Mixed Berry, AHMAD TEA, 2015

3,05 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Mixed Berry, AHMAD TEA, 2015
Mixed Berry, AHMAD TEA, 2015

Mixed Berry

    Ovocný čaj s príchuťou lesných plodov v ALU vreckách... Čítať viac

    Séria
    Friut & Herb
    Výrobca
    AHMAD TEA, 2015

    Ovocný čaj s príchuťou lesných plodov v ALU vreckách... Čítať viac

    • Káva/čaj

    3,05 €

    Na sklade > 5 ks
    Posielame ihneď

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

    Viac o produkte

    Ovocný čaj s príchuťou lesných plodov v ALU vreckách.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.

    Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
    Povoliť cookies a zobraziť
    Čítať viac
    Hmotnosť
    20x2g
    Celková hmotnosť
    85 g
    Rozmer
    130×79 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    110
    Naše katalógové číslo
    217296
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    4 hodnotenia

    4
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    10

    Najlepší relax pre mňa je pri knihe, najradšej mám slovenských autorov alebo pri dobrej hudbe ( najradšej rockovej), hlavne na koncertoch. Mám rada aj vážnu hudbu, napr. Vivaldi, Juraj Beneš a iní., nepohrdnem ani prechádzkou do prírody.

    Ivana Mračková
    Overený nákup
    6.9.2023
    AHMAD TEA_mixed berry
    Najlepší čaj, ktorý je na Slovensku ( podľa mňa).
    Má vynikajúcu a lahodnú chuť. Kto môže, nech ho vyskúša.
    Po prvý raz som ho kúpila cca pred 3 rokmi rokmi a odvtedy sa u nás doma pijú
    ovocné čaje AHMAD TEA.
    Čítať viac
    Zelenkova Hana M.D.
    Neoverený nákup
    2.1.2020
    Mixed Fruit
    Skvelá, plná, ovocná chuť, vylepší náladu v každú dennú alebo večernú hodinu, či teplý alebo horúci!
    Odporúčam všetkým milovníkom ovocných čajov!
    Čítať viac

    Vydavateľstvo AHMAD TEA

    Čítať viac

    „Váš smiech je naozaj ako nádherná dúha po búrke, povedal doktor Goel, a keď sa na ňu usmial, na lícach jej okamžite rozkvitli červené ruže.“

    Dieťa vojny - Renita D´Silva, 2022
    Dieťa vojny
    Renita D´Silva