nás, že sú vysoko oceňované ako uznávanými čajovými odborníkmi z celého sveta, tak predovšetkým aj našimi zákazníkmi. Sme jedna z prvých spoločností, ktorá kladie dôraz nielen na vynikajúcu kvalitu čaju, ale aj na nádherné darčekové balenia, exkluzívne plechové dózy a očarujúce krabičky. AHMAD TEA London si udržuje priazeň a sympatie miliónov zákazníkov po celom svete možno i vďaka zdanlivo prostej, ale nadčasovej myšlienke svojho zakladateľa: „Nikdy nebudem predávať to, čo by som nepil doma

História značky AHMAD TEA London
Základy značky AHMAD TEA London siahajú až do roku 1950, kedy začal importovať čaj z Indie do Iránu zakladateľ značky, Hussain Afshar. V roku 1951 začala spoločnosť vyrábať čaj z provinčného čaju, ktorý rástol v regióne Gilan v Ázii a začala ho predávať po celej centrálnej Ázii. V roku 1979 počas revolúcie emigroval Hussain Afshar aj s rodinou do Veľkej Británie, kde začal s čajom podnikať. Po čase začal do balení čajov zahŕňať obrázky starého Londýna so zámerom spojiť atribúty ako „známy,“ „osvedčený“ a „dôveryhodnosť“ so značkou AHMAD TEA London. Tento nápad čoskoro zaznamenal prvý úspech vo forme kontraktu na dodávku čaju do El Corte Ingles, hlavného obchodu v Španielsku. V roku 1986 AHMAD TEA London otvorili nové sídlo s kanceláriami a fabrikou v Hampshire vo Veľkej Británii, pričom sme čerpali zo skúseností a vedomostí štyroch generácií. Postupne však záujem o značku rástol a produkcia bola premiestnená do väčšej časti v Hampshire. Značka AHMAD TEA London začala prenikať do krajín Západnej Európy.
Od roku 1998 značka AHMAD TEA London rozšírila svoje portfólio o ľadové a zelené čaje a v roku 2000 stali sme sa jednou z top 5 čajových značiek v Ázii. V roku 2003 získal AHMAD TEA London majoritný podiel v obchode s darčekovými produktami vo Veľkej Británii a rozšírili sme sa už do 68 krajín po celom svete. Táto stúpajúca tendencia pokračovala a v roku 2010 nám naša popularita zabezpečila dostupnosť značky už v 78 krajinách sveta. V roku 2010 sa značka AHMAD TEA London dostala už do top 5 medzinárodných čajových značiek na celom svete a pokračujeme v raste ako rodinná firma, neustále pokračujeme v tvorení nových čajových zmesí, zachovávame najvyššiu kvalitu produktov a rozširujeme sa do ďalších krajín, pričom už teraz je značka dostupná v 80 krajinách po celom svete.

Kvalita značky AHMAD TEA London
Ľudia v 80 krajinách na šiestich kontinentoch sveta vypijú denne až 29 000 000 šálok nášho čaju. Sme hrdí na to, že môžeme počítať i s takými odborníkmi, ako je William Manning, senior degustátor s viac ako 40 rokmi bohatých skúseností. Vo firme AHMAD TEA London zamestnávame na plný úväzok tím 25 degustátorov kontrolujúcich akosť našich čajov po celom svete. Každý z týchto čajov je najmenej 7-krát ochutnaný predtým, ako je schválený. Len náš britský tím takto otestuje okolo 500 šálok denne. Nie je teda prekvapením, že výsledkom súčtu všetkých týchto čísel je šálka vynikajúceho čaju s perfektnou farbou, vôňou a chuťou. Spoločnosť AHMAD TEA London je členom združenia baliarní čajov Ethical Tea Partnership (ETP), ktorého spoločnou víziou je zlepšiť životné podmienky osôb podieľajúcich sa na výrobe čaju a zaistiť ohľaduplnosť k životnému prostrediu.
AHMAD TEA London je členom aj niekoľkých ďalších organizácií, napr. British Tea Council, British Food Export Council International, Tea Committee, či UK Tea & Infusions Associations (UKTIA) – nezávislý neziskový orgán, založený s účelom propagácie klasických a bylinných čajov a ich jedinečných príbehov v prospech tých, ktorí produkty z nich vyrábajú, predávajú a vychutnávajú si ich.

Viac informácií
Pokračovať v čítaní

Poslať doplňujúce údaje o produkte

Podrobnosti

  • Hmotnosť: 1g
  • Celková hmotnosť: 415g
  • Rozmery: 110 x 120 x 90
  • Balenie: krabička
  • Katalógové číslo výrobcu: 71512
  • Naše katalógové číslo: 258777


Hodnotenia čitateľov       (zatiaľ nikto nehodnotil) Pridať hodnotenie

Povedzte svoj názor na tento titul ostatným návštevníkom aj Vy!

Máte tento produkt? Máte naň svoj názor?

Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi! Možno im tak pomôžete pri rozhodovaní.

1
Vaše hodnotenie knihy
2
Chcete navrhnúť vaše ďalšie obľúbené produkty? Kliknite.
3
Recenzie a diskusie sú službou pre návštevníkov Martinus.sk. Príspevky sú uverejnené zvyčajne do 24 hodín, vyhradzujeme si však právo neuverejniť a vymazať najmä tie príspevky, ktoré:
  • sú vulgárne alebo urážlivé
  • nesúvisia s titulom alebo témou
  • porušujú alebo vyzývajú porušovať autorské práva
  • odkazujú na ponuku alebo webové stránky konkurencie
  • obsahujú akékoľvek URL odkazy
  • nie sú podpísané

Rezervovať titul v kníhkupectve

SLSP online platba Tatrabanka online platba VÚB online platba Unicredit online platba ČSOB online platba Poštová banka online platba VISA online platba Master online platba Paypal online platba Viamo platba