Knihy
E-knihy
12,26 €

Bežná cena Bežne 12,90 €

Ušetríte 5%

Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o produkte

Mix 9 druhov čierneho, zeleného a ovocného čaju
9x10 čajových ALU vreciek

Obsahuje:
Čierny čaj: English Breakfast, Earl Grey, S vanilkou.
Zelený čaj: Zelený čaj, S jazmínom, S malinou a granátovým jablkom.
Ovocný čaj: Lesné plody, Čerešňa so šípkami, Čierne ríbezle.


Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.

Čítaj viac
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hmotnosť
9x10x2g
Balenie
krabička
Celková hmotnosť
484
Katalógové číslo výrobcu
71015
Rozmery
225 x 235 x 80
Naše katalógové číslo
216878

Recenzie

Ako sa vám páčil produkt?

4,0 / 5

1 hodnotenie

0
1
0
0
0


AHMAD TEA London je rodinná firma so sídlom vo Veľkej Británii. Čerpá z bohatých skúseností štyroch generácií s miešaním a ochutnávaním čajov. Táto značka je synonymom pre najlepšie čaje z celého sveta. V spoločnosti AHMAD TEA London sa kladie dôraz predovšetkým na kvalitu surovín a tradičné metódy ručného zberu, ktoré sú najšetrnejšie k vzácnym čajovým lístkom a tvoria základ celého, pozorne sledovaného výrobného procesu. Jeho výsledkom je vždy nekompromisná kvalita.

Pestrá ponuka spoločnosti AHMAD TEA London zahŕňa klasické čierne, zelené, ovocné a bylinné čaje, ale aj skutočne nevšedné špeciality. Klasické zmesy siahajú od nesmierne jemných a delikátnych, až po aromatické, plné chuti a sily.
Teší nás, že sú vysoko oceňované ako uznávanými čajovými odborníkmi z celého sveta, tak predovšetkým aj našimi zákazníkmi. Sme jedna z prvých spoločností, ktorá kladie dôraz nielen na vynikajúcu kvalitu čaju, ale aj na nádherné darčekové balenia, exkluzívne plechové dózy a očarujúce krabičky. AHMAD TEA London si udržuje priazeň a sympatie miliónov zákazníkov po celom svete možno i vďaka zdanlivo prostej, ale nadčasovej myšlienke svojho zakladateľa: „Nikdy nebudem predávať to, čo by som nepil doma

História značky AHMAD TEA London
Základy značky AHMAD TEA London siahajú až do roku 1950, kedy začal importovať čaj z Indie do Iránu zakladateľ značky, Hussain Afshar. V roku 1951 začala spoločnosť vyrábať čaj z provinčného čaju, ktorý rástol v regióne Gilan v Ázii a začala ho predávať po celej centrálnej Ázii. V roku 1979 počas revolúcie emigroval Hussain Afshar aj s rodinou do Veľkej Británie, kde začal s čajom podnikať. Po čase začal do balení čajov zahŕňať obrázky starého Londýna so zámerom spojiť atribúty ako „známy,“ „osvedčený“ a „dôveryhodnosť“ so značkou AHMAD TEA London. Tento nápad čoskoro zaznamenal prvý úspech vo forme kontraktu na dodávku čaju do El Corte Ingles, hlavného obchodu v Španielsku. V roku 1986 AHMAD TEA London otvorili nové sídlo s kanceláriami a fabrikou v Hampshire vo Veľkej Británii, pričom sme čerpali zo skúseností a vedomostí štyroch generácií. Postupne však záujem o značku rástol a produkcia bola premiestnená do väčšej časti v Hampshire. Značka AHMAD TEA London začala prenikať do krajín Západnej Európy.
Od roku 1998 značka AHMAD TEA London rozšírila svoje portfólio o ľadové a zelené čaje a v roku 2000 stali sme sa jednou z top 5 čajových značiek v Ázii. V roku 2003 získal AHMAD TEA London majoritný podiel v obchode s darčekovými produktami vo Veľkej Británii a rozšírili sme sa už do 68 krajín po celom svete. Táto stúpajúca tendencia pokračovala a v roku 2010 nám naša popularita zabezpečila dostupnosť značky už v 78 krajinách sveta. V roku 2010 sa značka AHMAD TEA London dostala už do top 5 medzinárodných čajových značiek na celom svete a pokračujeme v raste ako rodinná firma, neustále pokračujeme v tvorení nových čajových zmesí, zachovávame najvyššiu kvalitu produktov a rozširujeme sa do ďalších krajín, pričom už teraz je značka dostupná v 80 krajinách po celom svete.

Kvalita značky AHMAD TEA London
Ľudia v 80 krajinách na šiestich kontinentoch sveta vypijú denne až 29 000 000 šálok nášho čaju. Sme hrdí na to, že môžeme počítať i s takými odborníkmi, ako je William Manning, senior degustátor s viac ako 40 rokmi bohatých skúseností. Vo firme AHMAD TEA London zamestnávame na plný úväzok tím 25 degustátorov kontrolujúcich akosť našich čajov po celom svete. Každý z týchto čajov je najmenej 7-krát ochutnaný predtým, ako je schválený. Len náš britský tím takto otestuje okolo 500 šálok denne. Nie je teda prekvapením, že výsledkom súčtu všetkých týchto čísel je šálka vynikajúceho čaju s perfektnou farbou, vôňou a chuťou. Spoločnosť AHMAD TEA London je členom združenia baliarní čajov Ethical Tea Partnership (ETP), ktorého spoločnou víziou je zlepšiť životné podmienky osôb podieľajúcich sa na výrobe čaju a zaistiť ohľaduplnosť k životnému prostrediu.
AHMAD TEA London je členom aj niekoľkých ďalších organizácií, napr. British Tea Council, British Food Export Council International, Tea Committee, či UK Tea & Infusions Associations (UKTIA) – nezávislý neziskový orgán, založený s účelom propagácie klasických a bylinných čajov a ich jedinečných príbehov v prospech tých, ktorí produkty z nich vyrábajú, predávajú a vychutnávajú si ich.

Čítaj viac