Fruity Tea, AHMAD TEA

9,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Fruity Tea, AHMAD TEA
Fruity Tea, AHMAD TEA

Fruity Tea

    Mix 6 druhov čierneho a zeleného čaju s príchuťou - 6x10 čajových ALU vreciek... Čítať viac

    Výrobca
    AHMAD TEA

    Mix 6 druhov čierneho a zeleného čaju s príchuťou - 6x10 čajových ALU vreciek... Čítať viac

    • Káva/čaj
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

    Viac o produkte

    Mix 6 druhov čierneho a zeleného čaju s príchuťou - 6x10 čajových ALU vreciek.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.

    Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
    Povoliť cookies a zobraziť
    Čítať viac
    Hmotnosť
    6x10x2g
    Celková hmotnosť
    365 g
    Rozmer
    170×210 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    572
    Naše katalógové číslo
    217400
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    1 hodnotenie

    1
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie Martinusákov

    20. januára 2020
    :-)

    Vynikajúci produkt. Kvalitné čaje za veľmi vhodnú cenu. Veľmi dobrá zmes čajov, a chutí ktoré osiežia.

    Čítať viac

    Vydavateľstvo AHMAD TEA

    Čítať viac

    „Láska je, keď sa nám niekto zdá jedinečný. Taká láska nemusí byť výhradne erotická, telo v nej nemusí spievať prvý hlas, no zistil som, že aj ona má obmedzenú trvanlivosť - ako dlho nám človek pri každodennom styku vydrží byť jedinečný? Zistil som, že je to podobne ako zaľúbenosť iba fáza, ako každý vonkajší náter, aj jedinečnosť sa časom ošúcha.“

    Letmý sneh - Pavel Vilikovský, 2014
    Letmý sneh
    Pavel Vilikovský