Čierna ríbezľa, AHMAD TEA, 2015

2,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čierna ríbezľa, AHMAD TEA, 2015
Čierna ríbezľa, AHMAD TEA, 2015

Čierna ríbezľa

    Ovocný čaj s príchuťou čiernej ríbezle v ALU vreckách... Čítať viac

    Séria
    Friut & Herb
    Výrobca
    AHMAD TEA, 2015

    Ovocný čaj s príchuťou čiernej ríbezle v ALU vreckách... Čítať viac

    • Káva/čaj
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

    Ďalšie vydania
    Čierna ríbezľa, MILFORD, 2017
    Káva/čaj
    2017
    Vypredané

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

    Viac o produkte

    Ovocný čaj s príchuťou čiernej ríbezle v ALU vreckách.

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.

    Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
    Povoliť cookies a zobraziť
    Čítať viac
    Hmotnosť
    20x1,8g
    Celková hmotnosť
    80 g
    Rozmer
    130×79 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    112
    Naše katalógové číslo
    217269
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,6 / 5

    7 hodnotení

    5
    1
    1
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Jozef Krivko
    Overený nákup
    24.12.2020
    Ked je teply , je to dobrý čajík na prebratie po dlhej noci na prebratie alebo len klasicky ku ranajkam. Čítať viac
    Monika
    Neoverený nákup
    4.12.2019
    Intenzívna chuť,priemna vôňa a chutí celej rodine. Nabudúce musím objednať viac balení ani neviem kedy sa minul. Čítať viac
    katka
    Neoverený nákup
    1.3.2016
    výborný čaj
    čaj je naozaj výborný, dá sa zohnať ťažšie takže ma potešilo, keď som ho našla u Vás. Rýchle dodanie, dobrá komunikácia, čo dodať martinus opäť nesklamal :) Čítať viac

    Vydavateľstvo AHMAD TEA

    Čítať viac

    „Váš smiech je naozaj ako nádherná dúha po búrke, povedal doktor Goel, a keď sa na ňu usmial, na lícach jej okamžite rozkvitli červené ruže.“

    Dieťa vojny - Renita D´Silva, 2022
    Dieťa vojny
    Renita D´Silva