Knihy
E-knihy

Cukor - náš zabijak

Skrytá pravda o cukre, obezite a chorobách

CPRESS, 2015
Na sklade
Vydavateľstvo
CPRESS, 2015

Táto kniha je naozaj mimoriadna. Preniká do podstaty vzniku obezity a civilizačných chorôb, opisuje metabolické procesy v organizme, s odkazom na zloženie stravy civilizovaného sveta v posledných 30 rokoch. Vyzdvihuje najmä nebezpečnosť cukru...

Čítaj viac

9,49 €

Bežná cena Bežne 9,99 €

Ušetríte 5%

Na sklade, posielame ihneď

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Unikátna kniha o príčine epidémie obezity a ako proti nej bojovať!
Kniha Cukor – náš zabijak preniká do podstaty vzniku obezity a civilizačných chorôb, opisuje metabolické procesy v organizme, s odkazom na zloženie stravy civilizovaného sveta v posledných 30 rokoch. Vyzdvihuje najmä nebezpečnosť cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderného potravinárskeho priemyslu.

Je to kniha najjasnejšie vysvetľujúca, kde sa berie celosvetová epidémia obezity, a ukazujúca vzťahy medzi stravovaním a zdravím. Aby nám pomohol schudnúť a získať naspäť naše zdravie, predkladá nám autor stratégie, ktoré môže každý z nás použiť k tomu, aby si dal znova do poriadku kľúčové hormóny, ktoré regulujú hlad, pocit slasti alebo stres, ale aj stratégie spoločenské pre zlepšenie zdravia budúcej generácie.
Čítaj viac
Kúpte spolu
Cukor - náš zabijak - Robert H. Lustig
Pšeničný mozog - David Perlmutter, Kristin Loberg
24,60 €
Ušetríte 1,29 €

Recenzie, kritiky

Cukor - náš zabijak (Dominika Jelínková), citaj.to

Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
280
Hmotnosť
420 g
Rok vydania
2015
Naše katalógové číslo
206066
Väzba
brožovaná väzba
Jazyk
slovenský
Vydavateľstvo
CPRESS
Rozmer
145×205 mm
ISBN
9788026407539
Vekové odporúčanie
15+
Originálny názov
Fat Chance: Beating the Odds Against Sugar, Processed Food, Obesity, and Disease

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,4 / 5

9 hodnotení

7
1
0
0
1

Zuzana Zaj.
25.6.2018
Fruktóza, kortizol, vláknina, cvičenie
Konečne názorne zobrazené ako to spolu všetko súvisí.
Bomba je, že tie rady od profesora 100% fungujú, už som schudla 5 kg za 2 mesiace.
Fruktóza je všade, pozor na ňu, fruktóza je ten jed! Prirodzená strava, vláknina a cvičenie je ten liek!
Čítaj viac
Majkak
28.12.2017
Top kniha o výžive
Konečne kniha o výžive, čo má hlavu aj pätu. Ďakujem za cenné informácie, logické vysvetlenie fungovania metabolizmu a dôsledkov zanedbávania princípov zdravej stravy, nakupovania potravín, atď. Povinné čítanie pre všetkých rodičov.
Čítaj viac
Frantiska fendeková
24.8.2016
Názor čitateľa
ako tak čítam recenzie na knihu, dovolím si nesúhlasit s m kizak, kniha neopisuje zlé a dobré carbs, kniha zobrazuje realitu! Dotyčný evidentne knihu nečítal, názor že vykonávať náročnejší šport bez cukru sa nedá, je od veci a bez akychkoľvek argumentov, aj posledný hlupák predsa vie, že sa dá použiť ako zdroj energie tuk, pričom sa v knihe nepíše o tom, že nemôžete použit sacharidy, kniha je maximálne realna, podložená faktami, veľmi inšpirujúca, na druhej strane treba samozrejme uplatniť zdravý sedliacky rozum, vytiahnuť si z nej to dobreé, nie to zleé, len tolko!
Čítaj viac
Michaela Gallee
18.10.2015
Výborná kniha
Odporúčam! Autor je v tejto oblasti odborník, pracuje ako endokrinológ a má na starosti obézne deti v Amerike. V knihe uvádza zdroje, z ktorých čerpal, jedná sa o najnovšie klinické a vedecké poznatky. Vysvetľuje súvislosti konzumácie cukru a vzniku obezity ako aj celkovo- metabolického syndrómu. V tejto oblasti sa orientujem a vrelo odporúčam túto knihu.
Samozrejme, nájdu ľudia, ktorým sa obsah knihy nebude páčiť. Prečo? Pretože všetci máme radi cukor a ťažko sa stotožňujeme s faktom, že by nám mohol ničiť zdravie. Pravda sa však nemení podľa toho či sa nám páči alebo nie. Pokiaľ hľadáte spoľahlivý zdroj informácii, tak na túto publikáciu sa rozhodne môžete spoľahnúť.
Čítaj viac
m kizak
14.7.2015
Názor čitateľa
s prepacenim kravina na n-tu... uz nielen rafinovany cukor je zly, ale dokonca aj ovocny, ach jo :) autor asi nikdy nerobil ziadny narocnejsi sport, potom by vedel, ze sacharidy, a niekedy aj ten "zly" cukor su skvele palivo, povedzme v cyklistike... dalsie zbytocne strasenie ludi
Čítaj viac
Zuzana Pekarova
Zuzana Pekarova
29.2.2016
Názor čitateľa
Neviem, či si pozorne čítal tu knihu. Ale tam sa nič o tom, že by bolo ovocie zlé nespominalo. Ovocie obsahuje veľa vlákniny, takže pri jeho trávení nestupne hladina cukru v krvi do takej miery, aj keď ovocie cukor obsahuje. Horšie je to už, ak odstavujes a tým pádom sa vlákniny zbavujes. Ale pokiaľ nevypijes denne liter ovocnej šťavy, tak sa absolútne nič nestane. Navyše ak sportujes. Ale súhlasím, že kniha je písaná pre lenivych amikov, ktorým je zatazko prejsť pešo pár sto metrov. Takže treba túto knihu brať dosť s rezervou...
Čítaj viac
Martin Pirina
Martin Pirina
15.8.2015
Názor čitateľa
A co vacsina populacie, ktora nerobi vrchovoli sport a cely den len presedi v praci ? Na nich si nemyslel. Inac je kopec vrcholovych sportovcov, ktory sa stravuju nizkosacharidovo. Takze asi nemas ziadne poznatky.
Čítaj viac

Čítaj viac
Kúpte spolu
Cukor - náš zabijak - Robert H. Lustig
Pšeničný mozog - David Perlmutter, Kristin Loberg
24,60 €
Ušetríte 1,29 €

„Knihy sú mŕvym materiálom, dokiaľ v nás nezasejú niečo, čo v nás vyklíči a prinesie úžitok nášmu okoliu.“

Mahen